Neden Myth TV?

0
sundance
"My Name Is Earl"ün yönetmeni Greg Garcia'nın da belirttiği gibi, TV'nin ikinci altın çağını yaşadığı bu günlerde dizi manyaklığına paralel olarak yayınları kaydedebilen, dondurabilen TiVO cihazlarının satışı da patlamış durumda.

Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da geriden gelmeyi sevmeyen Özgür Yazılım camiası zaten uzunca bir süredir Myth Tv ile ev bilgisayarınıza TiVO'nun özelliklerini (ve daha fazlasını) getiriyordu.

İşte huzurlarınızda bu özelliklerin belki de en önemlisi reklamları atlayabilme. Bu arada MythTV kurmayı zor bulanlar için (ki gerçekten çok kolay değil) KnoppMyth bir çözüm olabilir.
gnu

Görüşler

0
FZ
... bu özelliklerin belki de en önemlisi reklamları atlayabilme.

Bu savaş ilanı demek. Birilerinin canı yanacak.
0
darkhunter
Dizimizi MythTV 'ye emanet ettik, kayıt edecek. Dizi saati geldiğinde kayıt işlemi başladı. Derken sahnede ambianstan mütevellit ani bir kararma oldu. Alet kayıttan çıktı... Abuk subuk bir nokta da yine kayda döndü. Dizi, *iç oldu...

Evet 1-0 ama canı yanan reklam verenler değil. Malum kayan bantlar, sanal reklam uygulamaları, jenerik reklamları...
0
bio
Nasil calistigini okumadim ama sizin yorumunuzdan anladigim kadariyla reklam basladigini belirledigi zaman kaydi durduruyor. Aslinda tamamini kaydetse ve oynatma sirasinda bu "atlama" islemine karar verse daha dogru olurmus. Boylece yanlis karar verdigi durumlarda elle geri sararak kacan sahne izlenebilir.
0
sleytr
ekran kararması, sahne değişim hızı ve kanal logosunun varlığını kontrol etmeye ek olarak her kanal icin belli sayıdaki "bu bir reklamdır" benzeri uyarıları ocr yapsa daha hatasız calışabilir sanırım. tabi bu işlemi kayıt sırasında yapmak icinde en az cift cekirdekli bir islemci gerekir herhalde.

Yakında reklam uyarılarınıda captcha grafikleri kullanarak yapmaya başlarlar, bizde 9 cekirdekli islemcilerimizle captchaları cozumlemeye ugrasiriz :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

The Free Software Song

barisozyurt

Özgür yazılımın kendisine ait bir şarkısı olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik bu şarkının sözlerini GNU'nun yaratıcısı ve Richard Stallman' ın yazdığını?...

Özgür yazılım nereye?

anonim

Özgür Yazılım hareketi "döndü" mü? Yoksa aslında hiçbir zaman adam olma potansiyeli taşımadı mı? Özgür yazılım bir başkaldırı mıdır? Yoksa zamanla egemen olana ayak uyduracak geçici bir çıkış mı? Özgür Yazılım hakkında gün geçtikçe daha kuşku dolu yaklaşımların gelişmesi çok anlaşılır.

Her geçen gün büyük yazılım örgütleri ve vakıflarında katılımcı isimlerin baş sıralarında IBM, HP, ve Intel'in yerleşmesine alışıldı bile. Zaman zaman Microsoft'la bile birlikte "iş yapar" oldu bu camia.

Alper İltekin'in makalesi için: http://www.soldergisi.com

Açın P2P`nin önünü MLDonkey2.0 geliyor!

sundance

Hardcore P2P dosya paylaşımı meraklılarının gözde networkü Edonkey`in en arsız istemcisi, ethernet kartınızı kızıştıran, ağları çökerten, ML Donkey`in 2.0 sürümü 16 Ekim itibariyle stable olarak hizmetinizde.

Şimdiye kadar edonkey ağından 50Gb`a yakın veri indirmiş birisi olarak diyebilirim ki, daha merakla beklediğim az program vardı. Bu arada yeni clientın, Overnet, Soulseek, Limewire ve Direct Connect networklerinin hepsine birden bağlanabildiğini, bunları çaprazlama paylaştırabildiğini ve yalnızca Unix ve Mac`de bulunduğunu söyledim mi :p

Fazlamesai.net ekibi İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde: 14-15 Mart

sundance

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak olan 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi Fazlamesai'de haber olarak geçmişti.

Fakat belirtilmeyen, Türkiye'de Linux'un ve Açık Kaynak'ın duayeni olmuş bir çok ekibin/kişinin (LKD, Gelecek, Mustafa Akgül, Serdar Köylü (hocam kendi başına ekiptir :)) bu etkinliğe katılacağı, dahası Fazlamesai.net ekibinin de kendi standıyla tam kadro etkinlikte yer alacağıydı.

Linux kurulumları, film gösterisi, atölye çalışmaları, söyleşiler, tartışmalar ve daha neler neler. Gelebilecek bütün Fazlamesai üyelerini mutlaka bekliyoruz... Bu arada Fazlamesai t-shirtü isteyen var mı ? :p

G-NUT Projesi İlk Meyvesini Verdi

exalted

GNU Türkçe Çeviri Projesi (G-NUT) dün itibariyle www.gnu.org'un anasayfasını türkçe olarak yayımlamış bulunmaktadır. Henüz çok etkili, hızlı ya da "harika" çalış(a)mıyoruz, ancak zamanla düzene gireceğini umuyorum.