NetBeans Java IDE ile Türkiye Yollarında

0
FZ
Eclipse ile sıkı bir rekabet içinde olan NetBeans'in artık bir de televizyonu var, daha doğrusu sanal televizyonu. Nisan ayındaki bölümlerde ise küçük bir Türkiye turu izleyebilirsiniz. ;-)

İlgili Yazılar

Java Data Mining API

anonim

The Java Data Mining API (JDM) veri madenciliği araçlarına erişmek için standart bir Java API oluşturma çalışmasıdır. JDM JDBC'nin veri tabanları için yaptığını, veri madenciliğinde yapmayı vaad ediyor ve veri madenciliğini de java programcısının alet kutusuna ekliyor. Burada bulabileceğiniz makale de temel veri madenciliği yapıları ile basit bir JDM uygulamısının gerçekleştirimi anlatılıyor.

Java Teknolojileri Kongresi

anonim

Java Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Java Teknolojileri Kongresi, 18 Haziran 2005 Cumartesi günü Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. ‘Java Her yerde’ sloganıyla yapılan etkinlikte, Java teknolojisindeki yenilikler, Java araçları, geleceği, platform bağımsızlığı, teknoloji firmalarıyla ilişkileri ele alınacak.

IBM'den Java 6 için en hızlı YGS(SDK)

mehmeterten

IBM, Java topluluğunun ilgisini çekmesi ve geribildirimleri toplamak amacıyla Java 6 için bir SDK(Software Development Kit-Yazılım Geliştirme Seti) ve sponsorluğunu yaptığı bir program (Early Release Program) yayınladı

Struts Nedir? Nasıl Kurulur?

anonim

MVC (Model View Controller) yapısı her geçen gün web tabanlı projelerde daha sık kullanılmaktadır. Struts projesi MVC tasarım kalıbımının iyi bir uygulatıcısıdır.

Struts Ölüyor mu?

innaw

Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.