Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / Haziran 2009

0
butch
13 Haziran 2009 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 20 saat süreli Network Penetrasyon Testleri Eğitimi, 3 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, birçok uygulamalı ö­rnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.­

20 saat süreli bu eğitim, güvenlik dünyasında ismi duyulmuş
çeşitli açık kaynak kodlu yazılımların en etkin şekilde kullanılarak
efektif güvenlik testlerinin yapılabilmesini amaçlamaktadır. Eğitimde
kullanılan araçların isimleri çok bilinmesine rağmen detay özellikleri
ve etkin kullanımı genelde bilinmemektedir.

Eğitim sonrası katılımcılar herbiri kendi alanında en iyisi
sayılabilecek bu araçları tüm detayları ile birlikte nerede nasıl
kullanılacağını öğrenmiş olacaktır.

Eğitmenler:

İlgili Yazılar

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.

Kernel'da yeni açık

e2e

Linux kernel'ında bulunan yeni bir açıktan faydalanılarak basit bir C programıyla kernel'ın kırılabilecegi ve bu açık sayesinde tüm sistemin kilitlenebileceği belirtiliyor

Bu güvenlik açığından 2.4.2x ve 2.6.x versiyonları; x86 ile x86_86 mimarileri etkileniyor.

NetSec Güvenlik Bülteni Sayı:2

parsifal

Hilmi ESEN, Huzeyfe ÖNAL, Sertan KOLAT'ın katkılarıyla, NetSec Güvenlik Bülteni sayı 2 çıktı!

Debian Sunucularına Saldırı!

tongucyumruk

James Troup'un debian-devel-announce listesinde yaptığı duyuruya göre Debian projesinin ana geliştirme sunucularından olan gluck.debian.org makinesinin 12 Temmuz 2006, sabah saatlerinde başarılı bir saldırı ile ele geçirildiği tespit edildi. Ağ bağlantısı hemen kesilen makine durumun incelenmesi ve sistemin yeniden yüklenmesi için bakıma alındı. Bakım süreci boyunce Debian projesinin CVS sunucusu başta olmak üzere Planet Debian, Lintian ve Debian geliştiricilerinin web sayfaları gibi bazı servislerin kesintiye uğrayacağı açıklandı.

Güvenlik incelemesi devam ederken diğer Debian sunucularının da erişim hakları saldırının kaynağı tespit edilip ortadan akldırılıncaya kadar kısıtlanmış durumda. Debian sunucularına benzer bir saldırı Kasım 2003'te gerçekleşmiş, sunucuya yapılan saldırı bir dosya sistemi bütünlük tespit aracı kullanılarak yakalanmıştı.

Big Brother Is Watching You

metalyric

Uyarı: Aşağıdaki haberin yazarı, daha sonra "haberdeki bilgisayara el konulduğunun gözünden kaçtığını" belirterek haberin geri çekilmesini talep etmiştir. Malesef bu habere yorum yapan okurlarımıza olan sorumluluğumuz yüzünden böyle bir şey yapamıyoruz. Lütfen haberi bunun bilinciyle okuyun.