nic.tr'ye Phishing Saldırısı ve Yurdumun "Hacker"ları

0
dayioglu
Hafta sonu nic.tr'ye (https://www.nic.tr) yönelik yoğun bir phishing saldırısı gerçekleşti. Kısa sürede savuşturduk ve kişisel web siteme yaptıklarımızın kısmi ve kısa bir özetini yazdım.

(Bkz.http://www.dayioglu.net/?q=node/144).

Meğer bu aslında yalnızca bir başlangıçmış. Kısa sürede ülkenin en babayiğit (!) hacker'ları siteme muhterem yorumları ile katkı sağlamaya başladılar.
Tahmin ederim önümüzdeki günlerde daha çok eğleneceğiz. FM okurları arasında da babayiğitler olabileceğini tahmin ederek haber vereyim istedim; belki sizlerin de iki çift lafı vardır.

Görüşler

0
FZ
satanist-imam... vay canına! İroninin doruk noktası artı yaratıcılık şahikası ve üstüne üstlük... yoruldum ben...
0
abakana
Eger bu goruntuler baska sekilde ele gecmemisse,
Egenet Internet Servisleri' nin bu sazanladigini soyleyebiliriz herhalde, tabii kamuya acik bu sorumlunun elinde hangi alan adları var diye bakılan bi yer yoksa...

Aman bana ne :))
0
darkhunter
Bir Crack vakası 'resimler'..

Gerçi bizim sistem yöneticilerimizin de biraz (nazik bir tabirle) "saf" olduğunu unutmamak lazım.

Böyle uyduruk vakalar yüzünden savaş boruları üflemeye hiç niyetim yok.

Niye ülkemizdeki hackerlar (!) böyle problemliler onu da bilemiyorum.

Dünya da hackerlar entellektüel, sanatla, felsefeyle ilgilenen birazcık karanlık enteresan insanlar olarak nitelenirdi eskiden.

Bizdekiler de parapisikopat, sosyopat, ..pat, ..pat, ..pat yani :)
0
sefalet

ben şahsen yadırgamıyorum.bu tarz eylemlerde bulunanların internet teknolojisinin gelişmesine önemli katkıda bulunduklarını göz ardı etmeyelim.

çıkar sağlamak için değil, yapabilmiş olmak için bu tür eylemler yapanlar güvenlik sistemlerinin ve dolayısıyla sistem yapısının gelişmesini zorluyorlar.

ayrıca bu tür eylemlerinde "bir konuda çok meraklı olup uzmanlaşma" tanımına girdiğini hatırlayalım.sonra da jargon file a bakalım.:) konuyu başka mecralara kaydırmadan bu kadar yazayım.

konu açılmışken benzer uygulamaların şu telefonla para aktarma olayında da başladığını ve dikkatli olunması gerektiğini belirteyim.bu hizmeti kullananlar e-posta ve telefona gelen mesajlara dikkat etsinler.

not: yazı başlıkta geçen olaydan büyük ölçüde bağımsız, genel anlam gözetilerek yazılmıştır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Badtrans Virüsü

anonim

27 Kasım — Bilgisayar güvenliği uzmanları Badtrans adı verilen bir virüsün Avrupa ve ABD’de binlerce bilgisayarı etkilediğini ve hızla yayıldığını açıkladılar.

NTVMSNBC`de yayınlanan habere göre, bilgisayarları etkilemek için farklı metodlar kullanan virüs, bazı kullanıcıları e - postalarını açmadan da etkiliyebiliyor. Virüs enfekte ettiği bilgisayardaki dosyaları araştırarak gizli bilgileri çalmaya çalışıyor.

Microsoft Office Kullanıcıları, Dikkat!

FZ

W97M.Killboot virüsü Master Boot Record'a yazıyor.

Antivirüs firması Symantec, Microsoft Word kullanıcılarını hedefleyen yeni bir virüs konusunda kamuoyunu uyardı.

Söz konusu virüs bilgisayardaki harddisklerin Master Boot Record (MBR) bölümünü bozuyor (ve böylece de bilgisayarın açılmasını engelliyor).

W97M.Killboot olarak isimlendirilen virüs mevcut Word belgesine bulaştığı gibi bu belge kapatılır kapatılmaz Normal.dot isimli şablona da bulaşıyor. Yani kapatılan her belge virüsü taşımaya başlıyor.

JPEG lerde Virüs

redogre

Evet maalesef sonunda bu da yapıldı. McAfee sitesinde ki haberde yeni bulunan Perrun adlı virüsün jpeg uzantılı resim dosyalarını kullanarak bulaştığını yazıyor. Virüsün bulaşması için makinaya extractor'ının da bulaşmış olması gerekiyor. Ama bu olduktan sonra virüs tüm jpeglere bulaşıp yayılıyor.Perrun zararı olmayan bir virüs ama yakında takipçilerinin nasıl olabileceğini herkes tahmin edebilir herhalde.

Sevgili futursuz yazarınız Redogre de, 3 hafta önce ilk defa kurduğu Outlook Express programından açtığı bir jpeg ile Klez sahibi olmuştu. Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre benim gibi rahat insanların da virüs korumasız günleri sona erdi galiba....

GNU/Linux ve Güvenlik

anonim

Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği işbirlğiyle gerçekleştirdiğimiz Linux eğitimlerinin 4. kısımı olan " Linux ve Güvenlik " semineri 5 Mayıs 2009 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü , Cibali Salonunda yapılacaktır.

Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK)

Tarih: 5 Mayıs 2009
Saat:12:00-15:00
Yer: Kadir Has Üniversitesi , Kadir Has Kampüsü, Cibali Salonu- Fatih /İstanbul Ulaşım Düzenleyenler: Bilişim Güvenliği Kulübü-Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği
Konuşmacı: Bora Güngören (Bora Güngören kimdir?)

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... V2.0

Nightwalker

Bu sefer güvenlik ve hacking ile ilgili 2 ayrı siteden haber var.

1.si artık hackerların deneme tahtasına dönüşen defensive thinking.

Dünyaca ünlü hacker Kevin Mitnick’e ait web sitesi (www.defensivethinking.com) yine hacklendi… 23.02.2003 itibariyle zone-h üyeleri tarafından yapılan saldırıda (http://www.zone-h.org/defaced/2003/02/23/www.defensivethinking.com(1)/) Mitnick’in sitesinin bu kez politik amaçlı hack edildiği bildirildi