NSD: Alternatif bir Alan Adı Sunucusu

0
Soulblighter
Linux üzerinde, Bind çok kullanılan bir Alan Adı Sunucusu. Fakat güvenlik açıklarının çok fazla olması bazı kritik uygulamalarda tercih edilmemesine neden oluyor. Eğer siz de Bind'a alternatif bir Alan Adı Sunucusu arıyorsanız. NSD'ye bir gözatın derim.
Kendi sitelerinde belirttiklerine göre NSD, yüksek performanslı, basit ve hızlı bir sunucu. Çünkü sadece Yetkili (Authoritative) Alan Adı Sunucusu görevi yapıyor. Bu da Yinelemeli (Recursive) ve Round Robin Sıralamalı sorguları yapmadığı anlamına geliyor ki, bu da sunucunun daha basit bir algoritmaya ve daha az koda sahip olması demek. Bunun sonucunda da sunucu daha hızlı çalışıyor.

Amsterdam'da bulunan NLnet laboratuvarları tarafından desteklenen projenin Bind ile farkını gösteren regresyon testlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
ahmetaa
bind'in alternatifi djbdns degil miydi? neyse fazla alternatif goz cikarmaz :P. bende cok bildigimden degil ama biraderin yardimiyla djbdns kurmustuk.
0
yilmaz
bind'de bahsedilen kadar açık varmıymış. bilgisi olan varmı bind'in bu açıkları hakkında?
0
ttk
TTnet'in dns problemlerinden dolayı elimdeki dağıtımda hazır gelen Bind'i kullanmıştım (9.X sürümü idi yanlış hatırlamıyorsam.)
Ama ne yaptıysam www.koeri.boun.edu.tr adresini çözdüremeyince (cahillik işte, kimbilir ne kolay bir ayarla çözülüyordur problem) Dns sunucu programı ararkene MaraDns isimli bir program bulmuştum, şimdi linux'ta onu kullanıyorum, iyi sayılır (http://www.maradns.org/).
Windows için ise, NT tabanlı sistemlerde çalışan TreeWalk Dns isimli programı kullanıyorum bayağı pratik gördüğüm kadarı ile : http://ntcanuck.com/

Kötü komşu insanı ev sahibi, beceriksiz internet servis sağlayıcısı ise adamı Dns sunucu arayıcı yapıyormuş, tecrübeyle sabittiir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python 2.3 çıktı

tongucyumruk

Python'un birçok yenilik içeren 2.3 sürümü çıktı. Özellikle "iteration" konusundaki yeniliklerin göze çarptığı yeni sürümdeki değişikliklerden bazıları şöyle:
  • Kaynak kodu dosyalarında karakter seti belirtilebiliyor
  • Evrensel yeni satır karakteri desteği eklendi
  • Zip dosyalarından modül alabilme yeteneği
  • Windows sistemlerde Unicode dosya isimlerine erişim
  • Jeneratör desteği
  • Gerçek bir boolean veri tipi
  • enumerate() ve sum() fonksiyonları

Programlamanın Tao´su 1. ve 2. Kitap

FZ

1. Kitap - Sessiz Boşluk

Ve şöyle dedi usta programcı: "Sadece TCP/IP kullanarak uzaktaki makinanın işletim sistemini anlayabildiğinde tapınaktan ayrılmanın zamanı gelmiş demektir."

C Kodlarınız Assembly Dilinde Nasıl Görünür?

Soulblighter

Kodlarınızın Assembler karşılığını görmek isterseniz gcc'ye -S anahtarını girmeniz yeterli. Sonucu merak edenler, bu haberin kaynağı olan bu siteye bakabilir.

İlk Yerli Web Geliştirme Platformu!.....

anonim

İlk yerli web geliştirme platformu “MoreMotion”, Mor Yazılım Şirketi tarafından piyasaya sunuldu.
Bileşen tabanlı yazılım mimarisiyle tasarlanıp, Java teknolojisi ile geliştirilen “MoreMotion” Web Geliştirme Platformu, bu alanda dünya pazarını elinde tutan firmalara ciddi bir alternatif olmaya hazırlanıyor.

Yeni bir YSA Eğitme Algoritması

FZ

Idaho State University´deki Vitit Kantabutra ve ekibi YSA (Yapay Sinir Ağları) sistemlerinin eğitilmesi için yeni ve öncekilere kıyasla çok daha yüksek performanslı ve doğru çalışan bir eğitim algoritması geliştirdiler.