O R M A N S I Z L A Ş M A !

0
butch
"Sayın Milletvekilimiz,

Hükümetimiz, Anayasamızda değişiklik yaparak "31.12.1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş" olduğu için orman sayılmayan alanları satarak gelir elde etmeyi düşünmektedir. Söz konusu değişiklik, bozuk orman olarak nitelendirilen ancak ülkemizin yaban hayatı bakımından son derece önemli olan maki ve fundalık gibi alanların elden çıkması için zemin hazırlayacaktır. Böylece, bu dünyadaki varlıklarını sadece ülkemiz topraklarında sürdürebilen birçok bitki ve hayvan türünün son bireyleri için, son yaşam şansı da yok olacaktır...

Metnin devamını görmek ve Atlas Dergisi'nin başlattığı kampanya katılmak için buraya.

Görüşler

0
FZ
Böyle dostlarımız varken dışarıdan gelen düşmanlara falan gerek yok!

Dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip bu ülkenin topraklarını yavaş yavaş ve sistematik olarak katlediyorlar.

Tabii önce işe "kavram karmaşası" yaratarak, kafaları karıştırarak başlıyorlar. "Orman" nedir? Bir arazi orman niteliğini ne zaman kaybeder, nasıl kaybeder? Kolay kolay kaybeder mi? Bir araştırın bakalım. Cehaletin ve bunun üzerine kurulan cesaretin, yüzsüzlüğün prim yaptığı ülkemizde doğaya karşı girişilen önemli saldırılardan biridir bu da!

Birkaç hafta önce LeMan dergisinde Nihat Genç´in bu yasa ve ormanlar üzerine çok güzel bir yazısı vardı, okurken tüylerim diken diken oldu. Ormanları bir de böyle ateşli ve tutkulu, delidolu bir Karadenizliden dinlemek ve sonra bu yasayı, getireceklerini irdelemek gerek diye düşünüyorum.
0
blacksir
Bu konu çok hassas bir konu çünkü bu yasayı destekleyenler bir anda orman sevgisinden yoksun ve orman düşmanı olarak değerlendirilebiliyor. Benim kişisel kanaatim Bu yasanın çok iyi değerlendilmesi gerek bu haliyle bir takım sakınçaları olacağı bir gerçek. Çünkü Ülkemizin heryerindeki ormanlar hukuki olarak aynı vasıfları taşımamakta yani örneğin Balıkkesirin bir köyündeki bir arazinin satışı hakikaten bu yasanın amacına uygunken istanbulda satılan bir 2B arazisi peşkeş çekme anlamına gelebiliyor. Bu gün 2B görünüpte üzerinde sanayi sitesi ve toplu konut olarak kullanılan yerlerde var. Buradaki insanlar devlete vergi vermeden bu yerleri değerlendiriyorlar yine aynı şekilde tarım arazileri var buralar ekilip biçiliyor malesef devlet bunlardan tapu olmadığı için hiçbir şekilde vergi alamıyor. Buda bu ülkenin gerçeği bu gerçkleride görmemiz gerektiğini düşünüyorum bu sorunlarıda görmemezlikten gelirsek kendi kendimizi kandırmış oluruz. Bence esas o zaman ormanlarımızı peşkeş çekmiş oluruz. Bu yasa ile ilgili olarak bütün sivil toplum kuruluşlarını görüşü alınmalı ve bu sorunlara nasıl çözüm getirlmesi gerektiği fikirleri alınmalıdır. Sorunların görmemezlikten gelme çözüm değildir. Saygılarımla
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sanat ve Tasarım Odaklı Programlama

arikan

Bugün pek çok sanatçı ve tasarımcı paketlenmiş yazılımlar (Photoshop, Illustrator v.s. Adobe serisi) kullanarak görsel ve işitsel iş üretiyor. Bu yazılımlar onları üreten kişiler tarafından tanımlanmış sınırlarda iş üretilmesine izin veriyor, haliyle bu durum birbirini takip eden banal işler üretilmesine sebep oluyor. Oysa üzerinde çalıştığımız bilgisayara bir araç değil de bir medya olarak baktığımızda pek çok yeni düşünceyle karşılaşıyoruz.

Kolları sıvadık - 1: Her eve VectorLinux!

sundance

Linux şöyle iyi, böyle iyi, şöyle güvenilir, böyle verimli vs. vs. Laf laf laf... Bu sefer dedik ki biraz daha ileriye gidelim ve bakalım bu dediklerimiz ne kadar doğru, Linux ne kadar keyifli, işe yarar bir şey, masaüstünde devamlı çakılıp duran pencerelerimizle nasıl yapsak da karşılaştırsak ve bu projeye için kolları sıvadık

Proje basitçe şu, biz Fazlamesai ekibi olarak, yeni başlayan kullanıcıları baz alarak, evinizde, işyerinizde herhangibir makinanıza, adım adım nasıl Linux kurabilirsiniz, bunu anlatacağız ve her adımda karşılaşılabilen problemleri, bunların çözümlerini burada açtığımız bir forumdan sizlerle paylaşacağız. Ne dersiniz, var mısınız Linux kurmaya ?

Sürükle, Bırak

butch

GMail Hesabi Ister misiniz?

eitatli

Hatirlarsaniz bir süre önce GMail (Google Mail) beta yayina basladi. GMail'in en dikkat ceken yönü 1 GB lik alan saglamasi. Ancak bu beta sürümde herkes gidip kendine bir hesap acamiyor. Ancak GMail hesabi acmak imkansiz da degil.

İTÜ, Teknoloji ve Vizyon

FZ

28 Haziran 2001 tarihinde, bir İTÜ öğrencisi olarak, İTÜ Otomasyon binasında yaz okulu kaydımı yaptırmaya çalışırken, beklediğim 2 saatlik süre içinde aklımdan teknoloji, insanlık ve Türkiye ile bağlantılı pek çok şey geçti ve sizlerle paylaşmak istedim.