ODTÜ Robot Günleri : 6-7 Mayıs 2005

0
anonim
Türk Robotçular ve Robotları ODTÜ'de Buluşuyor! Türkiye'nin ilk ve tek robot organizasyonu olan ODTÜ Robot günleri'nin ikincisi, ODTÜ Robot Topluluğu ve Türkiye Zeka Vakfı işbirliği ile 6-7 Mayıs 2005 tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.
En yeni robot teknolojilerini, sumo robotların nasıl güreştiğini, basit bir robotun nasıl yapıldığını görmek, öğrenmek istiyorsanız ODTÜ ROBOT GÜNLERİ'Nİ kaçırmayın! Yarışmak ve Atölye Çalışmalarına katılmak için biran evvel kaydınızı yaptırın. SON KAYIT 22 NISAN 2005.
Organizasyon robot yarışmalarından akademisyenlerin robot teknolojisinde son gelişmeler hakkında vereceği seminerlere, atölye çalışmalarından robot filmlerine kadar çok zengin bir içeriğe sahiptir. Robot Yarışmaları dört kategoriden oluşmaktadır: Sumo Robot Turnuvası, Mini Sumo Turnuvası, Çizgi İzleyen Yarışları ve Serbest Kategori. Akademik etkinlikler kapsamında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden robot konusunda engin bilgi birikimine sahip değerli hocalarımızın seminer ve sunumları yer alacaktır.

Atölye çalışmalarında başta ODTÜ Robot Topluluğu olmak üzere pek çok üniversitenin robot topluluklarına gönlünü vermiş arkadaşlarımız, sizlere A'dan Z'ye robot yapımını ve teknolojisini anlatmak için hazırlanmaktadırlar.

Başvuru ve ayrıntılı bili için: http://odturobotgunleri.org

Türkiye'de robot araştırmaları ile ilgili diğer siteler: Atılım Üniversitesi Robot Topluluğu

Bilkent Üniversitesi Bilkent Robot Topluluğu

Boğaziçi Üniversitesi Robot Takımları

Erciyes Üniversitesi Mekatronik Kulübü

Haydarpasa Lisesi Robot Takımı-roBBotçular

Gazi Üniversitesi Robot Topluluğu

İstanbul Kültür Üniversitesi Robot Kulubü

ITU Robotik Kulübü

KTU Bilgisayar Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

RoboTURK

Sabancı Üniversitesi Robot Kulübü

Uludağ Üniversitesi Robot Topluluğu

YTU Robotik ve Otomasyon Kulübü

Yahoo ve Google bulunan bazı gruplar:

http://groups.yahoo.com/group/robbotix

http://groups.yahoo.com/group/Robotics-Automation

http://groups.yahoo.com/group/robotik

http://groups.yahoo.com/group/marmararobotic

http://groups.yahoo.com/group/robot_quakoid

http://groups.yahoo.com/group/robocon-turkey

http://groups.yahoo.com/group/sau_rok

http://groups.yahoo.com/group/ytu_rok

http://groups-beta.google.com/group/robotix

http://groups-beta.google.com/group/robotsociety

Görüşler

0
bm
Robot meraklilari DARPA'nin otonom araba yarismasi icin hazirlanan takimlarin videolarina da bakabilirler:

http://lemonodor.com/archives/001124.html

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kahve İçeceğine...

darkhunter

Nasa bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre mariuana, meskalin, LSD, amfetamin ve kloralhidrat kafeine göre daha az zararlıymış!

Bilim Haritası

RoR

Disiplinler arasında nasıl bir ilişki mevcut, yada ne oranda? Bu sorunun cevabı ilk olarak Amerikan Sandia Labaratuvarlarından, Mühendis Kevin Boyach, Richard Klavans ve Brad Paley tarafından bir yazılım ile incelenmiş.

Evrim insanlara ''iltimas'' mı geçti?

FZ

Beyin gelişimini ve işlevlerini kontrol eden genler insanlarda, türün maruz kaldığı doğal seleksiyon sayesinde diğer primatlara ve memelilere göre çok daha hızlı gelişti. Dr. Bruce Lahn ve ekibi, Cell dergisinin Aralık 2004 tarihli son sayısında yayınlanan makalelerinde konu ile ilgili detaylı bulguları yayınladı.

University of Chicago'da ve Howard Hughes Tıp Enstitüsünde insan genetiği üzerine çalışan Dr. Lahn'a göre, "insanların bilişsel yetenekleri birkaç mutasyon sayesinde değil bu tür zihinsel yeteneklerin önemli olduğu ve çok sofistikte durumlara adapte olmayı gerektiren doğal seçilim ortamlarında hayatta kalmayı kolaylaştıracak pek çok mutasyonun sonucunda ortaya çıktı."

Büyük işler başarmak istiyorsanız büyük işlerle uğraşın!

lifesdkver0_1

Richard Hamming, Feynman, Fermi, Oppenheimer, Shannon gibi dev isimlerle beraber çalışma şansını yakalamış başka bir dev isim. 1986 yılında yaptığı "bilimsel araştırmanız ve siz" isimli bu konuşma, (haklı olarak) şu aralar net aleminde pek popüler. FM'ye de uğramazsa yazık olur diye düşündüm (ve hatta belki uğradıktan onra başkalaşıma uğrayıp Türkçe'ye de dönüşür.) süper matematikçi, sonsuz asal sayı, EFF şirketi gibi zırvalıklardan arınma dileğiyle.

Sesiniz Sizi 30 Saniyede Ele Veriyor

FZ

İzlenimler yanıltıcı olabilir ama İsrailli araştırmacı Dr. Yoram Levanon bir kişiyi 30 saniye dinleyerek onun hakkında muazzam bilgiye sahip olabileceğini belirtiyor.

Ortağı Dr. Lan Lossos ile birlikte geliştirdikleri insan sesini analiz etme yöntemiyle 30 saniyelik ses kaydına bakarak konuşan kişinin temel kişiliğini, sevdiklerini, sevmediklerini ve gelişimsel bir bozukluğu olup olmadığını söylemenin mümkün olduğunu belirtiyorlar.