OEM Bilgisayarlara Saldırmak Pahalıya Patladı!

0
FZ
Geçtiğimiz senenin başında büyük bir reklam kampanyası ve web sitesiyle gündeme gelen markalı PC'yi özendirme girişimi Sanayi Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu tarafından yayın durdurma ve katılımcı firmaların her birine 44.975 YTL (!) maddi tazminatla cezalandırıldı. TÜBİDER'in yaptığı başvuruyla gündeme gelen soruşturmada sözkonusu reklamlarda markasız/toplama PC satanların garantisiz, lisanssız ürün satmak, satış sonrası hizmet vermemek gibi haksız suçlamalara maruz kaldığına karar verildi. Kampanya Microsoft, HP, Symantec, Vestel, Escort, Casper ve Datateknik tarafından yürütülüyordu.

Kaynak: Radikal - Sanal Alem

Görüşler

0
bm
heh, buna biz de katki yapariz istersek. "Ben bilmemkim, X Y ve Z isleri yaparim, bilgisayarimi kendim topladim, bilgisayara $1k, isletim sistemine $175, bakkal hesabi ihtiyacim isin $400 ofis programina vermem onu yerine aclara yardim ederim, iskender yerim, . Parami yolda bulmadim!" Bir de siritan kelle resmi beyanin sahibina ait. Banner seklinde. Var misiniz?
0
bm
iskender yerin, yahut neyse

Olacakti, site yuttu yaptigim seklini.
0
berkin
Çok güzel bir sonuç, çok şükür diyorum
0
ebola
bu arkadaşların www.bkb-turkiye.com adresinde bir sitesi vardı bizi bilince boğan. Nedense sırra kadem basmış.
Bu firmalar milleti bilinçlendireceğine gidip adam gibi site yapsınlar sitelerindeki iki linkin biri çalışmıyor :-) Kendilerine bile adam gibi destek veremiyorlar. http://www.casper.com.tr/forum/DEFAULT.ASP
0
ttk
Tahminimce kullanıcılara o saçma reklamların itici gelmesi sebebi ile dahi reklam sonrası ismi sıralananlara daha da pahalıya patlamış olsa gerek bu saçma saldırı.
0
St
Türkiye'de iyi şeyler de oluyor ;)
0
Nightwalker
44.975 YTL

Çok komik bir rakam. Özellikle binlerce kişinin aklını karıştırmış oolmak için küçük bir bedel. Zaten o reklamın 1 defalık yayın parası falan ediyor muhtemelen, onu da reklam bütçesine ekleyi verirler.
İnsanları yalnış yönlendirmenin cezası bu kadar hafif olmamalı.

O reklamın yayımlandığı toplam süre kadar bir düzeltme ve özür metni televizyonda yayımlanmalı ve parasıda bu arkadaşlardan tahsil edilmeli.

Yoksa ne kadar güzel öyle "çamur at izi kalsın" mantığla reklam vermek.
0
ttk
Haklısınız. Yaptıkları pisliği temizlemeleri de şart.
0
Ansugo

İnsanları yalnış yönlendirmenin cezası bu kadar hafif olmamalı.

O reklamın yayımlandığı toplam süre kadar bir düzeltme ve özür metni televizyonda yayımlanmalı ve parasıda bu arkadaşlardan tahsil edilmeli.


Nokta atisi bir cozum. Keske boyle yapilsa. Adaletli bir ceza olurdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TDK Tartışma Grupları

anonim

TDK Türkçe ile ilgili tartışmaların yapılması için bir tartışma grupları sayfası hazırlamış. Forum kodu kendileri tarafından geliştiriliyor gibi görünüyor ve tabii ki tipik olarak Firefox'la çalışmıyor.

Politikacı-ölçer: Politikacılar Aldıkları Parayı Ne Kadar Hak Ediyorlar?

FZ

Güzel ve faydalı bir veri görselleştirme örneği ile karşılaştım dün.

Aşağıdaki grafik çeşitli ülkelerin parlamenterlerinin performanslarını ölçüyor. Grafiği oluşturmak için GSMH ile İyi Yönetişim İndeksi kullanılmış (demokrasi indeksi, BM insani gelişim ve yolsuzluk indeksinin bir karışımı). Kısaca bir ülke merkezdeki sarı artı sembolünden ne kadar uzaksa o ülkenin parlamenterleri o kadar çok para kazanıyor ve ülkenin çizgisinin saatin tersi yönünde yaptığı açı ne kadar büyükse o ülkedeki yönetim o kadar kötü.

Politikacılar Kaç Para Alıyor ve Ne Kadar İyi Yönetiyor?

Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler

anonim

Barış Şimşek'in blogunda dolanırken çok ilginç bir yazıya denk geldim. Başlık "Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler"

http://www.enderunix.org/simsek/

Oldukça uzun ve etkileyici. Biraz insafsızca eleştirmiş ama doğruluk payı da yok değil.

Sanırım opensource geliştirmeden önce tartışacağımız çok konu var.

Türkiye Ne Okuyor?

FZ

1999 yılında hizmete geçen ve 300 bini aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük web kitapçısı konumuna gelen ideefixe, satış ve gönderim istatistiklerine dayanarak en çok ve en az okuyan şehirleri belirledi. Sonuçlara göre İstanbul ve Ankara en çok okuyan şehirlerin başını çekiyor. İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun büyük bir kısmıysa en az okuyan illerin toplandığı bölgeler arasında. Ayrıntılara ve haritaya buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Radikal Sanal Alem

EMO'dan Telekom Zammına Dava

anonim

Türk Telekom’un uluslararası ve şehirlerarası görüşmelere indirimle üstünü örtmeye çalıştığı zamlı tarife bu ayın başından itibaren yürürlüğe girdi. Telekomünikasyon Kurumu’na daha önce zammı onaylamaması için çağrıda bulanan Elektrik Mühendisleri Odası, uygulamadaki hukuka aykırılıkları saptayarak, 8 Mart 2007 tarihinde Danıştay’a başvurdu. Açılan davada, Telekomünikasyon Kurulu’nun yeni tarifeye yönelik onay kararının, ayrıca bu karara dayanak teşkil eden tebliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi. Basın açıklamasına www.emo.org.tr adresinen ulaşabilirsiniz.