Okullar Sahne Aldı : Komedinin ilk bölümü

0
mambo
Okullar hepinizin bildiği gibi açıldı. Ama her sene olduğu gibi komedi dizilerine konu olacak olaylarla... Saatlerce sıralarda bekleyerek oğlum kızım bir okula kayıt olsun diye uğraşan veliler yine ilginç olaylarla karşı karşıya kaldılar işte size bir iki örnek.
Sultan Ahmet'te ismi lazım değil bir okul (lise) kayıt için gerekli olan belgelerin içine her öğrenciden 1000 kontürlük hazır kart konulmasını şart koşmuş bütün belgeleriniz tamam olsa bile hazır kart kontürünü temin edemediğiniz taktirde okula kayıt olamıyorsunuz.(müdürü sanırım çok telefon görüşmesi yapıyor :))

Fatih semtinde yine ismi lazım olmayan ayrıca benimde mezun olduğum lise süper lise bölümüne öğrenci kayıt etmek için öğrencilerden 4.80 not ortalaması (tam burası normal hiç değilse karşılanabilir.)ve ayrıca 1.500.000.000 TL (bir buçuk milyar) kayıt parası istiyor. Ben bu liseye kayıt olduğum sırada müdürün serçe marka arabası vardı. Mezun olduğum sene ise BMW 3.16`si olmuştu. Sanırım şimdi de uçak almaya karar vermiş.

Bu liste aşağı kadar baya uzayacağa benziyor. Benim duyup bildiklerim bu kadar muhakkak sizinde bildikleriniz önce gülüp sonra düşünüp ağlamak istediğiniz bir sürü kayıt şekli vardır.

İlgili Yazılar

SCiB, Li-Ion'a Karşı!

parsifal

Toshiba geçen sene duyurduğu ve bu sene başında piyasaya sürdüğü SCiB pillerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış modellerini (1, 2) tanıttı. Bu pilleri klasik Li-Ion pillerden ayıran en önemli özellikler ise %90'ının 10 dakika içinde dolması ve 5000 ila 6000 kere tekrar doldurulabilmesi.

Türkiye İnternetinin Babası ve LKD'nin Başkanı Mustafa Akgül rahatsızlandı.

zahter

LKD dernek listesinde gecen habere gore :
"Dernegimizin baskani Mustafa Akgul dun bir rahatsizligi nedeniyle
hastaneye yatti. Bugun yapilan anjiyosunda, kalbe giden damarlarindan birinde tikaniklik oldugu belirlendi. Onumuzdeki gunlerde bir by-pass
ameliyati gecirmesi bekleniyor."

>

Zor Bir Soruya Boğaziçi Üniversitesi´nden Yanıt

zahter

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Yalçın Yıldırım ve ABD´li matematikçi Dan Goldston, ortak çalısmalarının sonucunda "sayılar teorisi" alanında dunya çapında bir başarıya imza attılar. Doç.Dr. Cem Yalçın ile kısa bir süre önce gerçekleştirilmiş söyleşiyi aşağıda okuyabilirsiniz:

Sex.com`un sahibi 65 milyon $ tazminat alacak

larweda

1994 yılında sex.com alan adını alan ve bir sene sonra Stephen Cohen`e çaldıran Gary Kremen, 5 yıl sonunda verilen mahkeme kararıyla 40 milyonu kazanç kaybı ve 25 milyonu da tazminat olmak üzere toplam 65 milyon $ tazminat almaya hak kazandı.

Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

FZ

New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.