OpenBSD 3.5 pf firewall sistemi geliştiricileri ile söyleşi

0
FZ
Aralarında Can Erkin Acar´ın da bulunduğu OpenBSD pf firewall güvenlik sistemi geliştiricileri ile yapılmış O´Reilly söyleşisinin 2. bölümünü burada okuyabilirsiniz.

Söz konusu söyleşi OpenBSD 3.5 çıkışına dikkatleri çekmek ve güvenlik konusunda hassasiyetleri ile bilinen geliştirici ekibinin ortaya koyduğu ``pf´´ (packet filter) firewall sistemini daha iyi tanıtmak amacı ile yapılmış.

İlgili Yazılar

DNS Önbellek Zehirlenmesi: Açıklık ve Kapanması

auselen

Internet'in temel protokollerinden olan DNS üzerinde çok ciddi bir açık bulunmuştur.

Son günlerde görünürlüğü, etkisi ve alınan önlemleri açısından çokça tartışılan, Dan Kaminsky tarafından bulunan DNS protokol açığı, belli başlı ürünler için çözülmüş olmasına rağmen, açıklığı suistimal edebilecek saldırı araçlarının ortaya çıkması ve hala tüm ağ ve bilgisayar markaları tarafından çözümlerin sunulmamış olmasından dolayı, daha uzunca bir süre güvenlik açısından bir sorun olmaya devam edecek gibi görünmektedir.

Linux´la Erişebilmek, Linux´a Erişebilmek

denizlilikaan

Evet abilerim aranızda bana fazla laf düşmez ama yeni keşfettiğim bir kolaylıktan aslında iki kolaylıktan bahsetmek istiyorum

Bir: Geçen hafta sonu değerli bir öğretmenimizin bilgisayarı feci şekilde göçmüştü. Tahmin edersiniz ki MS Win_Me Kullanıyordu.

Makina, Güvenli Kip dahil herhangi bir şekilde açılmayı reddediyordu. Aslında makinayı açıp HDD'yi söküp "Vector Linux yüklü PC"me bağlayıp hocamızın bilgilerini günlük ve yıllık planlarını kurtarabilirdim. (Öğretmenler için Planlar çok önemlidir. Bir de hazırlamak için günlerinizi, gecelerinizi harcadıysanız)

Linux kaynak koduna gizlice sızma denemesi

anonim

ntvmsnbc'nin haberine göre kötü niyetli biri Linux çekirdeğinin yeni versiyonuna bir trojan yüklemeye çalışmış.

‘Bitkeeper’ kaynak kodu güvenlik birimi, dışardan gelen bu müdahaleyi 24 saat içerisinde tespit ederek açık veritabanını kapadı, böylece kötü niyetli yazılımcının çekirdek üzerinde yapmak istediği değişiklikler Linux kodlarına yansımadı. Bitkeeper’ın yazılımcısı Larry McVoy söz konusu tehdidin sonuca ulaşmadığını belirtti.

Şifre Bilimi Nedir?

eitatli

http://www.mystery-twister.com . Bu site, şifre bilimi (cryptography) nin nasıl birşey olduğunu bu işin içinde olmayan ancak merak edenlere yarışma yoluyla öğretmeyi hedefleyen bir site.

En Son Ne Zaman Badana Yaptınız?

FZ

Boya deyip geçmeyin, eğer sağda solda kablosuz ağ sistemleri çoğalmaya başladı ise, sinyallerle başa çıkmakta güçlük çekiyorsanız o zaman belki de izolasyona dair bazı şeyler yapmanın zamanı gelmiştir.

Force Field Wireless şirketi bu tür kaygıları olanlar için özel bir boya katkısı üretmiş. Duvarları, tavanı ve zemini boyamak için kullanacağınız boyaya bu katkı malzemesini eklediğinizde görüntüde herhangi bir değişiklik olmuyor ancak kablosuz iletişimde epey bir izolasyon sağlanıyor (diye iddia ediliyor).

Şirketin iddiasına göre duvara homojen olarak yayıldığında söz konusu malzeme 100 Mhz - 5 Ghz frekans aralığındaki sinyalleri yansıtarak odayı bir tür Faraday kafesine dönüştürüyor.

Kaynak: Information Week