OpenBSD, chroot, overflow, güvenlik, vs.

0
FZ
Sinan "noir" Eren'in OpenBSD kurcalama (hacking :) bağlamında ele aldığı ve son zamanlarda FM'de de güvenlik pratiklerinden biri olarak işlenen chroot olgusunda (Apache ve chroot, eDonkey ve chroot) problem yaratabilecek teknikleri sergilediği Smashing The Kernel Stack For Fun And Profit yazısının Phrack'in derinliklerinde kaybolup gitmesine gönlüm razı olmadı :-P
PHRACK'in bu sayısındaki Big Loop Integer Protection ve Basic Integer Overflows başlıklı makaleler de ilginizi çekebilir.

Sinan'ın yazısındaki şu bölümün de beni epey güldürdüğünü bilmem söylememe gerek var mı:

"I would like to end this article with my favorite vuln-dev posting of all time:

Subject: RE: OpenSSH Vulns (new?) Priv seperation
[...]
reducing root-run code from 27000 to 2500 lines is the important part. who cares how many holes there are when it is in /var/empty/sshd chroot with no possibility of root :)

XXXXX

[ I CARE. lol! ;)]

Görüşler

0
anonim
bu noir lakapli arkadasin bir ara olympos.org forumlarinda baska bir arkadasla,atesli bir tartismasini izlemistim ,orda yaziyordu bu ayki(eski zaman) phrack e bakarsan ne oldugunmu gorursun gibisinden bir yazi demekki dogru imis!
gogsum kabaracak mi bakayim yaziyi okuduktan sonra
raps.
0
FZ
Hmm, tartışma konusu merak ettim :) Ama yani PHRACK'e referans vermek de güzel bir duygu olsa gerek ;-)
0
anonim
tartismayi olympos'un arsivinde bulamadim belki silinmistir,sonra kendi arsivimi kurcalayip buldum merak edenlerin okumasi icin
http://www.mpnp.com/fm/noir_olympos1.html
http://www.mpnp.com/fm/noir_olympos2.html
koydum, burda Mr.pink ile atismalarini okurken gurur duydum:)biraz da kafam karisti,
raps.
0
FZ
Valla uzun zamandır bu kadar eğlenceli, ateşli ve teknik detay dolu bir ´thread´ okumamıştım :)

Yarın gidip sevgili sistem dö la administrateur´ümüz BLaCK'e gidip bir sorasım geldi aklıma takılanları :) Acayip merak bastı yaw, bu tartışmada geçen T$ kimdir, nedir falan :)

Amma haber yapmışız ha :) Neler varmış da haberimiz yokmuş :)
0
Necrodome
>> Valla uzun zamandır bu kadar eğlenceli, ateşli ve teknik detay dolu bir ´thread´ okumamıştım :)

he he, evet gercekten eglenceli, ate$li; fakat teknik detayi fazlaca lame..

register,stack alignment, setuid, leet dude..bakin; bu da cok teknik bir comment oldu..
0
FZ
E ne yapalım demek ki o ortamların da sosyolojisi öyle :) Adamlar buna alışmışlar, herhalde bir günde ortaya çıkmamıştır, süreç içinde diğerleri ile etkileşime gire gire, ellerindeki örneklere özene özene öyle bir ruh hali ve dil kullanımı geliştirmişlerdir :)

Bir de oradaki high-endian, little-endian, big-endian muhabbetleri bana epey eğlenceli geldi, neden derseniz bu muhabbetler bana hep Guliver'in Seyahatlerini, Liliput olayını falan çağrıştırmışır :) ileriseviye.org´daki C ile TCP/IP soket programlama makalesini tercüme ederken de epey bir süre bu çağrışımla boğuşmuştum :)

Son olarak diyorum ki: Bu security ve low-level programlama ortamları bir acayip yaw :) Ortada küfürler ve assembly kodları, C kodları falan uçuşuyor, seyretmeye değer bir şenlik bir bakıma. Psikolog ya da sosyolog olsam ciddi ciddi incelemek isterdim. Aslında bir ara burada verilen linklerden biri aracılığı ile ulaştığım Dada Engine mekanizması ile o muhabbetlerden yola çıkarak bu tip diyalogları yapay olarak üretebiliriz diye düşünüyorum, fantastik olurdu ;-)
0
anonim
Noir'a sevgi+selam ;-) - calaz
0
conan
YEAH MAN! ;) noir rules ;) Bunu okursan bana mail at noir!
0
FZ
FM: Eski dost hacker´ları buluşturan bilgisayar sitesi (romantic mood :-P
0
FZ
OpenBSD'ye bile güvenemeyeceksek... ohoooo :)
0
cazz
ne demisler : babana bile guvenme heie ;))
ne buyuk yalan!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Servisleri Güvenliği: Evrim Geçiren Tehdit Modeli

FZ

Gene bir makaleye gönderme, bu sefer Yahoo! şirketinin baş bilimadamı Udi Manber'in IEEE Symposium Security and Privacy etkinliğinde söyledikleri...

\r \r Özetlemek gerekirse Udi Manber gelişen web servisleri ile birlikte Internet üzerinden gerçekleştirilen güvenlik ihlallerinin de farklılaştığını, küçük küçük ama çok sayıda gerçekleştirilen saldırıların esas problemi oluşturduğunu ve bunlara çözüm bulunması gerektiğini söylüyor.

\r \r Manber'in dikkat çektiği enteresan konulardan biri de puanlama (rating) sistemleri, diyor ki "eğer bir oyun, bir site ya da bir ürünü puanlıyorsanız, insanlar bu puanlama mekanizmasına gizlice müdahele edip belli bir maddeyi en yüksek puana çıkarmak için çılgınca çaba harcıyorlar!"

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Symantec'den log analizi...

RoR

Symantec internet güvenlik takibini, Kişisel bilgisayarlardaki firewall loglarından faydalanarak genişletiyor.

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

Güvenlikte En Zayıf Halka: İnsan

ts

İnsanlar konuşur. Konuşmalarımız, davranışlarımız sonuçlar doğurur ve bu sonuçlar yaşamımızı yönlendirir, gelişmelere zemin hazırlar.

Bilgi güvenliği gibi bir konu her ne kadar teknik gibi gözükse de içerisinde insan ögesi bulunan sosyal yansımaları içeren bir konu. Bilgi güvenliği insanlardan ve onların ürünü olan zararlı kodlardan korunmayı içerdiği bir gerçek. Konu böyle olunca sistemlerini korumak için uğraşan sistem yöneticileri ve diğer yanda yeni zayıflıklar keşfedip yöntemler bulan hackerlar, bir çarkın dişlileri gibi bu endüstrinin gelişimine on ayak oluyorlar. Fakat bazen insanlardan birşeyler öğrenmenin en iyi yolu sistemlerine sizip kritik bilgilerine ulaşmaktan öte bir hal alabiliyor. Onlarla birebir iletişime geçmek ya da zaten göz önünde olan şeyleri incelemek risksiz, saf bilgi akışını kolaylaştiriyor. Bu yönteme ise kısaca “Sosyal Mühendislik” adı veriliyor.