Opera 8 çıktı...

0
ae
Yıllardır severek kullandığım Opera bugün 8. versiyonunu Windows, Linux degisik isletim sistemlerinin hepsinde birden "Speed, Security and Simplicity: Opera 8" sloganı ile çıkardığını ilan etti.

Muhteşem süper kahramanı ile kabiliyetlerini Opera sitesinden öğrenebilirsiniz.
Desteklenen Linux dağıtımları : Conectiva, Debian, Fedora, Gentoo, Linspire, Lycoris, Mandrake, Other/Static DEB, Other/Static RPM, RedHat, Skolelinux, Slackware, SuSE, Turbolinux, Ubuntu, Xandros

Görüşler

0
darkhunter
Bu süper kahramana çok güldüm yaa :))))
Lansmanı bunla yaparlarsa, korkarım eski versiyonların kaderini yaylaşır, bu yeni sürüm. Süper kahraman hehehehe...
0
darkhunter
yaylaşır = paylaşır :)
0
ebola
insan sevimli bir hayvan falan seçer adet olduğu üzere.
Bu harbiden çok komik olmuş.

Amaç akılda kalmaksa benim için başardılar.
0
sleytr
HAAVARD [my.opera.com]
0
yuxel
entegre e-posta istemcisi, irc istemcisi, rss okuyucusu, wap tarayıcısı gibi türlü güzellik ile "internet suit" sıfatını fazlasıyla hak eden non-free'lerin en güzeli, insan kullandıkça daha bi seviyor bunu. Önceleri irc için web browser'ı ne kadar kullanırım flan diye bu irc istemcisini pek sevmemiştim, ancak kullandıkça ne kadar güzel olduğunu anlıyor insan. E-posta istemcisi ayrı bir güzel, filtrelemesi falanı filanı ...

$flame=on
yok öyle extension ekle, hebele hübele ekle uğraşmıyorsunuz. kur & kullan.
$flame=off

ayrıca bu yeni sürümündeki "voice" seçeneği ile sayfaları pek güzel okuyabiliyor.

0
PsyX
YuXeL bu voice ozelligini kullanmayı bir türlü beceremedik. Bizi bir aydınlatırsan mutlu oluruz
0
yuxel
sanırım geç bir cevap oldu ancak cevaplamaya çalışayım.
Voice şu anda sadece windows tarafında destekleniyor, bunun için ~10 Mb'lık IBM menşeili bir eklenti indirmeniz gerekiyor. Akabinde metni seçip sağ tıkladıktan sonra "Speak/Konuş" butonuna tıklamanız yeterli. Linux için desteklenmemesi çok acı, sanırım Opera'dakilerin festival [www.cstr.ed.ac.uk]'den haberi yok :)

Opera ve ses hakkında detaylı bilgi
http://www.opera.com/voice/ [www.opera.com]
0
zentoo
Opera Software kodlarını açarsa yer yerinden oynar. Açmaz ya!

Super Kahraman abartı olmuş. Alt tarafı inernet tarayıcısı :P
0
ae
Neden açsınlar ki ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

wish666

Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)

Microsoft IIS pazar payını %5 arttırdı bu ay!!!

sundance

Evet yanlış duymadınız, yıllardır Internet web sunucuları üzerine aylık araştırmalarını yayınlayan www.netcraft.com bu ayki araştırmasında 31,299,592 web sunucusunu inceledi.
Sonuçlar, Microsoft IIS ile sunulan web sitelerinde bir önceki aya göre %5`lik bir artış olduğu. İşin ilginç yanı bu %5`lik kayıp daha önce Solaris üstünde hizmet veren NameZero`nun Windows 2000`e geçmesi ve Network Solutions`ın Solaris ağırlıklı Digex`den Windows ağırlıklı Interland`e geçmesi sonucu oldu.

Neyse merak edenler için dakika ve skor ;)
Apache %58.73 - Microsoft %27.88

Evinizde/Ofisinizde Kendi Sunucularınız

sundance

Ev/Ofisinizde ISP`nizden bağımsız e-mail kurmak, spamdan korunmak istiyorsunuz, ama bütün bu email mekanizması size anlaşılmaz mı geliyor ? Artık derdiniz yok, çünkü eğer teknik okuma yapmayı seviyorsanız mükemmel bir makale ile UnixReview.com size bu işi en ince detaylarına kadar anlatıyor.

Bazen bir makale görürsünüz ve ufkunuz açılır. İşte bu da onlardan biri...

E-mail 30 yaşında

butch

Günlük hayatımızın değişmez bir parçası olan e-mail 30 yaşında. İlk mesajı 1971 yılının bu vakitlerinde kendi kendine bir makineden diğerine yollayan Ray Tomlinson, aynı zamanda meşhur @ işaretinin de e-mail adreslerinde kullanılmasının sebebi. Attığı ilk mesajı hatırlamadığını söyleyen Ray Tomlinson, "QWERTYIOP" gibi birşey olabilir demiş. Hikayenin tamamı burada ve şurada.

Google´in yeni oyuncakları

conan

Google'in üç yeni oyuncağını gördüm bügün slashdot'da.

Birincisi Google Viewer: Bu oyuncak aradığınız kritere uygun düşen web sayfalarını bir bir, alttaki frame içerisinde gosteriyor. Bir sure bekleyip, aramaya uyan bir sonraki linke geciyor. Oldukça beğendiğimi soylemeliyim :)