OWASP AppSecTr Buluşması - Siber Güvenlik

6
solarhalo

Türkiye'de, Siber Güvenlik alanında, çoğu konferans adı altındaki reklam kokan hareketlerle dolu organizasyonlara katılmam. Gidersiniz, size ürün itelemeye çalışırlar, bir nevi özgün yaklaşım yerine kutu satıcılığı anlamına gelen bu hareketler Türkiye'de Siber Güvenlik olayını doğmadan öldürmektir. Neyse ki son zamanlarda yerli üreticiler güzel alternatiflerle çıkmaya başladılar ancak bunlarında her türlü desteğe ihtiyacı var.

Konuyu fazla dağıtmadan, altta yer alan linkte detaylarını görebileceğiniz üzere, siber güvenlik üzerine İstanbul Şehir Üniversitesi'nde 31.Mayıs'ta toplanıyoruz. Çok fazla sunum ile boğmak istemedik, kabul ettiğimiz sunumlar az ama öz.

https://www.webguvenligi.org/etkinlik/uygulama-guvenligi-gunu-2017-sunum-cagrisi.html

Sadece ilgisini çekenleri beklemiyoruz, bu alanda en ufak bir bilgi dahi kapmak isteyen herkes katılabilir. Unutmadan, kayıt yaptırmanın zorunlu olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Selamlar...

Görüşler

1
solarhalo

İlgisini çekenlere 1 gün kaldığını hatırlatmak isterim. Yapılacak sunumların herbiri ilgi çekici. https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6274547247883653120/

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Siyah Şapkalar Buluşuyor (Black Hat USA 2005)

sefalet

Siyah Şapkaların buluşması rüya şehri Las Vegas'da gerçekleşmekte.Bilişim güvenliği üzerine çeşitli bildiri ve eğitimlerin verildiği etkinlikler 23-28 temmuz arasında.

Etkinliklerin içeriğine bakmak için;
http://blackhat.com

Ama açıkcası benim haberi paylaşmamın nedeni giden olur ihtimali değil, şu adresteki güzel arşiv;
http://blackhat.com/html/bh-multimedia-archives-index.html

İlk JPEG virüsü yayınlandı !

huseyin

Microsoft'un yayınladığı ve fazlamesai sitesinde haber olan açıkta GDI kütüphanelerinde sorun olduğu açıklanmıştı.
Hiç gecikmeden birisi Usenet'e exploit yolladı. Virüsü Pazar akşamı Easynews keşfetti. Virüs hakkında ve neler yaptığına dair bilgiye http://www.easynews.com/virus.html adresinden ulaşabilirsiniz.
Resmi görüntülediğinizde uzaktan yönetim yazılımı yükleyip(winvnc veya radmin) irc'ye bağlanıyor.
Kaynak:http://it.slashdot.org/it/04/09/27/2319222.shtml?tid=172&tid=218

Gizli anahtarlarınızı gizleyemezsiniz!

tongucyumruk

İngiliz ulusal güvenlik ajansı Home Office, 2000 yılında çıkan RIPA adlı yasanın üçüncü bölümündeki bugüne kadar kullanmaya başlamadğı hakkını kullanmak yönünde hazırlıklara başladı. Sözkonusu yasanın üçüncü bölümü İngiliz polisine ihtiyaç duyması halinde kişilerin açık anahtar tabanlı şifreleme uygulamalarında kullanılan gizli anahtarını isteme hakkını tanıyor. Gizli anahtarını teslim etmeyi reddedenler içinse hapis cezası öngörülüyor.

PDF Virüsü Görüldü

anonim

Adobe`nin popüler dosya formatı PDF için ilk defa virüs tesbit edildi. Bu virus PDF dosyalari içine gömülü olarak taşınıyor ve yayılıyor. Aslında bir VBS virüsü olan PDFWorm, kendisini bir PDF dosyasının içine gömerek Outlook`un adres defterinden kendisini yayıyor. Virüsün amacı yüksek düzeyde yayılmak değil, sadece olayın yapılabilirliğini kanıtlamak. Bu sebepten, mail'le gelen PDF dosyası Acrobat Reader'le açıldığında aktive olmuyor, sadece Acrobat'la açıldığında aktive oluyor.
Detaylı bilgi için:http://www.coderz.net/zulu/outlook.pdfworm.txt

Virüslerin 20 Yıllık Tarihi

FZ

Bu hafta bilgisayar virüslerinin 20. yıldönümü. Basit rahatsızlık veren küçük yazılımlardan tutun ülkelerarası ağları yavaşlatan ve televizyonlara çıkan, en ilgisiz insanların dahi ilgi alanına girmeye başlayan pek çok virüs söz konusu.

Belgelendirilmiş ilk virüs ABD´de doktora eğitimi esnasında bu tip bir çalıştırma gerçekleştiren Fred Cohen tarafından yazılmış durumda.

Şu anda dünya üzerinde yaklaşık 60,000 farklı virüs var.

Cohen o dönemde kullanılan VAX bilgisayarları üzerindeki VD isimli bir grafik programına geliştirdiği virüsü yerleştirmiş ve sistemdeki diğer yazılımlara nasıl bulaşılabileceğini pratik olarak göstermişti. Cohen, gerçekleştirdiği çalışmayı bir güvenlik seminerinde sunduğunda takvimler 10 Kasım 1983 tarihini gösteriyordu.