Özgürlük İçin e-dergi Nisan sayısı çıktı!

0
anonim
Özgürlük için Topluluğunun her ay hazırladığı Özgürlük için E-Dergi'nin 12.sayısı yayınlandı.
Pardus Proje Yöneticisi Dr.Erkan Tekman, dergide yer alan "Pardus'un İkinci Üç Yılı" başlıklı yazısında Pardus'a ilk defa Milli bütçeden kaynak ayrıldığını yazdı. Bugüne kadar UEKAE'nin kendi kaynakları ile geliştirilen Pardus, yılda yaklaşık 1 Milyon TL'lik bir bütçeye sahipti. Tekman, Pardus projesine milli bütçeden 3 yıllığına 14.3 Milyon TL kaynak ayrıldığını, bunun yıllık 4.5 Milyon TL olarak kullandırılacağını belirtiyor ve başka ayrıntılar da veriyor. Bu çok açıkca Pardus Projesinin en azından her yıl 4 katı büyüyeceği anlamına geliyor. Ayrıca Tekman, bu kaynak dolaysıyla Pardus Kurumsal Sürümünün de müjdesini veriyor ve 3 yıllık Pardus sürümlerinin yol haritasını da ilk defa açıklıyor.

Milli bütçeden Pardus'a kaynak ayrılmış olması çok açıkca önümüzdeki 3 yılda kamu kurumlarında Pardus'a göç yaşanacağı ve gelişen imkanlarla projenin kurumsal ticari müşterilere doğru da yöneleceği anlamına geliyor.

İlgili Yazılar

Pardus'un İlk Ayı

bahadirkandemir

Pardus'un duyurulmasından bu yana tam bir ay geçti. Peki yaklaşık bir aylık süreç içerisinde neler olmuş?

Pardus için henüz herkesin adını duyacağı bir tanıtım kampanyası başlamadı ve Pardus sadece halâ Internet'ten indirilebilir durumda. İnsanların "bir Pardus alabilir miyim?" diyerek içeri girip gerçekten bir Pardus ile terk edebilecekleri bir satıcı teorik olarak, yok. Fakat bunlar insanların Pardus'tan haberdar olmasına ve onu denemelerine pek de engel olmamış görünüyor.

Pardus 1.0 Yol Haritası

darkhunter

Bu yol haritası, Pardus 1.0 sürümü çıkana kadar üzerinden geçilecek mihenk taşlarını (milestones) ve bu mihenk taşlarında tamamlanması planlanan işleri listeler.
Ayrıntılar

Yazarın Notu: Zamanlama bakımından çok hızlı bir yol haritası olmuş, anlaşılan Pardus ekibi sonunda ışık hızına ulaştı :)

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı) çıktı

anonim

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı)

Pardus 2007 sürümü için artık son günler... Geliştirici ve kullanıcıların denemesi için sürüm adayları Pardus 2007 RC ve Pardus 2007 Çalışan CD RC dosya sunucularında yerini aldı.

Pardus 2007 için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2007-RC/ ve Çalışan CD için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007-RC/ adreslerini kullanabilirsiniz.

Distrowatch Pardus 2007'yi Tanıtıyor

anonim

Distrowatch sitesinin haftalık bülteninde Pardus 2007 eleştirisine yer verildi. Özellikle PİSİye övgüler sıralanan yazıda PİSİi için söylenenler "diğer GNU/Linux dağıtımlarıyla uyumsuz bir paket sistemi olması affedilebilir, PİSİ o kadar başarılı ki" cümlesiyle özetlenebilir.

Yazının özgün haline buradan erişilebilir.

Pardus'ta Staj Olanağı

anonim

Pardus'ta yaz stajları ile ilgili duyurumuzu az önce yayınladık. Pardus anasayfasına girenler duyuruyu ve içeriğini görebilirler.