Paranoyaklar için THL

0
FZ
Güvenlik konusunda hassas bir insan olabilirsiniz. Kullandığınız bilgisayarın klavyesinde bastığınız tuşların bir yazılım ya da donanım tarafından bir yerlere kaydedildiğini düşünüyor olabilirsiniz (key logging). PGP anahtarlarınızın çalınacağından korkuyor olabilirsiniz. Ya da birilerinin TEMPEST yöntemi ile sistemi gözetlediğinden şüpheleniyor olabilirsiniz.

Yani kısaca paranoyak olabilirsiniz ve o zaman Tinfoil Hat Linux ilginizi çekebilir.

Not: Biraz fazla popüler olan bu yazılımın web sitesi eğer sizi hayal kırıklığına uğrattı ise bana küfretmeden önce sistemin yazarının iddia ettiği gibi birkaç hafta bekleyin, olmazsa şikayetlerinizi gene yukarıda bahsi geçen kişiye iletin ;-)

Görüşler

0
FZ
Sistem networke bağlanmanıza izin vermediği için virüs, trojan vs. yazılımların bulaşma riski de yok. %100 paranoya! :)

Tabii böyle bir sistemi kullanmanızı gerektirecek durumları, mizansenleri, senaryoları hayalgücünüze bırakıyorum ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Güvenliği E-Dergi 3. Sayı

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından hazırlanan, iki aylık periyotlarda yayımlanması planlanan Web Güvenliği E-dergi`nin Ağustos 2009`da yayımlanan ilk sayısından sonra, Aralık 2009 3. sayısı da yayımlandı.

Açık Sistemler ve Güvenlik - 3

FZ

"Sana söylemem gereken çok gizli bir şey var: 934FAB9234ASFDGER345ASDF" Anonim

Açık sistemlerde serbestçe kullanabileceğiniz şifreleme yazılımı GnuPG (Gnu Privacy Guard - gpg) isimli özgür güvenlik yazılımını temel alarak anlattığım yazı dizisinin 3. ve son bölümüne hoş geldiniz.

Bu bölüm en kısa ve az detay içeren bölüm ancak burada kısaca ele alacağım konuları ve yazılımları tam olarak kavrayabilmek için 1. ve 2. bölümleri okumuş olmanız gerekiyor.

Distributed Denial of Service´a (dDoS) karşı nasıl bakakalınır?

conan

Steve Gibson, Gibson Araştırma merkezinin güvenlikten sorumlu elemanı(Soyadından çıkardığım kadarıyla da kurucusu olabilir), sayfasında 4 Mayıs 2001 günü grc.com sitelerine yaşadıkları dDoS saldırısını en ince ayrıntılarına kadar anlatmış. Bir sistem yöneticisi ve saldırıyı an an yaşayan `güvenlik görevlisi`nin bakış açısından saldırıyı bu linkten okuyabilirsiniz. Bence alınacak ilginç dersler var. Aynı yazıyı pdf formatında da indirebilirsiniz.

Ayrıca Steve'in hackerlara karşı yazdığı açık mektubu da okumanızı tavsiye ederim :)

Kıyamet ertesi

conan

Evet hepimiz biliyoruz ki SQ_Hell, Slammer, veya ne isim verirseniz bu kurtçuk Internet'i hafta sonundan itibaren esir aldı. Bizlere fazlamesai yaptırdı, bolbol küfür ettirirken bazı şeylere de dikkatimizi çekmeyi sağladı. Örneğin patch ne demek bir kere daha ögrendik. Ya da geç kalınmış ve tamamen test edilmemiş SP'lerin insanların başına neler getirebildiğini gördük. Ama bunlardan bahsetmeyeceğim. Bahsedeceğim şey neden Internetin bu problemden dolayı durma aşamasına geldiği?

Balçanakları: Saldırılar, Araçlar ve Vakalar

FZ

Bir balçanağı (honeypot) kurmanın bilinen faydalarının yanı sıra "orada neler olup bittiğini" sürekli takip edebilmenizi de sağlar. Her ne kadar bir güvenlik duvarının dışına bir de ağ IDS'i (Intrusion Detection System - Saldırı Tespit Sistemi) kurduğunuzda pek çok uyarı alacak olsanız da bir arıkovanı size çok daha detaylı ve ileriye yönelik bilgi verecektir.

Örnek bir kurulum ve ardından yapılan araştırma sonucunda gigabytlerca ağ trafiği çıktısı elde edilmiş, veritabanları uyarılarla dolmuş ve yığınla "rootkit" ve "exploit-pack" koleksiyonları toplanmıştır.

Bu makalede basit bir dil ile saldırıya maruz bırakılan GNU/Linux yüklü arıkovanından elde edilen sonuçlar özetlenmiştir. Söz konusu bilgisayar çok kısa sürede düzinelerce denial-of-service, sistem açıkları tarama, ve Romanyalı hackerlara IRC üzerinden bilgi verme ve benzeri exploit saldırılarına maruz kalmıştır.