Pardus'la İlgili Muazzam Bir Teşekkür Mektubu

0
FZ
Şimdiye dek okuduğumuz en fantastik teşekkür mektubunu paylaşmak istedik. Özellikle son kısım bizi bizden aldı: "Siz saygıdeğer takipçilerimize oylamaya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Ancak, üniversite yerleşkelerini düşündüğümüzden IP sınırlandırması getirmediğimiz oylama sisteminin kayıtlarına baktığımızda, verilen çoğu kötü oyun aynı IP üzerinden gönderildiğini ve bu IP’nin İstanbul’daki bir KabloNet abonesine ait olduğunu tespit ettik.
6. sayı oylamasının 11 kötü oyun 5′ini,
7. sayı oylamasının 7 kötü oyun 5′ini ve 5 çok kötü oyunun 2’sini,
8. sayı oylamasınınsa 5 kötü oyun 3′ünü gönderen

Sayın Ali Işıngör’e teşekkür ederiz.

Kendisine aynı yolda başarılar diler, bundan sonra böyle bir girişimde bulunacaksa vekil sunucu kullanmasını tavsiye ederiz.

Saygılarımızla..."

Kötü oylar neden böylesine bir dikkatle sayılmış, KabloNet, IP adresi vs.den yola çıkarak kimlik tespiti nasıl yapılmış ve nasıl olmuş da açıklanmış, vb. soruları şimdilik bir kenara bırakıyor derin bir tefekküre dalıyoruz.

Görüşler

0
SHiBuMiGo
Bu mesajdan Pardus ekibinin yaş ortalamasının 12 civarında olduğu sonucunu çıkartabilir miyiz?
0
realist
12 iyi niyetli tahmin. 8 diyorum.
0
seemedlull
siz olayı anlamamışsınız ki fm ekibi.
0
muhuk
IP'den yola çıkarak abone adını nasıl ele geçirmişler? Bunun için dava açmak vs. gerekmiyor mu?

Diyelim ki abone adını biliyorlar, gönderien TCP paketleri o anda bilgisayarı kullanan kişinin parmak iziyle veya DNA'sıyla imzalanmış ve sonra bunu ellerindeki veritabanıyla mı karşılaştırmışlar?

CSI Pardus
0
egitimist
http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=36&t=19780&start=0

Burada badbere'nin eklediği resimlere bak.
ai2.png adlı resimde sisteme login oluyor. İp numarası belli.

ai3.png adlı resimde ise anketi oylayan ip numaraları var. Üyelik gerekmediğinden herkes oylayabiliyor. Ali IŞINGÖR'ün sisteme login olduğu ip adresinden bu sahte oylar veriliyor.
0
brend
Kişinin Pardus ekibinde paket geliştirici olması da farklı bir merak konusu.
Bknz:
http://paketler.pardus.org.tr/2007/packager/Ali%20I%C5%9F%C4%B1ng%C3%B6r.html
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ali+%C4%B1%C5%9F%C4%B1ng%C3%B6r
0
anonim
Belki bir isim benzerligi sözkonusudur ! Fakat daha onemli bir nokta yapılan yanlıs bir seye pardus webinin komik duruma duserek bir sekilde cevap vermesidir. Yapılan bir sey eger gercekten iyiyse zamanla hakettigi yere gelecektir zaten,boyle ufak tefek ali cengiz oyunları zaten etkili olmayacaktır.

Saygılar
0
nelson
Gerçekten enteresan...
0
anonim
Aynı mektubu hem PLO'da hem de burada görüyorum. Açıkçası komik de buluyorum. Kişisel görüşüm, her ne kadar bu hareket için iki topluluk sayfasının yöneticileri arasında olmadığını söylemiş olsalar da, bu sözleri söyleyen kişinin sözlerine de pek güvenmiyorum. Amaç da bir güzel kavga etmek zaten, didişmek birbirimizle. İki ekran görüntüsüyle de pek inandırıcı olduğunu sanmıyorum. Gülüyorum, geçiyorum.
0
wime77
İşiniz yok bununla uğraştınız öylemi ?
Bravo kablonet kullanıcısının IP adresiymiş..EE ?

Pardus önce bir önceki srümün üzerine güncelleme yapabilen yeni bir sürüm çıkarsa nasıl olur ?

Ben IP numaramı ve kullanıcı adımı veryeim.Siz zahmet etmeyin gerekirse.

0
winterismute
Pardus ve özellikle LKD'ye "die-hard" ve "partizan" şekilde çalıştıkları için teşekkür ederiz. Değerli pardus ekibi - yaş ortalamanız veya davranışlarınızın olgunluğu konusundaki eleştirilere kulak tıkayınız. Önemli olan yaptığınız iş. Aynen bu yolda devam edin ve M$ işbirlikçilerine günlerini gösterin.
0
baDibere
Konunun LKD ile alakası yoktur. Düzeltmek isterim.
0
sundance
İsmin Neuromancer ile alakası var mı?
0
FZ
Oy verirken dikkatli olmakta fayda var. Neme lazım! :-)
0
imasith
Öncelikle bir yanlış anlamayı düzeltmek gerek: pardus-linux.org pardus geliştiricilerinden ve ekibinden bağımsız bir kullanıcı topluluğudur ve faaliyetleri pardus ekibi tarafından desteklenmemektedir.

Bu olayda da kendi çıkartıkları bir dergi için başlattıkları bir anketin pardus ekibine mensup bir kişi tarafından bu şekilde kötü niyetli olarak manipüle edilmesi anlaşılan canlarını sıkmıştır ve sonuçta yazılan mektuptaki gibi kişinin ismi afişe edilmiştir.

Doğrudur veya yanlışır tartışılabilir ancak olay pardus ekibi ile kullanıcı topluluğu arasında var olan anlaşmazlığın bir yansımasıdır. Olayı bu doğrultuda ele alırsanız daha doğru olacaktır kanaatindeyim.

Pardus geliştiricileri veya kullanıcı topluluğu ile herhangi bir ilişkim olmadığını da belirteyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom: Quo Vadis?

FZ

turk.internet.com'a göre: Türk Telekom'dan en son hareket, UMTH'cilere (Uzun Mesafe Telefon Hizmeti) hat vermemek şeklinde geldi. Yaklaşık 1 haftadır ISS'lere bir taahhütname imzalatarak kiralık hat verilirken, UMTH firmalarına ise hiç verilmiyor. Firmalar da Türk Telekom'un hakim durumunu kötüye kullandığı iddiası ile TK'ya başvurdular.

Telekom ve internet sektöründe büyük tepki ile karşılanan uygulamanın Türk Telekom’un şirket içinde yayınlanmış olan 10.11.2004 tarih ve 5385 sayılı genelgesi uyarınca başlatıldığı bilgisi alınıyor.

Alınan bilgiye göre bu genelgenin içeriğinde “Karasal hatlar üzerinden veri iletimi yetkilendirilmesi sadece data hizmetini içerdiğinden ses hariç data amaçlı tüm başvurular, UMTH işletmecileri ile irtibatlandırılmadığı sürece karşılanacaktır.” ifadesi bulunuyor. Bu ise Türk Telekom'un gerek Telekomünikasyon Kurumu tarafından verilen lisansları gerekse 406 sayılı kanun çerçevesinde Türk Telekom'un kalkmış olan tekel durumu uzantısında 1 ocak 2004 tarihinde başlamış olan serbestliği ihlal eden bir yaklaşım olarak bildiriliyor.

Kaynak: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=11666

'Andımız' Tartışılamaz mı?

Soulblighter

Bugün Radikal Gazetesi'nde okuduğum, Talip Kurşun tarafından yazılmış, çok beğendiğim bir yorumu FM'cilerle paylaşmak istedim:

"Niyetimiz çağdaş bir devlet olmaksa, her sabah çocuklara 'Andımız'ı okutmak gibi takıntılarımızı ayıklamak gerekmez mi? Bir sabah çocukları 'Andımız'ı söylerken izleyin ve ona göre karar verin.

Yargı Sisteminde Sayısallaşma Adımları

FZ

Adalet Bakanlığı, yargı sisteminin daha hızlı, güvenilir ve "sayısal" şekilde işlemesi için UYAP'ı (Ulusal Yargı Ağı Projesi) yavaş yavaş devreye sokuyor.

Yargı sisteminin daha kesintisiz ve kolay işlemesi için devreye sokulan sistemlerden biri de avukatların kullanması için hazırlanmış e-takip sistemi. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca kamuya sunulan e-takip programı Java ile geliştirilmiş ve girilen verileri XML tabanlı bir metin dosyasında saklıyor. Program, 512 MB'lık Pentium IV işlemcili bir PC'de bir miktar hantal çalışmakla birlikte iş görür vaziyette. Yine de, hukukçu arkadaşlarımızdan aldığımız duyumlara göre pek çok hukuk bürosunun işlerinde yavaşlamalar ve aksamalar olduğu söyleniyor.

UYAP ile ilgili verilen bilgilerden birkaç dikkat çekici alıntı:

VikiSözlük 100,000 Maddeyi Geçti!

bm

9 Ocak 2007 tarihinde VikiSözlük 105,000 maddeye ulaştı. Bu yazının gönderildiği dakikalarda 107,455 maddeli bir açık sözlüğümüz var. Dünyada İngilizce, Fransızca, Vietnamca ve Çince'den sonra 5. sırada Türkçe VikiSözlük var. VikiSözlük, FMcilerin katkılarını da bekliyor demek için yolluyorum bunu, daha tumturaklı bir yazı yazmak da editörlere kalsın.

TT Net sayesinde Sourceforge'a girememekteyiz!

sundance

Çağ atlamaktan bitap düşmüş, bizi bir şekilde aya ulaştıracağına inancımızın tam olduğu TT Net, bu sefer kullanıcılarını bilgilendirmeden kullandığı proxy sunucusu yüzünden Sourceforge tarafından bloke edildi !

Bir program indirmek için (kablonetten) Sourceforge'a girmeye çalıştığımda "The IP address you are coming from: 195.175.37.39 ... has been blocked by SourceForge.net due to heavy volume." uyarısı ile karşılaştım.
Kontrol ettiğimde gördüm ki sözkonusu IP'nin benle hiçbir ilgisi yok, kendileri muhtemelen TTNet'in proxysi oluyorlar (bu arada ters çözümleme de yapmayan bir IP) ve dolayısıyla bütün TTNet trafiği tek bir IP'den geliyormuş gibi yapınca ve bunların içinde de SF'u ziyaret edenlerin sayısı fazla olunca SF'da bizi bloklamış. Blok birkaç saat içinde kalkacak fakat aynı davranış devam ederse bu sefer e-mail atılmadığı sürece kaldırılmayacak.

Ben söyliyim, bu gidişle ay bize gelmezse, bizim aya gideceğimiz yok haberiniz olsun.