Parmak İzinize Güvenmeyin!

0
FZ
Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)

Görüşler

0
conan
Iyi de en onemli seyi unutmussun :) Tsutomu parmak izlerini tasiyan sahte ``parmak``lari Jelibon'lardan (Gummi Bears ya da Haribo hangisini tercih ederseniz) elde ettigi jelatin ile yapiyormus. :)
0
FZ
Sonuç: Schneier üstadımızın da dediği gibi, parmak izi olayı da iptal! Başka yöntem bulun! :)
0
SHiBuMi
CINE5'te Alias isimli bir dizi var, teknik olarak mümkün müdür bilmiyorum ama oradaki kızın bir şarap kadehindeki parmak izini olduğu gibi alabilen bir tarayıcısı ve bu tarayıcısıyla entegre taranan parmak izini silikon kullanarak maddeleştiren bir cihazı vardı. Kısacası, aynı parmak izine belki tek bir kişi sahip ama, o parmak izinin kopyalarına ulaşmak çok basit :)
0
conan
Gattaca`da da parmak izi yerine parmaktan alinan minik bir kan damlasiyla DNA analizi yapilarak kisinin kimligi tespit ediliyordu. Bunu da iz alinan parmaga bir tane hazne yaparak yerine gectigi kisinin kanindan bu hazneye bir damla ornek aliyordu ve bu sekilde kandiriyordu sistemi. :)
0
conan
ne dusuk bi cumle yazmisim be!
0
anonim
eh is filmlerde ki gibiyse hic jelibonla tarayiciyla entegreyle ugrasmam basit bir ekmek bicagiyla acarim kapiyi nedir yani :)
0
anonim
o senin dediginin bir benzerini Milla Jovovich Resident Evil filminde yapiyo :)))
0
anonim
bu cok klasik bir numaradir zaten
hatta demolition man filmindede demolition man'in ikiz (kotu) kardesi retina taramasi yapan bir sistemi bir kalem ve bir hapisane muduru kullanarak asiyordu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir efsane: Phrack

sundance

Hatırlıyorum da ilk Phrack Magazine'i okuduğumda Amiga kulanıyordum. Elemanın teki BlueBox kullanarak yabancı bir BBS`ten indirmişti (Jason of Bronx) Okudum ve bayıldım.

Phrack taaa 1985`te başlamış, temel olarak telefon sistemlerinin özelliklerini keşfetmeyi ve bu bilgileri paylaşmayı hedef edinmiş bir underground dergi. Sadece dijital ortamda dağıtılıyor, taa 1985'te akustik kuplör kullanan (300 bps) BBS`lerden beri...

Kötü adamlar ve arka kapılar

sundance

Uzun bir süreden beri (Truvalılardan bu yana ;) hileli oyuncaklar hep güncelliğini korumuşlardır. Truva şehrinin düşmesinden, James Bond numaraları ile çeşitli sırları ele geçiren casuslara kadar tarih boyunca, asıl amacını gizleyen aletler hep büyük avantaj olmuştur.

Son yirmi yılda ise, bilgisayarın ve ağların yaygınlaşması ile, bu eski hileli savaş araçlarının yerini sistemdeki zayıflıklar, belli bir işi görüyormuş gibi davranan ama arka planda başka numaralar çeviren programlar almıştır. Tacettin Karadeniz arkadaşımız da, sözkonusu zayıflıkları sağlayan Arkakapıları [Backdoor] anlatan enfes bir makale yazmış, ilgi ile okuyoruz.

Internet`i dinleyenlere bombardıman girişimi

conan

LoveBug virusunun bir degişkeni olan ve Sophos tarafından VBS/LoveLet-CL olarak adlandırılan yeni virus NSA'in dünya iletişimini dinleme projesini aşırı yüklemek amacıyla yazılmışa benziyor! Email yoluyla kendini kopyalayan virüs kendini kopyalarken icinde "NSA national security agency code PGP GPG satellite cia yemen toxin botulinum mi5 mi6 mit kgb .mil mil base64 us defence intelligence agency admiral diplomat alert! BATF" gibi anahtar kelimeler taşıyor. Amaç iletişimi dinleyen Echelon'u aşırı yüklemek. Gerçi projenin asıl çalisma prensibi anahtar kelime yakalamak degil. Pattern yakalamak uzerine kurulu bir sistemi bu sekilde flood etmek bana yararsızmış gibi gözüküyor.

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.

Phrack #63

sakpolat

Merakla beklenen Phrack dergisinin 63. sayısı yayınlandı.
http://www.phrack.org