Patrick Volkerding işinin başında

0
mos
Geçtiğimiz günlerde hastalığını öğrendiğimiz Slackware Linux'un babası Patrick Volkerding artık daha iyi.

Bir süredir Slackware GNU/Linux'un ve daha önemlisi Patrick'in akibeti merak konusuydu. Görünüşe göre bir şeyler yoluna girmeye başlamış.
Slackware-Current'in ChangeLog'una bakılırsa Patrick oldukça da mutlu. California'ya döndüğünü ve eskisinden daha iyi hissettiğini söyleyen Volkerding , bir kaç güncelleme yaptığının ve 10.1 sürümünün çıkmasının çok uzun sürmeyeceğinin müjdesini veriyor.

Görüşler

0
urxalit
Şükür kavuşturana. Geçmiş olsun..
0
librid
Ben bu hastalık olayına şüpheyle yaklaştım hep. Şöyle ki, Patrick V. oldukça anasının gözü bir insandır (iyi anlamda). Bu hastalık hikayesi ile bolca bağış toplayıp reklam yapmış olabilirdi. Elbette bu düşünceler ayıp şeyler ancak en azından hasta olmadığına kendinizi inandırıp rahatlamak açısından faydalı.
0
dionysos
Patrick Volkerding askerden arkadaşınız sanırım; "anasının gözü" olduğunu bilecek kadar yakından tanıyorsunuz.

Reklamdan ve bağıştan bahsetmişsiniz. Özgür yazılım dünyasında (RedHat gibi ek destek sunan dağıtımları değil Slackware, Debian gibi dağıtımları düşünün) reklamın ne kadar yeri var? Patrick V. paraya sıkışmış olsa ve bunu bir bağış kampanyası olarak duyursa Firefox'un NYT reklamında olanlar olmaz mıydı? Bu kadar `numara'ya ne gerek var ki? Bence bu gibi bir durum için komplo teorisi üretmeye gerek yok. Olan başka durumlar olabilir, ancak bunun için yok.

Siz Patrick V.'nin iyileştiğini öğrenip rahatlamak istiyorsanız son yazısını ve güncellediği paketleri okuyun yeter :-)
0
librid
Ben de zaten Patrick V. dolandırıcı düzenbazın tekidir demiyorum. Keyif aldığı bir oyun oynadığını umuyordum. Biliyorsun artık yaşlanmaya başladı, sevenlerinin desteğini sınamak istemiş olabilir :)
0
dionysos
Vay be. Sizde gerçekten ilginç hikayeler var. Şimdi neredeyse Ajan Scully girecek içeriye :-)

Lütfen, bu gibi insanlar hakkında bunları konuşmanın hiç gereği yok.
0
librid
Kimin hakkında konuşup konuşmayacağımı belirlemek senin işin değil. Sadece yorum yap ve insanları aşağılama lütfen.
0
dionysos
Ne sizi aşağılamaya çalışıyorum ne de ne hakkında konuşacağınızı belirlemeye. "Yaşlandığı için sevenlerinin bağlılığını sınadı" demeniz çok ilginç değil mi sizce de? Bana ilginç geldi ve aklıma gelen o espriyi yaptım. Lütfen aşağılama olarak görmeyin.
0
FZ
Güzeeeel, şimdi slashdot'a benzemeye başladık işte.

Evet, yani Slackware ne ki, Volkerding kim ki, Slackware'in piyasa payı ne ki allah aşkına, destekleyen birkaç bin fanatik dışında, peh!

Bence de yani, internet üzerinden insanları manipüle ediyordur, nereden bileceğiz ne olduğunu, vs. vs.

Ya bu linuksçular çok duygusal ve çocuksu mu oluyorlar ne, vah vah... E tabii bütün gün öyle habire bir sürü yazılımı dağıtıma entegre edeceğim diye uğraş, saçları o yolda ağart, hayat mı bu, insan hastalanır tabii...

0
librid
Sayın Patrick V.'nin bir saçlarını uğrunda ağırtmasa bile çok yakından ilgilendiğib bir başka şey de Grateful Dead grubu. Şehir şehir konserlerini izleyerek elde ettiği konser kayıtlarının koleksiyonuna sahip bildiğim kadarı ile.
Özellikle belirtmek istiyorum Patrick V. hakkında hiçbir zaman kötü bir düşünceye sahip olmadım. Hastalık haberini öğrendiğimde üzüldüm ve iyileşme haberine sevindim. Diğer arkadaşların yorumları da konu hakkında daha çok bilgilenmemizi sağladı.
0
pinhanarch
sanirim slackware ve patrick icin düsünülmesi gereken son seydir bu.
bunca zaman nasil bir yol izledigi ortada. bu bile yeterli bu tarz bir düsünceden uzak kalabilmek icin.
0
mos
yahu zaten adam o kadar paraya sikissa boyle madik atacagina iki e-posta listesine ufak bir "yardim!" mesaji atar, voleyi vururdu.

0
Challenger
Bağış yapmaya kalkan yığınla insan oldu. Ama "benim paraya değil, doktora ihtiyacım var" demişti.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Favori Paket Yönetim Sisteminiz nedir?

Soulblighter

http://www.osnews.com/story.php?news_id=8770 adresinde 'Favori Paket Yönetiminiz nedir?' başlığıyla anket düzenleniyor. Benim şu an için favorim (çünkü listedeki bazı paket yönetim sistemlerini bilmiyorum) Pkgtool. Bence Slackware'a program kurmak, güncellemek ve kaldırmak çok kolay. RPM'e ise hiç ısınamadım. RPM'in paket bağımlılıkları beni öldürüyor. Bir program kurmak veya güncellemek eziyet. APT ise ankete göre topuklamış gidiyor. Şu APT'yi test etmek için bir Debian kuracam bir gün valla :) APT hakkında kötü konuşana hiç rastlamadım. Herkes övüyor.

Üniversite Adayları için `Bilgisayar Bilimleri Test Sürüşü 2010´

butch

“ÖSS bitti, sırada üniversite ve bölüm seçme telaşı var. Doğru kararı vermek için pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekli. Gelecekteki kariyerini bilgisayar bilimleri üzerine kurmayı düşünen gençlerimizi 22, 29 Temmuz ve 5 Ağustos Perşembe günleri test sürüşüne bekliyoruz. Bilgisayar bilimlerinin büyüleyici dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ve maceraya hazır mısınız?”

E-ticaret filan bize fazla, bkz. Aria

anonim

Aria`nın konturlü telefonlarında kontür bitince yükleme nasıl yapılıyor biliyor musunuz ? 9333 veya 555`i arayıp kontür yükletmeniz lazım. Ama olmuyor çünkü kontur bitmiş arama yapamıyorsunuz :))

Ben yüklemeyi başardım ama tam 3 kere fax çektim kontür kartını nüfus kağıdımı dilekçemi falan, yazık boşuna, o kadar deli gibi 2 küsur milyar dolar harcanmış, o para bence daha iyi işlerde kullanılırdı, böyle teknolojik olarak bizleri geri götürecek fax makinası ile işlem yaptıracak sistemlere harcanan paraya yazık...

Nobel Ödüllü Trafik Canavarı

melitical

Spor otomobiliyle saatte 160 kilometre hız yaparken kaza yapan Nobel ödüllü fizikçi, 2 yıl hapse mahkûm oldu. 1972'de Nobel ödülü alan 74 yaşındaki ABD'li John Robert Schrieffer'ın yol açtığı kazada bir kişi öldü.

Shor Algoritması NMR Yöntemi İle Gerçekleştirildi!

FZ

Kuantum bilgisayarları üzerinde çok hızlı (!) şekilde çarpanlara ayırma yapılmasının yöntemini gösteren Shor Algoritması IBM ve Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından fiziksel olarak gerçekleştirildi.\r \r

NMR yani nükleer manyetik rezonans tekniği ile çalışan kuantum bilgisayarı oda sıcaklığında işleyebiliyor ve yapılan deneylerde 15 sayısını çarpanlara ayırabiliyor.\r \r

Kuantum bilgisayarları ve kuantum bilgi işlemle ilgili giriş seviyesinde, güzel ve aydınlatıcı bir makale için, kuantum veritabanı sorgulama algoritmasını da geliştirmiş olan Lov K. Grover adlı araştırmacının makalesini tavsiye ederim.\r \r

Konu ile ilgili daha detaylı teknik bilgi isteyenler, bir kuantum bilgi işlem dili olan QCL dilini geliştirmiş olan Bernhard Ömer adlı araştırmacının çalışmasından faydalanabilirler. Söz konusu çalışmada Shor algoritmasının QCL ile bir uygulaması da mevcuttur.