PC-BSD 1.3 Beta hazır

0
alperfm
BSD tabanlı işletim sistemlerinin en kolay ve bana göre en iyisi olan pcbsd nin 1.3 versiyonunun betası hazır.

Yeni sürüm için bir öngörüş teşkil edecek deneme versiyonunu kullanıcılar test edip geliştiricilere katkıda bulunabilirler.

1.2 den farklı olarak kde 3.5.4 var ve sistemde taban düzenlemesi yapılmış. 1.3 Betada yalnızca ingilizce dil seçeneği var. Diğer dillerin sonraki versiyonlarda ekleneceği belirtilmiş. -- PCBsd.org
BSD

Görüşler

0
robertosmix
PC-BSD çok güzel bir fikirle yola çıkılmış bir çalışma. Masaüstünde FreeBSD görmek göz yaşartıcı ve bir o kadarda FreeBSD'nin geleceği konusunda fikir verici. Keşke kullanıcı sayısı milyonları bulsa da, FreeBSD bir anda Window$ ve Linux'u piyasadan silebilecek ortamı yakalasa. Evet.
0
yilmaz
freeBSD yazılım geliştirme için uygun bir işletim sistemi midir? Demek istediğim kıldan tuyden sürücü problemleri yada vidyo bileşenleri ile uğraşmak yerine yazılıma vakit harcamak isterim.
0
misafir
deneyin. pişman olmayacaksınız.
0
robertosmix
Window$ 64 Bit sürücüsü olmayan ses kartımı çatırtttt diye tanıyıp, "driver konusunda donanım üreticisi bağımlılığı da neymiş" şeklinde bir karakter ortaya koyan şahane birşey olmaya adaydır FreeBSD.. deneyin deneyin.. en azından tecrübe edinirsiniz.
0
simor
...,FreeBSD bir anda Window$ ve Linux'u piyasadan silebilecek ortamı yakalasa

MacOsX'i unuttunuz. Silinecekse toptan silelim bari değilmi?
0
Challenger
-se, -sa. Ne FreeBSD, ne de başka bir işletim sistemi Windows' u ya da Linux' u piyasadan silemeyecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeBSD 6.1-RELEASE çıktı

mesutgul

FreeBSD 6.1-RELEASE çıktı.

i386 ve diğerleri, indirmeniz için sizleri bekliyor.

OpenBSD 4.0 Çıktı

honal

"Varsayılan kurulumda uzaktan tek bir güvenlik açığı" parolası ile 10. yılını dolduran OpenBSD projesinin 4.0 sürümü 1 Kasım'da çıktı. Yeni sürümde yapılan iyileştirmeler ve eklenen özellikler için bu adres ziyaret edilebilir.

PC-BSD v. 1.3 Kararlı Sürüm

cross_fire

Kolay kurulan ve kullanılan BSD tabanlı işletim sistem PC-BSD'nin kararlı 1.3 versiyonu hazır. KDE 3.5.5 içeren PC-BSD, "PF" güvenlik duvarı, HAL backend desteği, yeni bir "Hizmetler" menüsü ve daha fazlasını sunuyor.

PC-BSD'nin 1.3 sürümünü http://www.pcbsd.org/?p=download adresinden indirebilirsiniz.

EnderUNIX 5 yaşında!

honal

Aralık ayında 5 yaşına giren EnderUNIX, 5. yılın şerefine 10 seçkin belge yayınladi. Ayrıca web sayfalarını da yenileyen ekibe bundan sonra da başarılar.

İşte belgelerin listesi:

OpenBSD Belgeleme Projesi

honal

EnderUNIX olarak kısa bir süre önce başlattığımız "OpenBSD Belgeleme Projesi " sonuçlandı. Henüz beta seviyesinde sayılsa da zamanla hedeflediğimiz seviyeye geleceğini düşünüyorum.

OpenBSD Belgeleme Projesi Projesi Nedir?

OpenBSD Belgeleme Projesi, OpenBSD işletim sisteminin Türkiye'de tanıtımı ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Aralık 2005 tarihinde başlatılmıştır. Belgelemenin daha hızlı ve sağlıklı olması amacıyla ilk olarak OpenBSD FAQ(Şıkça Sorulan Sorular)'nun belirli bölümleri çevrilmiştir. Projenin ilerleyen adımlarında belirlenen bu içerik üzerinden belgeler genişletilecektir. Vakit sınırlılığından dolayı içerik çevirmenlerden alındığı gibi sunulmuştur, çalışmanın ilerleyen dönemlerinde çeviriler tekrar gözden geçirilerek daha anlaşılır başlıklarla sunulacaktır.