PENGUEN Dergisi ve GNU/Linux

0
FZ
PENGUEN mizah dergisinin son sayısında (5 Mayıs 2005) Selçuk Erdem'in bir karikatürü var, yan yana oturmuş kız ile adam, adam kıza yazıyor: "Aşkım, modem ışığım, Google'da aradım ismini, dedi do you mean güzeller güzeli, sensiz 56K senle ADSL geldi, USB 2.0 derken, kablosuz derken, senin her gülüşün forwardlanırken, ben ayakizinde GNOME teması, çıkmasın sayfa bulunamadı hatası".

Debian listelerinde fırtına gibi esen, şenlik afişleri hazırlayan karikatüristimizin bu son darbesi mizah dünyasına bomba gibi düşerken "GNU/Linux her yerde!" sloganı yankılanmaya devam ediyor :)

Görüşler

0
ZZombie
Selçuk Erdem'i severdim.

Simdi bir kez daha sevdim. :)
0
alphan
Bu duyduğum üçüncü karikatür. Birincisi penguenler ve açık kaynak ile ilgiliydi, ikincisinde Selçuk Bey kendini Debian logolu bir t-gömlek (ya da şapka) ile çizmişti. Üçüncüsü de bu.

Ne yazık ki karikatürleri duymaktan ileri gidemiyoruz.
Özellikle farklı kıtalarda yaşayanlar için üzücü...
0
bio
http://www.penguen.com/pengpopup/pop_up.htm
0
serdem
Ben sana gönderirim onu...
Ya da birisi tarayıp koysun hemen bi yere... Benim site kapalı.
0
tongucyumruk
http://tonguc.ath.cx/images/se.jpg
0
sametc
zaten selçuk erdem karikaturlerinde debian tişortlu insanlar çizip bir mesaj veriyor severim diye ama şşimdi tam belli etti ...

fakat daha komiği var ama linuxla alakalı degil aklıma geldikce gulerim...
--------------
iki deve yürüyorlar bir deve diyorki "gecen gun hamdiye neden boynun eğri diye sormuşlar" obur devenin verdiği cevap beni yerlere yatırdı "vallah benim tanıdıığım hamdi anında lafını koymuştur" :))) ne kadar komik degilmi :()
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

3. Bilişim Teknolojileri Şenliği (Ama ne şenlik!) ;-)

FZ

Önce Nefise Karatay isimli özel ve güzel mankenimizle bir söyleşi. Ardından kambersiz düğün olur mu düsturu uyarınca Hıncal Uluç. Tabii bununla kalmıyor, o şimdi bilgisayarcı canı neler ister kıvamında bir başka etkinlik: Tuğba Ekinci'nin şarkılarıyla katılacağı (!) bir söyleşi. Daha derin mevzularla ilgileniyorsanız değerli astrolog (!!) Yasemin Boran ile astro yaşam (???) söyleşisi. Tüm bunlara ek olarak da yılın en "has" bilişimcileri ödül töreni, Ziynet Sali'nin katılımları ile...

Hayır hayır MTV, Kral TV, Şamdan, Gala, vs. magazin ödül töreninden bahsetmiyoruz. Kadir Has Üniversitesi 3. Bilişim Teknolojileri şenliği yapıyormuş, o bağlamda bir etkinlik. Şahsen bir "bilişimci" olarak Tuğba Ekinci, Nefise Karatay, Didem Taslan ve diğer katılımcılarla samimi bilişim sohbetleri gerçekleştirmeyi istiyorum, kaçırılmaması gereken bir etkinlik diye düşünüyorum :-P

Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

anonim

Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"

WebCam O... Olma Kılavuzu!

sundance

Pek bir güzel ve/veya yakışıklısınız. Odama bir webcam koysam da kitlem bana tapınmak için fırsat bulsa diyorsanız, bir taraftan da dünyalığı doğrulturum bu zor zamanda gibi düşünceler geçiyorsa aklınızdan, sizin gibiler için hazırlanmış bu kılavuzu okuyun.

How to become an obnoxious internet cam whore in five easy steps

Not: Sitenin faviconuna dikkat ;)

Türkiye'de bir sistem hikayesi

fsniper

Birkaç gün önce elektronikçi olan ve bilgisayar teknisyenliği de yapan bir arkadaşımın çağrısıyla Türkiye Sanayiciler Odasının bir şubesine ADSL bağlantısı yapmak üzere gittik. Oraya vardığımızda tam bir "Sistem Yönetimi Kabusuyla" karşılaştım.

Shakespeare Programlama Dili

FZ

Dünya edebiyatında önemli bir yeri olan Shakespeare'în üslubunu sevin ya da sevmeyin, yarattığı etki ve kalıcılığı tartışılmaz. Rama'da, ürettiği robotlara Shakespeare oynatan dahi mühendis gerçek bir karakter olsaydı (ki aslında hiç yok diyemeyiz) herhalde Shakespeare programlama dilini görseydi bıyıkaltından gülerdi.

Peki bu dil neye benziyor? Değişkenler Shakespeare oyunlarından alınma, sahneye giriyorlar, birbirlerine bir şeyler söyleyerek değer yüklüyorlar. Mesela negatif değer yüklemeniz için karakterlerden biri Hamlet'e hakaret ediyor. Bu kadarla kalsa iyi!