PHP 5.2.1 Çıktı

0
Onur_Yerlikaya
PHP'de hareketlenmelerin ardından PHP Geliştirici takımı 5.2.1 versiyonunu bugün yayınladı. PHP 5.2.1'de bir çok güvenlik güncellemesi var ve şiddetle öneriyorlar geçmemiz için. Hafıza limiti başta açılmış durumda geliyor artık. str_replace() fonksiyonundaki olabilecek overflow hatası da giderilmiş. Genelde baktığımda bir çok overflow hatası gördüğüm değişiklikler var. Daha fazla ayrıntı isteyenler buraya tıklasın.
PHP

Görüşler

0
ErenTurkay
Gettext ile tr_TR locale kullanırken sınıf içerisindeki bir metoda erişemeyen ve bu hatanın php6'ya kadar çözülmeyecek olması söylenilen, yüzlerce güvenlik açığı olan bir dili kullanmak ne derece doğru bilmiyorum.

http://pear.php.net/bugs/bug.php?id=9381
http://bugs.php.net/bug.php?id=40086
0
Yns_
Hımm, peki ne kullanacağız? Diğer dillerde güvenlik açıkları yok mu?

İşin ilginci PHP'yi kullanarak onlarca uygulama yaptım, ki bunlardan 6-7 tanesi komple sistemdi, uzun süredir "hack" gibi bir sorun yaşamadan duruyorlar nette.

Güvenlik konusu programcıda bitiyor aslında, XSS & SQL Injection gibi şeyler diğer dillerde de var.Remote file include && register_globals sorunları hariç aynı sorunlar diğer dillerde de çıkabilir.



0
Yns_
Eğer yukarıda core PHP açıklarından bahsedildiyse, PHP'nin popülerliğinden ve php ekibinin güvenlik konusunda sorumluzluğundan bahsetmek gerekir.

Birgün ROR'da php kadar kullanım alanı oluştursa, onun da güvenlik sorunları şu an duyduğumuzdan fazla olacaktır, ya da django.

PHP security team kadar duyarsız olurlar mı bilmem tabi, yeri gelmişken;

http://www.securityfocus.com/columnists/432
Stefan Esser'in bir roportajı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

anonim

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?

GNUTURK PORTAL SISTEM 3G RC1 çıktı!

ulatrix

Başka bir Türk tarafından hazırlanan portal sisteminin 3. versiyonu çıktı. Bir çok portal sistemi gibi entegre modüller temalar ve bloklardan oluşsa bile kendi farkını ortaya koyacak birçok değişiklik ve yeniliği de barındırmakta. Portal hakkında detayları görmek için buraya, önizleme için buraya, test edip indirmek için buraya tıklayınız.
Not: Download güvenlik sebebiyle üyelere sınırlandırılmıştır. Üye olurken açıklama kısmına download yazmanız yeterlidir.

Programlama Dillerine Göre Programcıların Gelir Seviyeleri

xYroN

Yapılan bir araştırmaya göre .NET programcılarının daha fazla para kazandığı ortaya çıkmış. Aynı listede PHP ise ikinci sırada bulunuyor. Aşağıdaki linklerden araştırmanın kaynağına ulaşabilirsiniz. Zend Developer Zone sitesinde ise konu ile ilgili küçük bir yazı bulunuyor.

http://devzone.zend.com/, http://www.bestcodingpractices.com/, http://blog.phpist.net/?p=34

PHP´nin Türkiye´deki evini ziyaret ettiniz mi?

anonim

Yaklaşık bir seneden beri Türkiye'deki PHP kullanıcılarına Türkçe kaynak yaratmak ve hepsini tek bir çatı altında toplayıp bir topluluk oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye PHP Grubu, altyapısını son günlerin popüler ismi PHP-Nuke ile yenileyerek taze bir güç kazandı. Türkiye PHP Grubu olarak, özellikle serbest-kod hareketine sempati duyanları ve bu hareketin bir ucundan da kendileri tutmak isteyenleri sitemize katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Php5 ve Sqlite

GenX

Phpnin tamamiyle kullanima acilmasi beklenen versiyonu PHP 5'in yayindan onceki son deneme surumu "Release Candidate 3" yayinlandi. Peki bize ne gibi getirileri olacak yeni versiyon PHP'nin?