PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

0
FZ
PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.
PHP

Görüşler

0
Ansugo
Bir hafta once ceviz.net forumlarindan Axion bunu bize duyurmustu. Duyurduktan sonra zannedersem faydali olabilecegi inanci ile cevirmeye basladi. Su an durum ne bilemiyorum ama zannedersem ceviriye devam ediyor.
0
FZ
Çeviri biterse ve haberdar olursanız lütfen bizimle paylaşın. Buradan da duyuralım. Bu tür eli yüzü düzgün belgelerin kolay erişilebilir olması, kolayca bulunabilmesi çok önemli diye düşünüyorum. Çeviren kişiye de kolay gelsin...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Aybulut Portal V.1.2

anonim

Aybulut Portal V.1.2

Aybulut Portal tamamen PHP ve MySQL tabanı üzerine kuruludur. Aybulut Portalda Neler mi var ?

Sınırsız Makale Kategorisi ve Makale Ekleyebilme

Haber,Download,Domain Sorgu,Link Ekleme,Mailist,Tavsiye etme özelikleri
Arama yapma,Takvim,Saat,Günün Sözü ve İletişim mevcuttur.
Değiştirilebilir arayüztemaları. (Tema Değiştirme Özl.)
En büyük özeligi tamamen türkçe olması ve türk yazılım olması.

PHP 5.2 Duyuruldu

Ono

* Zend Motoruna daha iyi ve verimli performans sağlayacak yeni bellek yönetimi.
* Giriş eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* JSON eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* Zip eklentisi artık zip dosyaları oluşturup editleyebiliyor.

PHP 5 Ciddi Geliyor

pulsar

Yeni çıkacak olan PHP sürümünde bir çok nesneye yönelik programlama özelliği mevcut. PHP 4.x.x sürümleri ile PHP 5'i C/C++ gibi görenler bile var. Web scripting dillerinin en iyi kullanıcı gurubuna sahip dili artık ikinci devrine girdi diyebiliriz.

Bilgi için: PHPBuilder

PHP4 Rafa Kalkıyor

sempsteen

Bugün php.net adresinde yapılan bildiri ile PHP4'ün 2008 yılından itibaren geliştirilmeyeceği açıklandı. Kritik güncelleştirmeler için ise son tarih 08-08-2008 olarak belirlenmiş.

Tica:TK: İlla ki Web Üzerinde Çalışacak!

tongucyumruk

Tica:TK Web uygulamalarının en büyük sorunu olan süreksiz bir bağlantı tipine sahip http protokolünün dezavantajlarını giderme amacı güden bir framework. Benzerlerine oranla en büyük farkı ise sadece Javascript ve PHP ile bu işi hallediyor olması.