Phrack Efsanesi sona eriyor

0
o_ozardic
1985 yılından beri yayın yapmakta olan online Hacker dergisi Phrack 63. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Sitenin giriş sayfasında belirtildiğine göre dergi artık çıkmayacak, gerçek bir 64. sayı olmayacak, ancak dergi ekibi final sayısından sonraki iki yıl boyunca açık tutacak.

Jübile sayısında yayınlanmak üzere gönderilecek eserler için son kabul tarihi 10 Temmuz 2005 23:59 olarak belirtilmiş.

Görüşler

0
o_ozardic
Ne diyeyim, haberi yazarken biraz içim burkuldu. Böylesi sağlam bir kaynağın artık daha fazla çıkmayacak olması düşünmeye ve üzülmeye sevkediyor :/
0
dionysos
Bu kadar geniş bir topluluğa hitap eden bir yayın kimin isteğiyle sona eriyor sizce? Gerçekten dolu dolu yayınlanıyordu ve sona ermesine üzüldüm.
0
e2e
60. sayılarında yayınladıkları, Low Cost and Portable GPS Jammer [www.phrack.org] adlı yazı başlarını ağrıtmış olabilir mi? Bu aygıt GSM sinyallerini yakalamak için kullanılıyor.

Olayla ilgili epey bir yaygara çıkmıştı [computerworld.com]. GPS kullanan devlet ve sivil kurumlar sert açıklamalarda bulunmuşlardı. Her ne kadar Phrack'te bu yazının, ordu vb. kurumlar tarafından kullanılan GSM frekansını (1227.6 MHz) yakalayamayacağı yazılıyor, bu nedenle risk oluşturmadığı belirtiliyor olsa da, buna katılmayanlar da var.
0
Geryon
benim bildiğin yakalamak için değil, bozmak için kullanılıyor
0
sundance
Zamanında (90'ların başında) Amiga'da Phrack'in (yanlış hatırlamıyorsam) 43. sayısını ele geçirmiştim, swapper bir arkadaş sayesinde.

Neler neler vardı o sayıda. Blackjack'te servet kazanmaktan, VMS sistemlere girmeye kadar, dolu dolu 1Mb text.

Hele o mektuplara cevaplar, okurken gülmekten gözlerimden yaş gelirdi. Hatta birara FM'e haber bile yapmıştım bunu [www.fazlamesai.net].

Yolun açık olsun phrack.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni bilgi kaynağınız

sundance

Bir ülke hakkında güncel olarak bazı istatistiki bilgilere ulaşmak mı istiyorsunuz? Alman vatandaşlarının yaş ortalamasını ya da Uganda'daki rejim partisinin eğilimi hakkında bilgiye mi ihtiyacınız var?

Bu ihtiyaçlarınıza kolayca ve güvenilir! cevaplar bulmanız çok kolay. Yine mi Google diyenler yanıldı, bu sefer CIA hem de yıllardır.

ShiftDelete.Net Yayında

berkin

Uzun bir süredir küçük bir arkadaş grubuyla üzerinde çalıştığımız ShiftDelete.Net bir kaç gün önce yayına girdi. Yayına girene kadarki çalışma yoğunluğumuz devam ettiği için bu vakte kadar uzun süredir üyesi olduğum FazlaMesai'yi bu gelişmeden haberdar edemedim.

Şifre Giriş Paneli

parsifal

Oturmuş bankacılık işlemlerimi internetten yapıp ömrümü uzatırken...
"aman allahım o da ne?"
İşbankası Şifre Giriş Panelini keşfetmiş...

Bu da nasıl gözüktüğü!
Şu detayı unutmayın! O tuşlara her bastığızda rakamların yerleri değişiyor!
Lütfen çatıda futbol maçı yapmayı bırakın. Cereyanda kalınca kafanız karışıyor!

Kablosuz antenlerimizi güçlendirelim...

sundance

Eminim kablosuz erişimle uğraşan herkes Cantenna ya da Pringles kutusundan yapılan antenleri görmüştür.

Fena değil bir çekim sağlasalar da bu antenlerin en büyük dezavantajı pigtail denen arabirime ihtiyaç duymaları.

Diyelim ki derdiniz bu değil, mevcut bir AP'iniz var ve bunun daha uzun mesafede veya her yöne doğru değil de sadece evinizin ekseninde çalışmasını istiyorsunuz. O zaman sizin için çok daha kolay, şık bir çözüm burada . Ben denedim, kesinlikle işe yarıyor.

Frontbase, denenmesi gereken bir database server

anonim

Danimarkalı bir firma tarafından bizlere sunulan Frontbase gerçekten denenmesi gereken bir database server. Development lisansı bedava olan bu database server yazılımının en pahalı lisansı $15.000 civarında, Oracle database serverla yaptığınız hereşeyi bu yazılımla da yapabiliyorsunuz adresi ise http://www.frontbase.com