Plug Computer - Yeni Bir Konsept

0
FZ
2 saniyede cevap verin:

Aşağıda gördüğünüz alet nedir?

'Plug Computing' yani fişe takılabilen bilgi işlem Marvell tarafından yeni bir tür bilgisayar sunucu modelini tanımlamak için kullanılıyor. İrice bir AC adaptörü boyutlarındaki bu sunucu Marvell'in geliştirdiği SheevaPlug geliştirme kiti olarak geliyor ve prize takar takmaz priz üzerinde çalışmaya başlıyor. 1.2 Ghz'lik işlemciye, 512 MB DDR2 hafızaya, 512 MB NAND Flash sabit depolama birimine, Gigabit Ethernet, USB 2.0, SDIO ve seri porta sahip olan bu cihazla neler yapacağınızı merak ediyorsanız Scientific American'ın Hackers Weigh In: 8 Big Things to Do with a Mini Server makalesini okuyabilir veya bu PDF belgesini inceleyebilirsiniz.

Tabii üzerine Debian kurmayı da deneyebilirsiniz: Installing Debian on the Sheevaplug

Görüşler

0
Tarık
hakikaten portatif ve kullanışlı bir alete benziyor. tr'de yokmudur ki bundan.
0
wime77
Bu cihaz bana üzerinde oynanarak port tarayıcı haline getirilmiş SEGA oyun konsolunu çalıştığı firmanın ağ sistemine bağlayıp teknik personelin delirmesine sebeb olan haberi hatırlattı.

Bu cihazla beraber bir ağ güvenliğinin sağlanmasının ne kadar zorlaştığını siz düşünün.
En kısa zamanda bir tane edinip neler yapabileceğime bakacağım.
0
realist
Müthiş fikir. Beni çok daha beter afallatan cihaz şuydu:

http://www.chippc.com/thin-clients/jack-pc/index.asp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çin Malı Süper-Bilgisayar

Challenger

Süper-bilgisayar dünyasında ABD’nin hakimiyetini Çin malı bir makine delecek. Çin yapımı Dawning 4000A’in dünyanın en güçlü süper-bilgisayarları listesine yüksek bir sıradan girmesi bekleniyor. Makinede 2 bin’den fazla AMD Opteron işlemci bulunuyor. Uzmanlar, Dawning 4000A’in en güçlü 15 bilgisayar arasına girmesine kesin gözüyle bakıyorlar. Çin yapımı Dawning 4000A’in daha önce saniyede 10 trilyon (10 teraflop) işlem sınırını aşacağı açıklanmıştı. Dünyada halen 10 teraflop sınırını aşan üç süper-bilgisayar bulunuyor.

Kaynak: NTVMSNBC

Efsane Nokia 770 için yeni OS 2006 update çıktı!

banger

Nokia'nın internet tableti 770 için yeni update kullanıcılara sunuldu. Önemli değişikler mevcut. Daha fazla bilgi için bu adresi download içinde bu adresi kullanbilirsiniz.

Sizin anahtarlığınız kaç MB`lik?

FZ

Anahtarlık gibi görünüyor ama değil, yani o boyutlarda, dışarıdan bakılınca minik bir çakmağı ya da feneri andırıyor.

Arkadaşlarınız böyle düşüne dursun, siz bu şirin aletin kapağını açıyor ve şaşkınlık dolu bakışlar altında soğukkanlı bir şekilde (fonda Mission Impossible müzikleri çalıyor) aleti PC'nizin USB portuna sokuyorsunuz, 128 MB'lık veriyi içine kopyalıyorsunuz. Sonra çekip çıkarıyor ve anahtarlarınızla birlikte arka cebinize yerleştiriyorsunuz. Görev tamamlandı!

Fantazi yaptığımı düşünenler, Targus Go-Anywhere USB Drive adlı garip alete bir göz atsınlar ;-) Geek forever!

150$'a Laptop PC

Onur_Yerlikaya

Asus'un son günlerde dikkatleri üzerine topladığı minicik laptop'una dair haberi okurken Slashdot sitesinde dikkatimi çeken 150$ gibi bir fiyatta laptop oldugundan bahsediliyor.

Elektro-Çocuk Bilgisayarları Bozuyor

FZ

İlla ki hacker olmaya gerek yok!

Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.