Popüler medya ve özgür yazılım

0
cbc
Google Reader'ıma düşen Slashdot haberlerinden birisinde popüler medya ile özgür yazılımın ilginç bir kesişiminden bahsediyor. Merakınızı yeteri kadar arttırabildiysem, haberin devamını okuduktan sonra Türk televizyonlarında benzer durumu ne zaman görebileceğimiz konusunda yorumlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.
Başlık konuya göre oldukça ciddi kaçıyor fakat durumu da doğru olarak aktarıyor. NBC'nin yeni dizisi Heroes'un ilk bölümünde bir karakterin bilgisayarında yaptıkları görüntülenmiş. Hayır, fantastik bir "hack" girişimi ya da Trinity misali bir nmap denemesi veya 24'teki gibi pratikte mümkün olmayan IP blokları sözkonusu değil. Masum bir KDE masaüstünde, anında mesajlaşma uygulaması kullanılmakta. Ekran görüntüleri insanın aklına, bir teknoloji üssündeki monitörlerin birinde açılmış fazlamesai ekranını getirmiyor değil. Bakalım televizyonda bu şekilde fazlamesai'yi ne zaman göreceğiz. Slashdot yorumlarını da kaçırmayın.

Görüşler

0
llort
Özgür yazılımla ilgili olmasada ilginç bir görüntü de burada.
Makinada ogame adlı oyun açık.
http://img293.imageshack.us/img293/6596/atv3of.png
0
sosgezbir
Dijital Kale'yi okuyanınız var mı?
Orda şifresi çözülmüş dosya(virus) kendi kendine çalışıyor. Ne kadar saçma bir şey.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

George Lucas: 2 Thumbs DOWN! veya teknoloji iyi bir şey ama...

jazzy

Bizlere sormadan değişir mi 20 yıllık Anakin Skaywalker görüntüsü?

Bilenler bilir, Star Wars efsanesinin 6. filminin (Return Of The Jedi - 1983) sonunda bir kare vardır: Han, Leia, Chewy ve diğer elemanlar Ewoklar ile beraber eğlenirlerken Luke (sanki) boşluğa doğru bakmaktadır. Luke ve milyonlarca film izleyicisi dışında olay yerinde olan hiç kimsenin görmediği ise Luke'un orada artık "güçle bir olmuş" Obi-Wan, Yoda ve (peder bey) Anakin'i izlemesi (bkz: http://devan1.tripod.com/Pics/3jedi_3.jpg ), onlara bir "veda bakışı" atmasıdır.

Dikkat edin isminizi bile elinizden alabilirler...

sundance

İsim hakları, patent hakları vs. derken gerçekten de saçma sapan bir noktaya geldik.
Slashdot'da yer alan bir habere göre Blizzard, `Diablo` isminde bir film yapmaya hazırlanan NewLine Cinema`yı dava ediyor.

Bu davayı kazanırlarsa ne olacağını tahmin edebilenler var mı ?
Sanırım ardından da Lamborghini Diablo'yu dava ederler :)

Matrix´i Beklerken

felix

Geçenlerde sinemada afişlere göz gezdirirken Matrix Reloaded gözüme ilişti. Doğrusu deri ceketler, kayan harfler, siyah gözlükler derken karşımızda görkemli bir tarz oluşmuş durumda.

Ancak ilk film için hala söylenmemiş şeyler var. Acaba karşımızda duran sadece mükemmel kurgulanmış ve estetize edilmiş bir holywood şaheseri mi, yoksa gözümüze sokmadan anlatılan çok daha derin bir mesaj var mı?

İşaretler

m1a2

Bu sene ilginç bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Çözülen şifreler, gizli kalmış kehanetler, 2006`da Newyork açıklarına ulaşması beklenen göktaşı vesaire. Shyamalan`ın yazdığı ve yönettiği Signs`a böyle bir atmosferde gitmeniz halinde aldığınız tadda farklı oluyor tabii. Benzer bir tadı almak isteyenlere önerim odur ki filme gitmeden önce ısınma hareketleri babında Ceviz Kabuğunu seyredin. Neyse... Zekeriya Beyaz yorum girerse şimdi yanarız. Film`e dönelim.

Superman Öldü!

sundance

Nice kötülüklere, zamana, doğal felaketlere ve hatta kriptonite bile karşı koyan Süperman, dün kalp yetmezliği sebebiyle 52 yaşında hayata veda etti.

Geriye kimler kaldı merak edenler için de DeadorAlive.com diye bir site varmış duyurulur.

Evet biliyoruz çok alametler belirdi...