Pratix Linux

0
anonim
Fatih Aşıcı tarafından geliştirilen Fedora Core 2 tabanlı GNU/Linux dağıtımı Pratix Linux çıktı. Dağıtımın özellikleri kısaca şöyle:
Kernel 2.6.5

Fedora Core 2 ile aynı çekirdek kullanılmıştır. FC2 için kullanabileceğiniz sürücüleri Pratix için de kullanabilirsiniz.

KDE 3.2.2

KDE tüm çokluortam özelliklerini içermesi için yeniden derlendi. Bilindiği gibi bazı lisans sorunlarından dolayı FC2 den MPEG desteği çıkarılıyordu.

Wine

Hiçbir ayar yapmaya gerek kalmadan KDE altında win32 programlarını sadece çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz.

Amarok 1.0, OpenOffice 1.1, Koffice 1.3,
Mozilla 1.6, Kaffeine 0.4.3b (xine media player)

Dağıtımın ana sayfası bu adreste

İlgili Yazılar

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL tanıtılacak ve gelişmiş özellikleri anlatılacaktır. Ayrıca, PostgreSQL ile kurumsal çözümlerin nasıl yapılacağı ve PL/pgSQL SQL Yordamsal Dili'nin özelliklerinden de bahsedilecektir.

KDE 3.2 Alpha 1 çıktı!!

ghanthar

Eylül ayı Linux Dünyasında Yeni Sürüm Ayı olarak bilinen aylardandır. Önce Mandrake, RedHat ve Suse (resmi bir açıklama yok ancak bazı FTP sunucularında yeni bir SuSE sürümünün ismi görülüyor) dağıtımlarının `BETA´ ları ardından yeni sürümün yaklaştığını haber veren OpenOffice.org 1.1 RC4 ve Gnome 2.4 derken şimdi de KDE 3.2´nin ilk ALPHA sürümü ile karşa karşıyayız. Kararlı sürüm ise Aralık ayı civarı masaüstümüzde olacak.

Kaynak:LinuxTurkey

Linux Komikleri :)

butch

Linux karikatürlerine ne dersiniz. http://comic.escomposlinux.org/ adresinde haftalık yayınlanan karelerden birkaç örnek Bugzilla , The Matrix Rebooting, Knoppix

Gentoo Dışındaki Kaynak Kodu Tabanlı Dağıtımlar

ghanthar

Birçoğumuz, özellikle kaynak kodu tabanlı dağıtımlar ile ilgilenmeyenler Gentoo´yu tek kolay kurulabilen kaynak kodu tabanlı dağıtım sanırız. Oysa Gentoo´dan daha kolay olanları bile mevcut...
Kaynak:LinuxMerkezi

Huzurlarınızda SUSE Linux 10

parsifal

openSUSE projesinin ilk meyvesi oldu!

Goldmaster olarak da adlandırılan SUSE linux 10.0 hakkında daha detaylı bilgiyi burdan alabilirsiniz.