Projelerde Hata Takip Düzeni - ITracker

0
malkocoglu
Yazılım projelerinin test safhasında ortaya çıkan hataları, bir iş akışı altında kontrol etmek programcılara ve idarecilere rahatlık sağlıyor. Şu anda içinde bulunduğumuz projemiz için ITracker adlı J2EE bazlı serbest yazılımı seçtik (projemiz tarafından Türkçeleştirilmiştir). Hata takip için gereken düzeni, ITracker üzerinde anlattığımız bu yazının yararlı olacağını umarız.

Projelerde Hata Takip Düzeni

ITracker

Görüşler

0
FZ
Ciddi bir yazılım geliştirme ortamında hata takip yazılımı olmadan iş yapmak düşünülemez.

Biz de (eMBA yazılım geliştirme ekibi olarak, http://www.bilgiemba.com/tr/ ) uzunca bir süredir Mantis Bugtracker kullanıyoruz ( http://mantisbt.sourceforge.net/ ). Apache, PHP ve MySQL ortamında çalışan bu hata takip sistemi (ki Oktay arkadaşımız sağolsun, aylar önce bize bunu o tavsiye etmişti FM Forum ortamında) hem MS Windows hem de GNU/Linux ortamında gayet kolay kuruluyor ve çalışıyor, değişiklik yapmak da zor değil, öyle yeniden derleme derdi falan da yok :)

4 kişilik programlama ekibi ve 25 kadar eMBA hocası, asistanı, koordinatörü, vs. bu sistem üzerinden hataları ve taleplerini bildiriyorlar ve ITracker yazısında olduğu gibi hatalar bildirilir bildirilmez yazılım ekibi e-posta ile uyarılıyor, geribesleme, vs. yapılıyor, ardından problem gideriliyor, hatayı bildiren çözümü onayladıktan sonra da hata KAPALI duruma getirilip ana listeden çıkarılıyor. Sonra gerekirse detaylı raporlar alınabiliyor falan. Hatta ben SVG ile uğraşırken bir ara heves yapıp o sisteme bir de küçük bir grafik çıktı modülü yazayım demiştim, bir iki denemem oldu, PHP ile veritabanından verileri çekip sonuçları XML tabanlı SVG dili ile tarayıcıya gönderince SVG plug-in devreye giriyor ve aylık hata sayısının günlere göre dağılımı çubuk grafik olarak çıkıyor falan :) (Oktay´a not: Bence bunu Mantis´e ekleseler süper bir özellik olur, gerçi şu anda SVG desteğini doğru dürüst veren bir tek Adobe SVG plug-in var ve o da bir tek Windows ortamında doğru dürüst çalışıyor o ayrı; Nuh-i nebiden kalma sürümü var bir tane Red Hat için. Açıkçası hala SVG gibi güzel ve XML tabanlı bir Internet tarayıcı grafik gösterme diline %100 destek vermeyen Mozilla ekibini kınıyorum.)

Bu sistemin işleri bir hayli kolaylaştırdığını ve zaptü rapt altına aldığını söylemem abartılı olmaz.
0
tongucyumruk
Konuyla biraz alakasız olacak ancak Mozilla SVG desteği veriyor, ancak öntanımlı olarak derleme aşamasında bu destek kapalı. SVG desteği ile derlenmiş Mozilla sürümlerini http://www.mozilla.org/projects/svg/ adresinden indirebilirsin.
0
FZ
Sisteme gömülü SVG desteği tam değil. SVG standardının sadece bir altkümesini destekliyorlar. SVG bünyesindeki SMIL animasyon desteği de yok. Çoktan 1.0 sürümü çıkmış ve ileriki sürümlerinin taslakları geliştirilmiş olan SVG standardını ``promote´´ etmiyorlar. Programatik amaçlar, algoritmik grafik üretimi vs, yani illüstrasyon ve artistik efektler (işin bu bu kısmı beni değil uç noktada gösterişli tasarım yapan web sanatçılarını ilgilendirir) haricinde hemen her iş için mükemmel çözüm olduğunu düşündüğüm SVG´ye çok daha sağlam destek vermelerini beklerdim. Pek çok kişi hala bundan haberdar değil oysa ki Mozilla gibi açık kaynak kodlu internet tarayıcı dünyasının kralı olan bir yazılım bu desteği standart olarak verse bir anda bunun yaygınlaşması artar.
0
malkocoglu
Bu program ismi icin tesekkurler; Mantis icin de yaziya baglanti ekleyecegim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

e-bergi Mart 2009 Sayısı Yayında

ilke444

Günden güne artan okuyucu kitlesi ile tüm bilgisayar bilimi ve özgür yazılım meraklılarına hitap ettiğini kanıtlayan e-bergi, Mart 2009 sayısı ile sizlerle.

Bedava Linux34 El Kitabı

anonim

18 Sayfadan oluşan Linux34 El Kitabi isteyen Herkese Bedava olarak gönderilir.Konsol Komutları, mount işlemleri, kurtarma, kernel, network kartı tanımlaması konusunda bilgi içermektedir. Kargo ücreti alıcıya aittir.

Dopdolu ve Türkçe GNU/Linux Dergisi

FZ

LinuxFocus'un ilk sayısı Kasım 1997´de çıktı. LinuxFocus, İngilizce konuşulmayan ülkerdeki Linux hayranlarının elinde, Linux ile ilgili yazılı kaynakların ve onlar için desteğinin pek olmadığının anlaşılması üzere, Miguel Angel Sepulveda ve arkadaşları tarafından başlatılmıştır.

Derginin Kasım -Aralık 2003 sayısındaki konulardan birkaç örnek vermek gerekirse: GIMP: Kendi fırçalarınızı oluşturun, Blender ile 3D: Bir oda dolusu oyuncak, Çokluişlem programlama - Mesaj kuyrukları (3), Linux ile sıcaklık izleme

belgeler.org 1.3.1

yalcink01

belgeler.org sitesi güncellendi. Man sayfaları çevirilerine http://www.belgeler.org/man/manpages.html adresinden erişebilirsiniz. Sisteminize kurmak için gerekli paketleri http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=61526 adresinden elde edebilirsiniz. Dağıtımlar içinden çıkacak Türkçe kılavuz sayfaları dileğiyle.

Kod Kitabı: Eski Mısır'dan Kuantum Kriptolojisine Gizlilik Bilimi

SHiBuMi

"The Code Book: The Secret History of Codes and Code-Breaking" ya da Türkçe bulabileceğiniz ismiyle "Kod Kitabı: Eski Mısır'dan Kuantum Kriptolojisine Gizlilik Bilimi", bir bulmaca ve zeka oyunları yaratıcısı / yayıncısı olan ablam tarafından yaklaşık bir ay önce masama bırakıldığında, okunmak için bende fazla bir istek uyandırmamıştı. Tümü şifreleme ile ilgili 400 küsür sayfalık bir kitabın sıkıcı olmadan sonuna kadar okunabilirliğinin çok düşük olacağını düşünüyordum ama yanılmışım.