Quantum bilgisayarlar için programlama dili...

0
lalapoo
Bilim Teknik ya da herhangi bir bilgisayar dergisinde mutlaka quantum bilgisayarlarla ilgili bir yazı okumuş bir fikir sahibi olmuşuzdur.

Mesela bit kavramı yerine Qubitlerin kullanıldığı,şimdiki bilgisayarlardan 1,000,000,000 kez daha hızlı olacağı, çok daha az enerji harcayacağı ve bunun gibi daha birçok şey.Ama bütün bu bilgiler havada duruyor ve quantum bilgisayar kavramı bizim için soyut olmaktan öteye geçemiyor.Bu yetmezmiş gibi şu sıralarda quantum bilgisayarlar için bir de programlama dili geliştiriliyor.

Quantum Computation Language

Görüşler

0
FZ
Allah senden razı olsun! Allah ne muradın varsa versin! :)

Eğer okuldan atılmazsam bitirme ödevimi Kuantum Kriptografi üzerine hazırlamak istiyorum ve sanırım senin gönderdiğin linkteki programlama dilini kullanarak teorik laf yapmanın ötesinde pratik bir simülasyon gerçekleştirmem mümkün olacak :-))

Tekrar teşekkürler.
0
lalapoo

Bi$ey degil,sevindim i$ine yarayacağI icin.Bitirince ödevini haberimiz olsun ;)
0
anonim
Yanlış hatırlamıyorsam dünyada 7 qbitlik bilgisayarlar mevcut.Bunlar henüz deneme aşamasında ve araştırma laboratuarlarında ancak yaratılabiliyorlar. Quantum bilgisayarların pratik kullanıma sunulmasının 2020 senesinden önce olmayacağı belirtiliyor. Sonuçta tam anlamıyla soyut değilse bile sokaktaki adam için somut olması 20 seneyi bulacak
0
anonim
allah uzun ömürler versin FZ ye, ne diyelim
eheh...
0
FZ
Von Neumann bugün dahi kullandığımız temel bilgi işlem modelini ortaya koyduğunda sokaktaki adamın kafasında computer kavramı, hesap kitap işleri ile uğraşan insan (!) kavramına tekabül ediyordu sadece >:-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ch: C/C++ Yorumlayıcısı

Tarık

Ne kadar başarılı olduğu tartışılır fakat C/C++ programlama dillerini kullanarak yorumlanabilir programlar yaratma fikri oldukça ilginç olsa gerek. Zira birçok yorumlanabilir dilin C dilinden esinlenerek geliştirildiğini ama C dilinin yapı itibariyle yerli çalıştırılabilir dosya (native executable) üretmeye daha yatkın olduğunu düşünürsek.

YZC Sözlük v0.0.6 Çıktı

anonim

YZC Sözlük, GNU/Linux için GPL lisanslı sözlük uygulamamız 0.0.6 sürümüne ulaşmıştır.

Bu sürümdeki en önemli özellik, programa dahil edilen sınavcı ve -- festival ses sentezleme programını kullanılarak -- kelime seslendirme özelliğidir.

Sözlüğe kaynak kodları ile http://www.yzcsozluk.info adresinden ulaşabilirsiniz.

SIAC Linux´a geçti

gencbeyin

Amerika'nın en büyük borsaları Amex ve NYSE'nin işlemlerini yürüten bilgisayar sistemlerini üreten SIAC önemli uygulamalarını Linux'a kaydırıyor. Geçen yıl NYSE'nin bir saatten fazla çalışamamasına mal olan çöküşten akılları başlarına gelmiş olacak:-))

typo3okulu.com

anonim

Typo3'yi Türk kullanıcılarına tanıtmak ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla typo3okulu.com sitesi açıldı.

yarin(bugun(dun))

arikan

Google API, Yahoo API, Amazon API, Ebay API v.s. v.s. son bir kac yilda bu "is modeli" burda orda hemen belirdi. Iyi web servis yeni is yaratiyor. Amazon API Amazon uzerinden kitap satan binlerce kucuk kitapci yaratti. Bu yeni bir cesit elektrik satmak gibi, sistemi fise tak is yapmaya basla. "Object-oriented software" baska bir bicimde gercege donusmeye basliyor...