Red Hat´in Yeni Sürümünün İlk Betası Duyuruldu

0
anonim
LinuxTurkey'in haberine göre Red Hat in Severn adını taşıyan yeni Beta Sürümü şirketin sayfalarından indirmek mümkün.
Severn kod adını taşıyan Red Hat Linux 9.0.93 21 Temmuz Pazartesi günü duyuruldu. Red Hat yaptığı açıklamaya göre beta 1 test aşaması ağustos ortasına kadar sürecek. Şirket sağlam sürümü 6 ekim de piyasaya sürmeyi planlıyor.

Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Fedora Core 1 incelemesi

ghanthar

LinuxMerkezi Fedora Core 1 incelemesi yayımlandı. Buradan ulaşabilirsiniz.

Fedora Core 3 çıktı

conan

RedHat'in community dağıtımı olan Fedora'nın core 3 sürümü karşınızda. Bu dağıtımda Fedora biraz daha şişmanlamış. 4 CD program ve 4 CD kaynak koduyla zenginleşmiş epey. Aynı zamanda x86-64 ve i386 mimarilerini de destekliyor. Indirin Bug bulduysaniz paylaşın E-posta listesine kaydolun ;)

Ve Red Hat Bombayı Patlattı: Fedora Project

anonim

Red Hat bir süre önce artık kutulu perakende satışı yapmayacağını bildirmişti. Bunun yerine Red Hat Linux Project´i duyurdu. Hemen ardından da Red Hat Severn, RH´nin ilk public betası duyuruldu. Ancak bundan sonra Red Hat Linux Sitesi askıya alındı ve yeni bir açıklama hazırlandığı söylendi. O gün bügündür RH´den hiç ses çıkmadı hatta Beta tarihleri bile ertelendi. Nihayet bugün beklenen açıklama geldi:

Red Hat Severn´in ilk ekran görüntüleri

anonim

Red Hat in yeni sürümünün ilk betası Severn in ilk ekran görüntülerine http://www.osnews.com/story.php?news_id=4091 adresinden ulaşabilirsiniz. Red Hat daha önce artık paketli perakende sektöründe olamayacağını duyurmuştu bunun ardından Red Hat Linux un artık bir ürün değil bir proje olduğunu bildirdi. Dileyen herkes betayı indirip fikirleri ve gelişmesini istediği özelliklerini bildirerek RH nin gelişimine katkıda bulunabiliyor. RH daha önce beta versiyonları kullanıcıya sunmuyordu.
Yeni Red Hat ve yeni Red Hat Project sistemi hepimize hayırlı olsun.

Kaynak: LinuxTurkey

Red Hat ve Fedora Core Linux için Gelişmiş Paket Yönetimi

honal

Fedora ve Red Hat Linux üzerinde kullanılan YUM programına ait detaylı bir NASIL YAPILIR belgesi ekledim. Belgede ayrıca Red Hat tarafından resmi olarak desteği kesilen Red Hat sürümleri için güncelleme kısmı da mevcuttur, ilgilenen arkadaşlara yardımcı olması dileğimle.