Red Hat Linux 9.0

0
eexx

Red Hat Linux 9.0'ın 31 Mart itibari ile hazır olacağı duyuruldu. Red Hat'in RHN üyelerine gönderdiği e-posta içeriği şöyle:

---------

We've recently made some changes to Red Hat Network based on survey data that we received from you. We found that two items of extreme interest to our users are early release of Red Hat Linux ISOs and improved technical support.

Beginning March 31st, paid subscribers to Red Hat Network will have access to Red Hat Linux 9 ISOs - a full week before retail store and Red Hat FTP availability. Also, Red Hat Network subscribers will receive dedicated Red Hat Network Technical Support. For more information about the benefits of being a Red Hat Network Subscriber, go to:

http://www.redhat.com/software/rhn/offerings/

If you would like to purchase a Red Hat Network subscription, go to:

https://rhn.redhat.com/network/sales/

Thanks again for using Red Hat Linux. We appreciate any and all feedback from our users and hope you continue to enjoy your complimentary account with Red Hat Network. If you would like to contact us regarding this e-mail, the services offered by Red Hat Network, or with feedback, please go to:

https://rhn.redhat.com/help/contact.pxt

Thank you again for using Red Hat Linux, and for your continued support of the Open Source community.

--the Red Hat Network team

---------

Red Hat'ın 8.x serisine ise ne olduğu merak konusu. Sürümlendirmede izlenen bu yöntemin diğer dağıtımlarla anlamsız bir sürüm numarası rekabeti yüzünden izlendiği düşünülüyor. Böyle bir rekabetin gerekçesi ise bazı kullanıcıların çeşitli dağıtımların kendilerine ait sürüm numaralarını "Linux İşletim Sisteminin" sürüm numarası olarak algılamaları..

Tabi, tüm bunların erken bir 1 Nisan şakası olduğunu da düşünmeyenler yok değil.. :)

Daha fazla bilgi için:

http://www.redhat.com/mktg/rh9iso http://www.osnews.com/story.php?news_id=3110 http://slashdot.org/articles/03/03/...tid=110&tid=163

Görüşler

0
GaripFakir
paid subscribers lafi Mandrake'den sonra Redhat'inda ruhunu seytana satacagi anlamina geliyor olabilir mi?
0
sundance
Valla, iflasın eşiğinde olmasına rağmen, kullanıcılarını hiçbir şey yapmaya zorlamayan, dahası 9.1 version ile masaüstünde oldukça başarılı bir Linux çıkartan (ntfs rpartisyon resize edebilmek ne demek ?) Mandrake'nin bir miktar haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Mandrake, ruhunu satmış filan değildir, doğrusunu söylemek gerekirse, ruhunu satabileceğini de sanmıyorum.

RedHat'e gelince, geçen bir arkadaşla sohbet ederken Fazlamesai kanalında, Bilgi Üniversitesi Linux eğitiminden laf açıldı. Arkadaş, 'Open diyorsunuz ama bu paralı bir eğitim, restricted open' gibi bir şey demeniz lazım dedi. Burada da anlaşılan benzer bir şey. Open demek bedava demek değildir, bunu bir kenara yazmak lazım.

RedHat, Mandrake, bunlar yıllardır Linux'un gelişimine katkıda bulunan firmalar. Şu anda GNU/Linux Oracle ile Sun'ın dev platformlarına alternatif olabiliyorsa bunun en önemli sebebi RedHat'dir. Öte yandan masaüstünde Linux'u forse eden firmaların başında gelmektedir bu iki firma. Birçoğumuzun farkında olup olmadan kullandığı sndconfig programı da RedHat'in mesela. Keza Mandrake'nin de benzer hareketleri var.

Bu durumda bu şirketlerin de hayatta kalması, para kazanması lazım. Evimizde oturduğumuz yerden çıkan Linux dağıtımlarını birer birer download edip deniyoruz, oh ne güzel. Peki bu dağıtımları çıkartan şirketler neler yapıyor, nasıl yapıyor da çalışanlarına maaş veriyorlar ?

Debian gibi, Slackware gibi dağıtımlar sürdüğü ve insanlar tarafından desteklendiği sürece, bence kesinlikle paid subscriber mantığı ters bir şey değil.

Yazılımın illa ki bir maliyeti olduğunu, bunun çeşitli haydutvari lisanslama yöntemleri ile değil ama insana ve desteğe verilen ücretlerle karşılanması gerektiğine inanıyorum.

Ha bu durumda, destek almak yerine bir gün boyunca tv kartını konfigüre etmek için kasarım ben diyenlere de her zaman imkan sağlanması lazım. Fakat bunu demiyecek insanlara da şans tanınmalı.
0
anonim
Mandrake''nin ftp sitesini sadece paid subscriber lara acmasi hos degil. Destek icin para istemesi ise bence de son derece normal. Ruhunu seytana satmak icin ise Faust olmak lazim.
Faust olamk ise oyle kalay degil (Goethe den okudugumuz kadariyla) Dolayisiyla bu laf iltifat mi acaba?
0
tongucyumruk
FTP'leri sadece paid subscriberlara açan Mandrake değil RedHat... Dahası bence bunu yapmasında da bir sakınca yok. Sonuçta RedHat sizin FTP'den ISO'yu çektikten sonrta kendi FTP'nizden dağıtmanızı engellemiyor. RedHat gibi aşırı popüler bir dağıtımın yeni bir sürümü çıktığında FTP serverların nasıl deli gibi bir yüke maruz kaldığını sanıyorum herkes tahmin ediyordur. Bu yükü biraz olsun azaltmak için önce sadece Paid Subscriber'lara dağıtıp onlara mirror oluşturmaları için fırsat tanımış oluyorlar. Bu sayede RedHat'ın FTP'sinin yükü biraz olsun azalmış oluyor... Bence mantıklı bir yaklaşım.
0
FZ
Siz asıl şu e-maile bakın az önce aldım, bir espri gibi, değil gibi :

The Swox board of directors today decided to release future versions of GMP under a new type of Free License, the Swox Gauged Public License (SGPL).

The new license means that source code will no longer be provided to users. The GMP sources are really very complex, and most users don''t read them anyway, says Jarl-Bong Rundtörn, Swox''s Director of Public Relations.

Future GMP versions will be available for the following platforms: Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows NT, Windows 2000, and Windows XP.

The initial list price for running the new GMP will be approximately $100 per 10e15 word operations. This means that a million digits of Pi can be computed for as little as $1.50, if the best known algorithms are being used. The Swox Gauged Public
License allows a flexible set of payment options.

For more information, please contact Aprila Primavera (aprila@swox.com).

-- Torbjörn _______________________________________________ gmp-discuss mailing list gmp-discuss@swox.com http://swox.com/mailman/listinfo/gmp-discuss
0
FZ
Bir adam bana geliştirmiş olduğu derleyiciyi parasız verirse ona minnettar kalırım. Bir başka adam bana bir işletim sistemi çekirdeğini parasız verirse ona da minnettar kalırım. Bununla yetinmeyip bana ls, cat, gawk, less, perl, vs. gibi yazılımları da ücretsiz verirlerse onlara teşekkür eder ve yapabileceğim bir şey varsa yapmaya çalışırım.

Bir başka adam bu yazılımlar birleştirip zor çözülebilen bir problemi benim için kolay çözülebilir kılarsa ve karşılığında benden para isterse bu durumda önce bedava bir alternatif var mı diye araştırırım. Eğer varsa onu tercih ederim, eğer yoksa ve benim o çözüme gerçekten ihtiyacım var ise, karşılığında somut bir kazancım olursa bir şekilde parasını ödeyip onu almaya çalışırım. Bu konuda duygusallaşmanın anlamsız olduğunu düşünürüm.

sundance arkadaşımızın da bir ara dediği gibi: Bedava yemek yok.
0
anonim
RH9 isoları (100% free indrirmek ve dağıtmak serbest, indirdikten sonra md5sumları kontrol etmeyi unutmayın):
http://phobos.bluedomino.net/rhl9
ftp://ftp.linuxpowered.com/RHL9

Bu adres şu anda kapalı ilerde açılabilir:
http://ulldb.ull.uu.se/~peter/redhat9
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fedora Core 3 çıktı

conan

RedHat'in community dağıtımı olan Fedora'nın core 3 sürümü karşınızda. Bu dağıtımda Fedora biraz daha şişmanlamış. 4 CD program ve 4 CD kaynak koduyla zenginleşmiş epey. Aynı zamanda x86-64 ve i386 mimarilerini de destekliyor. Indirin Bug bulduysaniz paylaşın E-posta listesine kaydolun ;)

Fedora Project: Red Hat nereye gidiyor?

anonim

GNU/Linux dünyasını ikiye ayıran Fedora Projesi konseptini kısaca irdelemek ve Linux´un devi Red Hat´in geleceğine şöyle bir bakmak istedim:

Red Hat Fedora´yı ilk duyurduğunda önce olumlu bakmıştım. Ardından Fedora´nın bir Açık Yazılım projesi olarak ürettiklerini Red Hat´in alıp biraz süsleyip püsleyip belki biraz da geliştirip Red Hat Enterprise Linux olarak ciddi satış fiyatları ile piyasaya süreceğini anladım. İlk başlarda bu durum biraz moralimi bozdu ve Red Hat´e sinirlendim. Ancak ardından Lindows, Libranet gibi daha birçoğunun Debian ile aynı şeyi yapmakta olduğunu hatırladım.

Fedora Core3 Test

resilence

Fedora Core 3 test sürümü duyuruldu, x86-64 mimarili işlemcilerde kullanılabileceği de bilgiler arasında...

linuxiso.org'dan indirebilirsiniz.

Red Hat 7.1 Çıktı Ha Gayret !

sundance

Red Hat 7.1 dün yapılan bir açıklama ile beta versiyondan final versiyona geçtiğini dünyaya duyurdu.

Yeni versiyonda, çoklu işlemci desteği olan 2.4 kernel, default güvenlik ayarları, daha kolay installasyon gibi bir çok gelişme var. Ve artık RedHat installasyonu minimum iki cd.
Bana sorarsanız denenmişi tekrar denemenin alemi yok .2 versionları dışında RedHat'den hayır gelmez.

Şimdi Yandık!

anonim

Sn. Ferruh Mavituna'nın sitesinde gözüme çarpan habere göre Red Hat, ev kullanıcılarına windows u tavsiye etmiş.
Haberin devamı ise burada...
not: Haberler inglizce yazılı olduğundan, İngilizce bilen abilerimden bu haberin yorumunu beklerim.