rpmfind

0
mysterious
Linux'un kolaylıklarının hayatımızın vazgeçilmezi olduğu aşikar.

rpmfind da böyle bir şey; internet üzerinden rpm paketlerini size bulup kolayca indirmenizi sağlayan bir program.

Mesela bir paket kurmak istiyorsunuz. Nereden bulacağım bu paketi şimdi? Kimbilir ne kadar sürer? Ne kadar yer kaplar? Ve bana gerekli dosyalar neler?

rpmfind tüm bu sorgu işlemlerini belirttiğiniz anahtar kelimeye veya düzgün anlatıma göre yapar.

Detaylı bilgi için : http://rpmfind.net/linux/rpmfind/

İlgili Yazılar

Slackware Live CD Çıktı!

FZ

Slackware Linux Live CD dağıtımı çıktı. ISO CD imajını çekip 8 cm.lik bir mini CD´ye yazabileceğiniz bu özel ve de güzel Linux dağıtımı Slackware tabanlı olup bir Linux CD´sinde arayıp da bulabileceğiniz hemen hemen tüm araçları, yazılımları, vs. barındırıyor.

Ekran görüntülerinden bir hayli şirin bir şey olduğu belli olan ve şu paketleri barındıran bu bootable CD aynı zamanda isteyen kullanıcıların kendi bootable CD´lerini kendi gereksinimlerine göre hazırlayabilmeleri için gerekli betikleri de bünyesinde barındırıyor.

Mandrake Linux 9.1 ve Knoppix’li PC Extra bayilerde

pcextra

Mandrake Linux 9.1’in 3 CD’lik tam sürümü ve Knoppix 3.2 CD’si PC Extra dergisi ile birlikte satışa çıktı. Fazlamesai.Net’ten Kıvılcım Hindistan, Ömür Özoral ve Boran Puhaloğlu’nun özverili katkıları sayesinde hazırlanan bu yeni dergi ile Mandrake Linux 9.1’in kurulumdan kullanımına kadar hemen hemen tüm özellikleri gözler önüne seriliyor. Mandrake Linux 9.1 CD’leri 3’lü jewelbox içine yerleştirilmiş olan toplam 4 CD’lik bu özel sayı hakkındaki görüş ve önerilerinizi merakla bekliyoruz.

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. EMO Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, PostgreSQL veritabanı sunucusu anlatılacak.

College Linux 2.3 İncelemesi

anonim

LinuxTurkey.org College Linux u masaüstü kullanımı açısından incelemiş:

College Linux 2.3 Darth Vader (evet sürüm ismi olarak Star Wars karakter isimleri kullanıyor, bir sonraki sürüm ise Obi Van adını taşıyor) aslen İsviçre'deki Robert Kenedy College öğrencileri ve genel olarak üniversite öğrenci popülasyonuna hitab eden bir dağıtım. Dağıtım Linux dünyasının en sert ve en Unixvari dağıtımı olan Slackware üzerine kurulmuş.

Linux Zamanlayıcı Konusunda Açıklayıcı Makale

raistlinthewiz

Uzun zamandır gelişmektirilmekte olan kernel 2.5 ile ilgili sık sık haberlere rastlıyoruz: Yeni O(1) zamanlayıcı (scheduler), NUMA hafıza desteği vs.

İşte linux gazette'de çıkan bir makalede bu konular oldukça sade ve anlaşılır bir şekilde açıklanmış:

http://www.linuxgazette.com/issue89/vinayak2.html