Ruby on Rails

0
malkocoglu_2
Popüler nesnesel tabanlı dil Ruby için yeni bir altyapı projesi, Rails piyasaya çıktı. Rails, veri tabanı erişimi, görsel HTML kodlarınız için bir MVC altyapısı, sayfa içinde Ruby bazlı bir dil ile veriye erişim sağlayarak, Web odaklı kodlamanın tüm ihtiyaçlarını cevaplamaya talip bir proje. Java'dan sonra, lider olacak diğer dilin Ruby olacağını düşününen şahsımız için bu gelişme güzel bir haber oldu.

http://www.rubyonrails.com

"Rails is a full-stack, open-source web framework in Ruby for writing real-world applications with joy and less code than most frameworks spend doing XML sit-ups"

Görüşler

0
ahmetaa
Genel olarak Ruby, Script dilleri arasinda en iyilerden biri olarak goruluyor. Ancak, Ruby icin Java'nin yerini alacak dil, ya da RoR icin J2EE ya da java tabanli ORM teknolojilerinin 'nin yerini alacak teknoloji iddiasinda bulunmak bence -bugun ve orta vadede- gulunc. Yazilim kalitesi ya da verimliligi kod satir sayisinin azligi, ya da "XML kullanmamak" ile olculmez. RoR'u hafife almiyorum, ozellikle prototip calismasi ya da kucuk uygulamalar icin Php'den bile daha guclu. Ama java cozumleri ile kiyaslayinca, ozellikle buyuk capli projelerde cok kisa dustugunu rahatca iddia edebilirim.
Ve belki daha onemlisi, su anda bu teknolojinin pazari yok. Is arama sitelerine bakin, 5000 Java ilanina karsi 1 ruby is ilani belki bulabilirsiniz. Belki bu teknoloji acisindan kiyas degil ama pazar gercekleri bizi hayal dunyasindan gercege dondurmeye yeter. Gelecekte bu degisebilir, elbette, ama gelecek guzel olacak vaatleri ile karin doymuyor ne yazikki.
Teknoloji acisindan pragmatik olmak bir erdem ve belki ben buna cogu durumda sahip degilim, ama kiyas ve gozlemlerime gore benim calisma alanimda Ne Ruby, ne perl, Ne de Python kanaatimce Java'nin yerini alabilecek dil ya da teknolojiler degil.

Alt not:
Yeni bir Ror-Hibernate kiyaslamasi icin,

http://web1.theserverside.com/articles/article.tss?l=RailsHibernate
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby On Rails 1.2

avukatahmetusta

Uygulama geliştirme altyapısı Ruby On Rails, 1.2 sürümüne ulaştı.

Ruby'nin yeni sürümlerinde desteklenecek olan UTF-8 şimdiden RoR tarafından destekleniyor bile.

Ruby Haber Turu

anonim

Sözü uzatmaya gerek yok sırada bekleyen çok haber var. Hemen bakalım, geçtiğimiz günlerde Ruby dünyasında neler olmuş.

* Pınar Yanardağ verdiği ilk seminerinin sunumlarını buraya koymuş. (Tabi ki Ruby semineri. Seminerlerinin devamını dileriz...)
* MySQL yükselen Ruby güneşine kayıtsız kalamamış ve resmi sitesinde Ruby Formunu açmış.
* 25000 satır Changelog'un incelenmesiyle ortaya çıkan Changes in Ruby 1.9 belgesi incelenmeye değer.
* O'Reilly Radar a göre geçtiğimiz 3 aylık sürede Python kitabı satışları %20 artarken Ruby kitap satışlarındaki artış 1552% olmuş.
* Hazır kitap bahsi açılmışken Ruby ile grafik arayüzlü programlar geliştirmek isteyenler için Rapid GUI Development with QtRuby kitabının 8.50$ lik pdf sürümü ekonomik ve önemli bir kaynak olarak Ruby'cileri bekliyor.

EclipseCon 2006: En iyi Geliştirici Aracı Ödülü RadRails'in

anonim

Rails 1.0 ve Agile Web Development with Rails kitabının Jolt ödüllerini kazanmalarından sonra Rails ile ilgili bir başka araç daha birinci geldi.

Rails için Eclipse platformu üzerinde çalışan bir entegre geliştirme ortamı olan RadRails, Ruby on Rails sitesinde de kullanılması tavsiye edilen editörlerin arasında gösteriliyor.

Ruby on Rails ve RoR Kitabı: 2006 Jolt Birincisi!

anonim

16. Jolt ödüllerinde, Rails 1.0, web geliştirme araçları kategorisinde; Agile Web Development with Rails kitabı da en iyi teknik kitap kategorisinde birinci oldular.

Rails 1.0, yarıştığı kategorideki JBoss 4.x, Backbase, Coldfusion ve Zend Studio gibi güçlü rakiplerine rağmen birinci olmayı başarırken; "Agile Web Development with Rails" kitabının kategorisinde Practical Common Lisp, Wicked Cool Java gibi kitaplar bulunuyordu.

Ruby on Rails 1.0: Web Programlama Rayına Oturuyor

anonim

Ve sonunda Ruby on Rails 13 Aralık itibariyle 1.0 sürüm numarasına ulaştı. Şu aralar beni deli etse de yine de onu seviyorum. RoR'a göz atmanız için bir kaç sebep

* Kolay öğrenmek için videolar
* ActiveRecord Nesne ilişkisel haritalama
* Standart Ajax Desteği
* Standart birim ve fonksiyon testleri


Bunların hiç biri sizi ilgilendirmiyorsa en azından web sitesinin yeni tasarımı görülmeye değer. Umarım 2.0 versiyonu çıktığında Türkiye'de parti yapabileceğimiz kadar RoR kullanıcısı olur ;-)