Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

0
FZ
São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.

Görüşler

0
malkocoglu
Yazilim endustrisi ne yazik ki bilinen kapitalist teorilere gore islemiyor, bu yuzden serbest yazilima ihtiyacimiz var. Diger endustrilerde uretilen urunun ne kadar uretilecegide bir sInIr var; bir maden ocagi ornek olsa, cok fazla islerseniz biter, az islerseniz para yapamazsiniz, aradaki "bitmekte olan, sInIrli" bir kaynak sozkonusudur.

Ya da elektronik alet uretiminde, maliyet yapilan uretim ile ARTAR. Yazilimda, en basta yapilan AR-GE haricinde, uretim icin odenen fiyat azdir, hatta Internet sayesinde bugunlerde yok gibidir. E boyle olunca, sahneye ilk cikan adamin, butun endustride tekel kurma tehlikesi doguyor. "Kirik, dokuk ne yapalim, is goruyor", diye Microsoft kullaniliyor, fakat bu isten memnun olmayan ve muhendislik seviyesi yukarida urunler ile calismak isteyenler olarak biz, iste serbest yazilimin pesindeyiz.

Ayri bir konu da sudur: Yazilimdan para kazanmak icin illaki yazilimin kendisinin satilmamasi lazim. O yazilimi kullanarak servis verebilir. Ya da, isterse kodu acmayabilir. Herkes serbest yazilim yapsin denmiyor ki.

Kreyg Mundi'ye arz olunur...
0
alper
Ac gözlü insan psikolojisine en güzel örnek teskil ediyor bu Craig Mundie amcam. Etekleri tutusuyor bunlarin. Daha tam vahsilesmediler, onunda zamani gelecek. Ve ben GNU'lu isletim sistemimle onlara biyik altindan gülecegim, su anda güldügüm gibi...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux üzerinde Microsoft

anonim

Ortalığı kasıp kavuran Blaster virüsüne karşı duyarlı davranan Micros~1 hemen çözüm buldu. Güvenlik konusunda asla ödün vermeyen Micros~2, sistemlerini geçici olarak Linux (`caching´ hizmeti veren Akamai sunucuları) üzerine taşıyarak virüs saldırılarına karşı kendini korumaya çalışıyor. :) Evet yanlış duymadınız Micros~3 web sitesini Linux üzerine taşıdı. Micros~4 müşterilerini de Linux'e geçmeleri konusunda teşvik edecek mi bilinmez.

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.microsoft.com adresinden ayrıntıları görebilirsiniz...

Denize düşen yılana sarılır derler. :) Bakalım daha neler göreceğiz...

Burak Baş

Herşey windows için ;)

conan

shellcity'de dolaşıyordum ki gözüme çarpan birşeyle irkildim :) Bir de ne goreyim, sevgili desktop managerimiz blackbox'ın windows için olanı da varmış! İlgilenip denemek isteyenler için sayfası şurada. Benim gibi görmeden inanmayanlar da buraya. Denemeden inanmayanlar ise koşa koşa tam buraya.

sundance buna bayılacak (tabii daha önceden görmediyse)

Microsoft'a rekor ceza

anonim

AB Komisyonu, Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı.

AB Komisyonu, ''hakim durumunu kötüye kullanarak rekabeti ihlal ettiği'' gerekçesiyle Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı. Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Üyesi Neelie Kroes, karara ilişkin ''Üzgünüm ki (Mart 2004) kararımızın üzerinden geçen iki yıldan fazla sürede Microsoft yasadışı tavrına son vermedi.

Microsoft'un KDE Merakı

Soulblighter

COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!

Bu XML de neyin nesi ?

darkness

Kısa bir zaman öncesine kadar herhangi bir Veritabanı uygulamasından WEB üzerine bilgi aktarabilmek için ASP (Active Server Pages), OCX, DHTML gibi yöntemleri kullanıyorduk. Bu yöntemlerin her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardı. ASP uygulamalarının geliştirilmesi kolay olmasına rağmen çok büyük kapasiteli sorgulamalarda pek de verimli çalışmadığı biliniyor.