Savaşın Dijital Yüzü

0
barbar
Arap dünyasının CNN'i, El Jezire televizyon kanalının web sitesinin başı sürekli dertte. Durmadan indirilen, DoS saldırılarına uğrayan web sitesinin özellikle ingilizce sayfalarının durduğu sub-domaini, süregelen saldırılardan dolayı neredeyse hiçbir zaman izlenemez halde. Kimler saldırıyor bilemiyoruz, arapçasına neden dokunan yok; o da meçhul.
ABD konvensiyonel, radyoaktif, medyatik savaşından sonra elektronik-sayısal savaşta da istediğini kısıtlamaya devam ediyor gibi gözüküyor. Site indirilmeden önce neleri barındırıyordu merak edenler için bir mirror mevcut.

Ekstra... Ekstra...

Arapça siteden, en net göstergelerden biri kabul edilen, keyfini kaçırmak istemeyenlerin bakmaması gereken fotoğraflara ulaşmak da mümkün.

"Bu fotoğrafların gösterilmesi Cenevre Konvansiyonu’na aykırı" gibi söylemlere sahip olan bir Amerika da var.

Ona cevap olarak, "Peki bunlar ne?" diyen insanlar da...

Görüşler

0
murat09
HTTP 403.6 - Forbidden: IP address rejected Internet Information Services
TTNET Ip'mi sevmedi bu El Cezire..Ana sayfada ise service unavailable hatası var. Belki de genel bir kısıtlama koymuşlardır artık bıktıkları için, diğer IPlerden erişmeyi denemedim. Hak vermiyor da değilim, o kadar saldırıdan sonra genel bir engellemeyi geçici olarak koymuş olabilirler. Fakat derim ki, bu daha esas -dijital- savaşın başlangıcı olacak tahminimce. Bu yara, bu savaş uzun süre kanayacak. Diğer boyuta girmek dahi istemiyorum midem bulanıyor...
0
anonim
Resimler ve sayfa yayindan kaldirildi. Bu ve bunun gibi savasin dehset yuzunu gormek istiyorsaniz, http://www.robert-fisk.com/iraqwarvictims_mar2003.htm adresine bakin. Orada toplu halde gosteriliyorlar. DIKKAT! GERCEKTEN SINIR BOZUCU RESIMLER
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bağımlı basın ve Internet'in farkı

sundance

Dün akşam üzeri, önemli bir olay oldu ve Emin Çölaşan'ın, 22 yıldır çalıştığı Hürriyet'teki görevine son verildi.

Sebepleri, neydi nasıldı tartışmayacağım. Fazlamesai bunun ortamı da değil zaten.

Sadece Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin web sayfalarını bir dolaşın. Acaba konu ile ilgili ne sayıda ve nitelikte haber bulabileceksiniz?

Bir de (dağıtım imkanı bulamayıp, sadece Internet'ten yayın yapan) bağımsız haber kaynaklarına bakın

Yoksa biri bize gözetlettiriyor mu?

Pil teknolojilerinde devrim mi?

elrond

Motorola pil endüstrisinde büyük bir devrim sayılabilecek yeni teknlojisinin başarılı tanıtımını yaptı.
Metan gazı kullanarak pil hücrelerinden üretilen yeni piller cep telefonlarında ay mertebesinde kullanma süresi sağlıyor. Bu teknolojide önemli endişelerden biri ısı problemi idi. Tanıtımlarda Motorola'nın bu problemi aştığı gözlenmiş. Hücrelerdeki Metan kimyasal reaksyonlar sonucunda oksijen, ısı ve elektrik enerjisi açığa çıkarıyor. Bu enerji direkt kullanılabileceği gibi Motorola'nın case'inde olduğu gibi telefona elektrik sağlayan diğer pilleri şarj etmek içinde kullanılabiliniyor.

İnsan Gözü Ne Kadar Yanılabilir?

FZ

Başka bir deyişle durmakta olan şekilleri ciddi ciddi hareket ediyor, dönüyor gibi görebilir mi? Ya da düzgün kareleri dalgalanıyor gibi görebilir mi? Görsel algı ne menem bir şeydir? Olmayan bir şeyi zihnimiz nasıl yaratır?

Abartıyorsun diyenler Akiyoshi Kitaoka´nın son eserlerine bakıp dumura uğrayabilirler.

ESA Web Sitesi ve Lisanslı Yazılımın Cilveleri

RoR

16.05 gecesi ESA'nın (Avrupa Uzay Ajansı) web sitesinde bir problem vardı (belki hala var...), problemin içeriği incelendiğinde akla ilk gelen acaba açık kaynak kullanılsaydı bu olurmuydu?!

http://inosci.blogspot.com/2007/05/esa-web.html

ESA: http://www.esa.gov

E-öğrenme İçin 2.500.000$

FZ

Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.