Sistem yöneticileri için Açık Kodlu Hesap Yöneticisi

0
hakankucuk
Sistem yöneticilerinin çoğunun problemidir; yüzlerce kullanıcıya ait kullanıcı adlarını yada şifrelerini bir yerlerde depolamak. Ve bu depodan istenildiği anda istenilen hesaba ait kaydı bulmak. Hatta tüm şirketin (şubeler dahil) kullandığı server, router, switch, network yazıcı vb. cihazların şifrelerini kayıt altına almak. Bu program tüm bu problemlere çözüm olabiliyor.
Hesap Yöneticisi isimli bu programı, asp.net ile Framework 3.5 ile yazdım. Derlerken Framework2.0 olarak derledim.

Kaynak kodları açık. İsteyen arkadaşlar üzerinde değişiklik yapanilir, geliştirebilir. Framework, IIS (yada Apache) ve SQL Server (ya da ücretsiz SQL Express olabilir) kurulu herhangi bir bilgisayarda çalışabilir.

Buradan programı inceleyebilirsiniz.

Görüşler

0
bio
Yillardir KeePass kullaniyorum. Cep telefonum dahil bir cok platformda calisabilmesi en buyuk artisi. Bunun KeePass'e gore ustun yanlari neler?
0
hakankucuk
Sanırım ilki, herhangi bir web browser üzerinden erişilebilir olması.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

typo3okulu.com

anonim

Typo3'yi Türk kullanıcılarına tanıtmak ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla typo3okulu.com sitesi açıldı.

Democracy Player artık Linux için de var!

larweda

Özgür İnternet TV istemcisi Democracy Player'in en sonunda Linux versiyonu da duyuruldu! Uygulama, bir genel video oynatıcısı (VLC), bir bittorrent istemcisi ve bir RSS okuyucusunu birleştiriyor. Linux versiyonu ile birlikte uygulama Linux türevleri (Debian, Fedore Core 4, Fedora Core 5 ve Ubuntu), Windows ve Mac OS X için kullanılabilir oldu.

Siz İngilizce Sorun, PRECISE SQL´e Dönüştürsün

FZ

Bir sürü tablo, en ufak bir sorguda bile bir sürü `JOIN´ işlemi. Kullanıcıların talep ettiği raporlar için her seferinde sıfırdan tasarlanan SQL sorguları ya da parametrik arabirimler vs. Oysa kullanıcılar kendi doğal ve alışık oldukları dillerinde veritabanını sorgulayabilseler işimiz kolaylaşmaz mı? Washington Üniversitesi araştırmacıları da bu problem üzerinde uzunca bir süredir çalışıyorlar ve bunun sonucunda ortaya şunu koymuşlar: `The PRECISE Natural Language Interface to Databases´

Design Patterns: Tasarım Şablonları ve Programlama Dillerinin Kötü Yönleri

FZ

Geçen sene Eylül ayında, Volkan Yazıcı programlama dünyasının sıcak konularından biri olan tasarım şablonlarına yani 'design patterns' konusuna değinmişti:

Merhaba, comp.lang.lisp listesinde "This may be a nonsensical question, but I was wondering if it is idiomatic to apply common design patterns to lisp applications." kaşıntısı ile başlayan bir tartışmalar dizisi oldukça ilgimi çekti -- şüphesiz ki bunda bu dönem almaya başladığım Aspect-Oriented Software Development dersinin de etkisi olmuştur -- ve sizin ile oradan çok ufak bir mesajı paylaşmak istedim.


Tasarım Şablonları, nam-ı diğer Design Patterns mevzusu epey bir süredir sıcak konular arasında. Bu gibi durumlarda sık sık karşılaştığımız gibi konu basit bir teknik konu olmaktan çıkıp pek çok yanlış anlamayı, çok çeşitli felsefi bakış açılarını, alakasız yerlere dallanıp budaklanmayı, düpedüz mantıksal hataları, politik ve ekonomik savaşları bünyesinde barındırmaya başlıyor. Acaba neden?

OpenOffice.org 1.0

tongucyumruk

OpenOffice.org geliştirme takımı yazılımın 1.0 sürümünü duyurdu. MS Office ailesine güçlü bir alternatif olan OpenOffice.org Sun Microsystems'ın kaynak kodunu açtığı StarOffice temel alınarak geliştirilmiş bir ofis yazılımı. Yazılım paketinin içinde kelime işlemci, tablolama, sunum ve çizim gibi araçlar geliyor. Programın içinden StarOffice'teki en sinir bozucu olay olan integrated desktop'ın çıkarılmış olması güzel birşey. Ayrıca ekranda gösterdiği türkçe karakterler Linux altında pek iyi gözükmüyorsa da bastığınızda kağıda çok güzel geçiyor...