SLAX v5.0.4 duyuruldu

0
Soulblighter
SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.
SLAX'ın Standard (189 MB) sürümünde çekirdeğin son sürümü, KDE ve FluxBox'ın son sürümleri bulunuyor. KillBill (200 MB) sürümünde ise WINE ve dosemu desteği var böylece Windows uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz. Frodo sürümü (41 MB) ise sadece konsol sunuyor.

SLAX'ın KillBill sürümünü indirdim ve hemen CD'ye çekip denedim. Tek kelimeyle mükemmel. Sorunsuz şekilde Bir kaç Windows uygulaması kurdum ve çalıştırdım. Ayrıca istenirse sabit diske kendini açıyor ve normal şekilde kullanabiliyorsunuz.

SLAX'ın bir diğer güzelliği ise CD'den çok hızlı açılması. SLAX ayrıca gelişmiş donanım desteği de sunuyor. Kısacası anlatılmaz görmeniz lazım. Kullanılabilecek en iyi Live-CD'lerden biri...

http://www.slax.org

Görüşler

0
ihsanc
Merhaba arkadaşım.

Yazını okuduğumda SLAX konusunda meraklandım ve imajı indirerek Cd ye yazdım. Tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. NVIDIA ekran kartını bile tanımadı ayrıca benden şifre istedi. Bir Live-CD nin bunu yapmasından nefret ederim. Ne şifresi kardeşim işimiz var gücümüz var. Ben www.distrowatch.com da SLAX Linux u izliyordum ve senin yazını okuduğumda denemek istedim. Zaten hergün yeni versiyon çıkartan adamlardan ne beklersin. Çok kötü bence CD me yazık. Bu da benim fikrim.
0
Soulblighter
Ben nVidia ekran kartı olan bir sistemde çalıştırdım. ATi'de de çalıştırdım. OnBoard SiS ekran kartında da hiç sorun çıkarmamıştı. Ayrıca şifre olayını anlayamadım. Ne şifresi istiyor. Sisteme giriş şifresini diyorsan;

root:toor
guest:guest

olmak üzere iki kullanıcı tanımlı. Konsol modda açıldığında ilk gelen ekranda bunun bilgisini veriyor. Ayrıca KDE için "startx", FluxBox için "flux" yazman yeterli...
0
ihsanc
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Birkaç başarısız denemeden sonra SLAX' ı çalıştırdım.
0
Soulblighter
Şimdi düşüncelerin nedir? :) Umarım hoşuna gitmiştir. Bence kullanımı çok keyifli. Eğer çok beğendiysen tek tıklamayla sabit diske de kurabilirsin ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

cayfer

Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.

INTEL: Linux, 32 İşlemcili Sunucularda Çok İyi

anonim

INTEL 32 işlemcili Itanium sunucularında yaptığı veritabanı performans testlerinde denediği Linux´un Windows ve Unix ile yarıştığını gördü.

INTEL, Linux'un geniş veritabanlarını işlemedeki performansını ölçmek için yaptığı testlerde saniyede 600.000 hareket (transaction) ile diğerlerine göre genç sayılabilecek bir işletim sisteminin büyük rakiplerinden hiç de aşağı kalır yanı olmadığını açıkladı.

Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

dfisek

Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.

Klaus Knopper ile röportaj

raistlinthewiz

Knoppix'in yaratıcısı ile yapılmış olan bir röportaj.
Knoppix hakkında oldukça yararlı bilgiler içermekte.
www.osnews.com/story.php?news_id=2305

KDE 3 Çıktı

tongucyumruk

Özellikle Linux ile yeni tanışanların en çok kullandığı masaüstü ortamı olan KDE'nin 3. sürümü bugün duyuruldu... Yeni eklenen özellikler arasında yeni Print Management programı ve Konqueror'a gelen yeni DHTML desteği dikkat çekiyor. Bunun ddışında diğer KDE programları içinde yenilikler mevcut.