Son iş güzarlık: Blogger.com yasaklandı!

0
ali_deren
En yaygın blog hizmeti sağlayan sistemlerden birisi olan blogger.com da inanılmaz sansür uygulamalarının son kurbanı oldu.

Erişmeye çalıştığınızda aşağıdaki mesaj ile karşılaşıyorsunuz. İngilizcesini de koymayı ihmal etmemişlerki, tüm dünya internet ile ne kadar güzel bir ilişkimiz olduğunu anlasın.

Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir. T.C. Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi 20.10.2008 tarih ve 2008/2761 sayılı kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir. Access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2008/2761 of T.R. Diyarbakır 1st Criminal Court of Peace.

Yetmedi mi artık, kim dur diyecek buna, bunun bir saçmalık olduğunu kim gösterecek, ya da ne zaman anlayacaklar?

Not: Dikkatimi bir şey çekti. http://blogger.com/ ile http://www.blogger.com/ iki farklı sayfaya gidiyor. Acaba sadece belli alt alan adlarını mı engellemeye çalışmışlar?

Görüşler

0
FZ
41 kere maşallah, nazar değmez işallah.
0
sefalet
İşgüzarlık gibi olmasın, iş+güzarlık bitişik yazılır.

Ben şahsen şaşırmadım, hatta geç olmuş bir olay olarak görüyorum. Bu millet bu kadar tepkisiz olduğu sürece burnunu sürtmeden adam olmaz. Milletin MSN'sine kadar sansürleyeceksin ki aklı başına gelsin. Umarım devamı gelir.
0
mbayer
Bu mahkemeler bizim bilgi alma özgürlüğümüzü kısıtlıyor, mağdur oluyoruz. Karar veren hakimi biz mahkemeye veremez miyiz? Hatta elbette vardır ancak ödev yapıyordum blog sitesinde örnek buldum ama engellenmiş giremedim. Şimdi ben ne yapacağım?
0
caNavar
anlamlandırılamayan zihniyetlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. gerçekten üzülüyorum.
0
realist
NTV'nin haberine göre, Lig TV'nin telif hakları ihlal edildiği gerekçesiyle kapatılmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kapalı Kaynak Kodlu Ticari Yazılımların Gerçek Fiyatı

oktay

Herşey ÖzgürYazılım.org'un kurulma çalışmaları sırasında akla gelen bir fikirle başladı. Düşündük ki madem Türkiye'de kapalı kaynak kodlu ticari yazılımlara bu kadar para veriyoruz, küçük bir çalışma ile bu ürünlerin fiyatlarını objektif bir şekilde inceleyip sonuçta ulaşacağımızı düşündüğümüz dengesizlikleri gözler önüne serelim.

(Yazının tamamını http://www.ozguryazilim.org adresinde okuyabilirsiniz)

oktay

Daha Az Gelirle Daha Pahalıya Haberleşiyoruz

FZ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Eurostat ve OECD işbirliği ile yaptığı Satınalma Gücü Paritesi çalışmasına göre Türkiye Avrupalı'nın üçte biri kadar kazanıyor. Ama başta haberleşme olmak üzere mal ve hizmetleri zengin ülkelerden daha pahalıya alıyor.

Türkiye Otalama endeksin 100 olarak kabul edilidiği araştırmada 31 Endeks puanı ile Gayri Safi Kişi Başına Hasıla'da Avrupa'nın en fakir ülkesi. Buna rağmen haberleşme giderlerinde 101 endeks puanı ile AB ortalamasının üzerinde fiyatla hizmet alıyor.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com

Google Groups Mahkeme Kararı İle Engellendi

yilmaz

Mantıkta sınır tanımayan mahkemelerimiz, bilgisizilikten midir bilinmez site engellemeye son hızla devam ediyor. Son olarak http://groups.google.com da engellenenler listesine eklendi.

Kaynak: http://shiftdelete.net/site/200804103666/Ve-Google-Kapandi.html

Yargı Sisteminde Sayısallaşma Adımları

FZ

Adalet Bakanlığı, yargı sisteminin daha hızlı, güvenilir ve "sayısal" şekilde işlemesi için UYAP'ı (Ulusal Yargı Ağı Projesi) yavaş yavaş devreye sokuyor.

Yargı sisteminin daha kesintisiz ve kolay işlemesi için devreye sokulan sistemlerden biri de avukatların kullanması için hazırlanmış e-takip sistemi. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca kamuya sunulan e-takip programı Java ile geliştirilmiş ve girilen verileri XML tabanlı bir metin dosyasında saklıyor. Program, 512 MB'lık Pentium IV işlemcili bir PC'de bir miktar hantal çalışmakla birlikte iş görür vaziyette. Yine de, hukukçu arkadaşlarımızdan aldığımız duyumlara göre pek çok hukuk bürosunun işlerinde yavaşlamalar ve aksamalar olduğu söyleniyor.

UYAP ile ilgili verilen bilgilerden birkaç dikkat çekici alıntı:

Aşk Öldü mü?

murat09

Önce taş plaklar, sonra long play(LP) ler, daha sonra manyetik kasetler getirdi insanın en büyük keşiflerinden birini, müziği evimize. Daha sonra da, ışıl ışıl parıldayan yüzeyleriyle, bizlere bunun neresinde acaba müzik dedirten CD ler.