Son Kullanıcı

0
redogre

Görüşler

0
simor
Aha, birden yarın gidip sertifikamı alasım kalmadı :)
0
anonim
tanrı bizi ilklerden ve sonlardan korusun :) ben default kullanıcı olmayı tercih ediyorum :)
0
Tarık
Gayet iyi, ya aslında gülmesekte olur, biraz düşündürse taşlama vs. yapsa da gayet iyi oluyor. teşekkürler...
0
yilmaz
bugün bir fıkra okumuştum hatırladığım kadarıyla yazayım.

Bir M$ MCP askere alınır. Silah kullanma eğitiminde 100mt ileriye bir hedef konur ve ateş etmesi söylenir. Bütün şarjörü boşalttıktan sonda eğitim subayı hedefe bir tane isabetli atış bile yapamadın der. Bunun üzerinde MCP ikinci şarjörü takar parmağını silahın ucuna koyar ve ateş eder. Parmağı kanamakta olan MCP "silah gayet düzgün çalışıyor problem bu tarafta değil hedefte orayı kontrol edin" der.
0
MasuM_Ceylan
Selam arkadaslar.Araniza yeni katildim.Yilmaz fikra fena degildi :)
0
pvc
Evet komik oldugu söylenebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fm Kare niye gecikti?

redogre

Günümüzde Bir Rönesans Adamı (mümkün mü?)

FZ

Öyle bir adam düşünün ki hem matematikle, hem bilgisayar bilimleri ile hem yapay zekâ ile hem mimarlıkla (!) hem müzik besteciliği ile hem ressamlıkla hem heykeltraşlıkla hem de... uff, ben yazarken yoruldum adam uğraşırken yorulmamış galiba.

Profesör Michael Leyton işte böyle bir adam. Profesörün 1987 yılında geliştirmiş olduğu "Process Grammars" teorisi şu anda şekil tanımlamak için radyoloji, bilgisayar, görüntüleri, linguistik, adli tıp, kimyasal süreçler, arkeoloji, vs. alanlarında kullanılıyor. Profesörün teorisi şu probleme dair: Bir şeklin şimdiki durumuna bakarak onun tarihçesini okuyabilir misiniz? Mesela bir tümörün şu anki şekline bakarak hangi aşamalardan geçtiğini nasıl anlarsınız? Ya da bir tasarımın son haline bakarak o tasarımı üretmiş olan şekil dönüşümlerini sayabilir misiniz?

FM`nin dünya üzerinde yeri.

anonim

Dünya üzerinde sitelerin ziyaret ediliş sayılarına göre FM'nin yeri aşağıdaki linkte:

\r Alexa

Enerji Tasarrufu

redogre

fazlamesai.net'e soralım: İçerik Yönetim Sistemleri, Deneyimler, İzlenimler

FZ

CMS (Content Management System) sistemlerini inceleyen siteleri gezmek, eleştirileri okumak, bizzat gidip bazı sistemleri çekip kurup denemek mümkün ama ben yine de FM camiasına bir sorayım dedim:

Bir arkadaşım, hukuk ile ilgili basit bir site açmak istiyor. Yazı yayınlamak ve/veya diğerlerinin yazılarını onaylayıp, düzenleyip yayınlamak. Belki bir miktar kategorizasyon, arama tarama, vs. Uzun lafın kısası en basit bir CMS'ten beklenen en temel özellikler. Kendisi yazılımcı değil, etrafındaki bilgisayarcılar ona yardım edecek ama yine de olabildiğince kurulumu ve bakımı basit bir sistem olmasında, minimum müdahale ve özelleştirme gerektirmesinde fayda var.

FM camiası bu konuda neleri tavsiye eder? Tavsiye ederken lütfen dil kriterini de göz önünde bulundurun. Söz gelimi drupal yakışıklı bir sistem gibi duruyor ancak download kısmına gidip baktığımda Türkçe çevirisinin (en azından resmi olarak) olmadığını görüyorum (debian-tr.org sitesinin Türkçe olarak drupal kullandığını hatırlıyorum ama bildiğim kadarı ile hazır bir çeviri ile değil kendi yaptıkları bir çeviri ile çalışıyorlar).