SourceForge'daki ilk NASA Programı ve Daha Sağlam Java Kodları

0
anonim
Theserverside.com sitesinde yer alan habere göre NASA Java PathFinder ismindeki JVM'yi SourceForge sitesinde yayımladı.

Bu JVM programınızın çalışması sırasında ortaya çıkabilecek bütün durumaları simule ederek olası hatalarla ilgili bir rapor hazırlıyor.
Tabii kulağa rüya gibi gelen bu programın henüz tüm olasılıkları değerlendiremediği de belirtiliyor.

Ancak projenin kamuya açılması ile birlikte bu eksiklerin kısa sürede kapanabileceği ve gelecek için umut vaadeden bir proje olduğu da sitedeki yorumlar arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili bir diğer proje ise yazdığınız Java kodlarını inceleyerek size detaylı bir hata raporu sunuyor. Hammurapi adlı bu ptojeye ait örnek bir hata raporuna buradan ulaşılabilir.

Görüşler

0
Nightwalker
M$ nin bile sourceforge a program koyduğu bu devirde NASA nın bu yaptığının bu kadar önemli olduğunu bilseydim ben değiştirirdim başlığı editöre zahmet olmazdı :-)

(Editörlerimizi sevelim onları koruyalım öhöm :) )
0
FZ
Yukarıdaki yorum M$'ı mı yoksa SourceForge'u mu tiye alıyor anlayamadım. Başlığa müdahale etmeme gelince, NASA, özellikle geliştirilen yazılımların acımasızca test edilmesi konusunda meşhur kurumlardan biri, bu bağlamda açık kodlu yazılım geliştirme modelini, tek bir yazılım için olsa bile benimsemiş olmalarının vurgulanması gerektiğini düşündüm, durum bundan ibaret.
0
Nightwalker
Ben M$ gibi açıkkod alehtarı bir kurum bile sourceforge a proje ekliyorsa NASA nın eklemesinin olağanüstü bir durum olmadığını düşünüyorum. Yorumumun sebebi buydu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java SE 6 u10

auselen

Sun, uzun süredir beklenen ve Java'nın masa üstü biçimi olan J2SE'nin dağıtımını daha kullanışlı hale getireceği umut edilen J2SE6u10'u bir süre önce çıkardı.

Kendi JSF bileşenlerinizi yazın

Soulblighter

Daha önce FM'de yayınlanan bu haberde JSF ile ilgili makalelerden bahsedilmiş ve bir tane de Özelleştirilmiş JSF Oluşturma ile ilgili makaleden bahsedilmişti.

Buradaki ders ile nasıl kendi JSF bileşenlerinizi oluşturabileceğiniz örneklerle anlatılmış. Dersin hem HTML, hem de PDF sürümü mevcut. Yapılan örnekler ise adımlara göre ayrılmış ve ZIP formatında sıkıştıralarak konulmuş. JSF ile uğraşanların işine çok yaracağına inanıyorum.

JBuilder'ın Kodları Açılmıyor

freethings

Geçtiğimiz günlerde Borland'dan bir bilgi verilmemesine karşın TheRegister.com'da geçen, Borland JBuilder'ın kaynak kodlarının açılacağı haberi, Borland tarafından doğrulanmadı.

Struts Nedir? Nasıl Kurulur?

anonim

MVC (Model View Controller) yapısı her geçen gün web tabanlı projelerde daha sık kullanılmaktadır. Struts projesi MVC tasarım kalıbımının iyi bir uygulatıcısıdır.

14. JTS'de Java Concurrency Sunumu | Talip Öztürk | Java Tekn. ve Prog. Dern.

tanerdiler

24 Kasım Çarşamba akşamı her zaman ki yerimiz Bahçeşehir Üni. D Blok Zemin Kat Konf. Salonunda seminerimiz gerçekleşecek. Bu ayki konumuz Java Concurrency. Bu konu üzerine üstad olan Talip Öztürk (Hazelcast) aramızda olacak.