Spring Framework

0
malkocoglu_2
Spring Framework bilgi işlem sektöründe büyük ilgi görmeye başladı. Bu altyapıyı kullanan programcılar ve teknik liderler, altyapının ne kadar iyi ve yararlı olduğunu söyledikten sonra hernedense bu sebepleri teknik olarak bir türlü tarif edememektedirler. "Spring, Tivo gibidir" demiştir bir kullanıcı, "sahip olmadan değerini bilemezsin. Tarif edilemez". :) Bu yazımızda, gizem perdesini biraz daha kaldırmak ve Spring'in teknik yararlarını ortaya çıkartmayı amaçladık.

http://www.bilgidata.com/pdfs/spring.pdf

İlgili Yazılar

Java Data Mining API

anonim

The Java Data Mining API (JDM) veri madenciliği araçlarına erişmek için standart bir Java API oluşturma çalışmasıdır. JDM JDBC'nin veri tabanları için yaptığını, veri madenciliğinde yapmayı vaad ediyor ve veri madenciliğini de java programcısının alet kutusuna ekliyor. Burada bulabileceğiniz makale de temel veri madenciliği yapıları ile basit bir JDM uygulamısının gerçekleştirimi anlatılıyor.

JKP - Bölüm 6

upux

Java Kitap Projesinde Bölüm-6 yayınlanmıştır
Bölüm-6 da ki konu başlıkları

Polimorfizm
Geç bağlama (late binding)
Final ve Geç bağlama
Neden Polimorfizm ?
Genişletilebilirlik (Extensibility)
Soyut sınıflar ve metodlar (Abstract classes and Methods )
Niye soyut sınıf ve metodlara ihtiyaç duyarız ?
Yapılandırıcılar içersindeki ilginç durumlar
Kalıtım ve Yukarı doğru çevirim (Upcasting)
Aşağıya doğru çevirim (Downcasting)
www.riskturk.com/java

Robot programlayarak Java öğrenin

sundance

Robocode sayesinde artık oyun oynayarak Java öğrenmeniz mümkün.

Daha önce C-Bots ve P-Bots (bilin bakalım ne öğretiyorlar) programlarının yaptığını şimdi de Robocode Java için yapıyor. Dört beş tane basit komutla bir matrix üzerinde hareket edebilen, düşmanı bulup ona ateş edebilen robotları kontrol ettiğiniz bu program. Asıl programlama kısmı Düşman robotları nasıl bulup yokedeceğinizin algoritmasını sizin oluşturmanız.

Bütün Java destekleyen platformlarda çalışan Robocode, IBM Alphaworks`ün son zamanlarda bizi heyecanlandıran bir başka ürünü.

11. JTS | Web uygulama güven(siz)liği 2.0 | Huzeyfe Önal | JTPD

tanerdiler

Bu ay 11. düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 29 Temmuz 2010 Perşembe günü JavaDergisi sponsorluğunda Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde ( D konf salonu - zemin kat konferans salonu ) gerçekleştirilecektir. Konuğumuz Huzeyfe ÖNAL web ve bilgi güvenliği alanında seminer verecektir.

Schemafree

anonim

Küme ortamında MySQL'in indeks silme ve güncelleme sırasında tabloları kitlediği gözleminden hareketle, indeksleri ek tablolar olarak şemasız bir veri tabanında kullanma fikri ortaya çıktı. Friendfeed altyapısı şu anda Python ortaminda boyle bir çözümü kullanıyor; Schemafree projesi bu altyapıyı Java ortamında yapmayi amaclamakta. Blogumuzda cikan haber surada bulunabilir.