SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

0
darkness
SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.
Geçenlerde böyle bir şey yapmak zorunda kaldım ve yaşadığım sinir bozucu deneyimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Datayı aktaracağınız server üzerinde aynı isimde bir veritabanı oluştursanız da Data Import and Export tool’u bir işe yaramıyor ve tabloları aktarırken yapmasa da stored procedure veya Viewer aktarırken mutlaka saçmalıyor.

Veritabanını sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için Kaynak Veritabananı üzerinden `Generate Dabatase script` yapın. Daha sonra bu script`i Hedef sunucununuz üzerinde RUN edin. Bu işlem size kaynak sunuzunuzdaki veritabanının aynısını hedef sunucu üzerinde boş olarak oluşturacaktır. Şu aşamada bile Data Import and Export tool`u bir işe yaramıyor. Bunun için Kaynak veritabanının bir tam yedeğini alın ve Hedef sunucu üzerinde bu yedeği geri döndürün. Restore işlemini yapmadan önce `Force Restore over existing Database` opsiyonunu seçmeyi unutmayın.

Görüşler

0
enig
Yedekten geri alma dışındaki veri taşıma işlemlerinde autoincrement alanları aynı değerleri almıyordu sanırım.

Bende geliştirme ve testler için 4GB'ı geçen bir veri tabanının bir kısımını alarak express üzerinde nasıl kullanabilirim sorunsalına cevap arıyorum hala daha...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

Microsoft Singularity'nin Kaynak Kodu Kamuya Açıldı!

meddah

Microsoft laboratuarlarında, uzun süre kapalı kapılar ardında .NET platformunda geliştirilen yeni nesil işletim sistemi Singularity nihayet kaynak kodunu akademik çalışmalar için açtı.

Microsoft´tan Verdiği Reklamı Çekmesi İstendi

FZ

Güney Afrika Reklam Standartları Denetleme Kurulu (Advertising Standards Authority of SA (ASA)) "ürünleri ile hackerların sonunu getireceğini iddia eden" bir Microsoft reklamının yayından kaldırılmasını istedi. Kurulun gerekçesi söz konusu reklamın "somut gerçeklere dayanmaması ve tüketiciyi yanlış yönlendirmesi".

Kısa bir süre önce tüketicileri MS Windows yazılımı ile ilgili kritik bir güvenlik açığına dair bizzat uyaran Microsoft´un sözkonusu reklamı oldukça ironik.

Windows 2000 ve Perl

darkness

Perl CGI öğrenmek istiyorsanız ya da sitelerinizi güçlendirmek istiyorsanız ille de UNIX bir sunucuya ihtiyacınız olmadığını söylemek isterim. Her işe bulaşmayı çok seven Microsoft Co. yine yapacağını yapmiş durumda hemde uzun bir süredir.

Microsoft Confidential: Linux/Sun Insiders

erolozcan

Linux'u gözden düşürme çalışmaları ile ilgili M$, VP Brain Valentine'in yazdığı iddia edilen bir mail The Register da yayınlandı. Yazıdaki en ilginç şeylerden birisi de M$ bünyesinde Linux/Sun konusunda deneyimli köstebeklerininin görevlendirilmiş olması. İşte link: www.theregister.co.uk
Türkiye M$ açısından endişe edilecek bir durum yok gibi. Zaten piyasanın büyük bir kısmı M$ ürünlerini gözü kapalı seçiyor. Çünkü onlar için hala Linux bir seçim bile degil.
Yine de belli olmaz belki görevli bazı köstebekler bu siteleri okuyorlardır şimdi :))