StarLogo'nun Yeni Versiyonu Duyuruldu

0
ahmetozdemir
Modelleme ve simülasyon yazılımı StarLogo'nun yeni versiyonu StarLogo TNG (The Next Generation) Preview 2 duyuruldu. Bu sürümdeki en büyük özellik Preview 1'den her bakımdan daha hızlı olması.

İlgili Yazılar

Ch: C/C++ Yorumlayıcısı

Tarık

Ne kadar başarılı olduğu tartışılır fakat C/C++ programlama dillerini kullanarak yorumlanabilir programlar yaratma fikri oldukça ilginç olsa gerek. Zira birçok yorumlanabilir dilin C dilinden esinlenerek geliştirildiğini ama C dilinin yapı itibariyle yerli çalıştırılabilir dosya (native executable) üretmeye daha yatkın olduğunu düşünürsek.

Truva Linux 1.0 Beta Duyuruldu!

anonim

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtiyacına göre hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan Truva Linux Projesi'nin ilk ürünü "Helen" kod adlı "Truva Linux 1.0 Beta" sürümü duyuruldu.

NuSphere, PHP tabanlı web servis araçlarını kullanıma sundu...

FZ

NuSphere şirketi, PHP web programlama dilini temel alan ve XML, SOAP, WSDL, UDDI standartlarını kullanan web servisleri geliştirmeye yönelik yazılım geliştirme araç setini kullanıma sundu.

Artık PHP programcıları yukarıda sözü geçen araç setini kullanıp gene yukarıdaki protokollerle iletişim kurabilen web servisleri yazabilecek. Bir kere yazılıp test edilen web servisi, Windows, Linux ve UNIX sunucular üzerinde çalıştırılabilecek ve bu servise yine Windows, Linux ya da UNIX üzerinde çalışan, ASP, PHP, VB, C++, C#, JAVA ya da başka bir programlama dili ile geliştirilmiş istemciler (client) bağlanıp bilgi çekebilecek.

Böyle giderse gelecek 5 yılda programlama paradiglamaları epey değişecek gibi görünüyor, kemerlerinizi bağlayın ve uçmaya hazırlanın :)

İşleri bir yerde tutmak bu kadar zor mu?

huseyin

Elimde MS Windows ve GNU/Linux yüklü bir makina, Ericsson R520M ve IPAQ PDA var.
Tek istediğim, bir şekilde bunlardan birkaçıyla senkronize çalışıp, yapılacak işler, proje ve ajanda'yı yönetecek bir program.
Bugüne kadar denediklerim aşağıda yazıyor. Biriniz çıkar bir yol söylesin, yoksa bi ajanda alıp hepsini çöpe atacağım.

Palm için miniGL sürücüsü

redogre

http://www.dsbox.com/minigl.html adresinde Palm için OpenGL projesi ile ilgili bilgiler var. Digital Sandbox firmasının Source Forge sitesinin de desteğiyle yürüttüğü projede şu anda 0.4 versiyonuna gelinmiş durumda. Ama Sandbox kullanıcıları uyarıyor, program henüz çok stabil değil. Dsbox sitesinde çok "şirin" screen shot lar var... En azından Palm ekranında vektör grafikler şirin gözüküyor bence.