SUN ve Bill Gates'den bedava donanım!

0
yuxel
Sun'dan Jonathan Schwartz, donanımın ilerde bir gün bedava olacağını ve insanların sadece yazılım lisans/bağışlarına ücret ödeyeceklerini söylüyor.
Schwartz bu konuda yalnız değil.

Bir süre önce Microsoft'tan Bill Gates de benzer bir açıklama yapmıştı. Bill Gates'e göre, on yıla kadar donanım bedava olabilecek. Gates ayrıca bu bedava donanımların, gerkçek ses ve el yazısı tanıma fonkisyonlarını da içereceğini bildiriyor.
İlgili bağlantılar:
Slashdot Slashdot 2
Routers
Sun'dan bahsetmişken bir de Sun JAVA Masaüstü Sistemi 2'nin Linux.com incelemesinin bağlantısını da verelim: Linux.com
sun

Görüşler

0
larweda
Donanım fiyatları bu hızla düşmeye devam ederse - ki edecek gibi görünüyor - o gün geldiğ zaman ben bedava donanım alacam diye microsoft'a veya sun'a yazılım lisansı ya da bağışı (!!!) ödeyeceğime 3 kuruşa adam gibi donanım alır üzerinde özgür birşeyler koşturmayı tercih ederim. Değil mi ama? Hem donanım ucuzlamış olacak, hem de özgür yazılım alternatifim olacak, ben de gidecem Sun ya da M$ sistem alacağım. Pöh!
0
e2e
Al benden de o kadar! Ama ya, "ucuzlamış donanım"ı bırak, bağımsız donanım bulamazsak?! Acaba "Özgür Donanım Hareketi" başlatabilecek birileri de çıkar mı?
0
sametc
galiba bunlar TCPA cipli donanımların bedava verilmesinden bahsediyor...

alın bedava ama bir şartla takip edicez sizi diyecekler yoook oyle hemen TCPA ya karsı cıkılmalı ve ozgur donanım hareketi baslamalı

SESSİZ toplum kandırılmaya muthac bence..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Oracle Sun Microsystems'i Satın Aldı

FZ

Uzun zamandır Slashdot'ta gördüğümüz en önemli haber: Oracle Buys Sun

Sun'dan Jonathan I. Schwartz'ın 'Today's Sun/Oracle Announcement' başlıklı e-postası da burada.

Acaba bunun endüstrideki bilgisayarcılar açısından etkisi nasıl olacak?

Sun Microsystems, MS Windows Sertifikasyonu Peşinde!

GaripFakir

Sun´da global market stratejisinden sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışan Larry Singer donanımları için Microsoft'tan sertifika alacaklarını söyledi. "Kutsal Savaşları (religious crusade) bir tarafa bırakıp müşterilere almak istediklerini satacağız".

Bilindiği üzere Sun, AMD Opteron 64 bit işlemcili sitemler üreterek sunucu pazarında kendine yeni olanaklar aramak istiyordu. Sun bünyesinde halihazırda Intel Xeon-tabanlı Fire V60 and V65 sistemlerini de barındırmakta.

http://www.nwfusion.com/news/2004/0116suntowi.html

ZFS: Dosya Sistemlerinde Son Söz

anonim

Sun'ın Solaris 10 işletim sisteminde kullanılacağını duyurduğu ZFS dosya sistemi klasik dosyalama sistemlerinden oldukça farklı gözüküyor. ZFS hem SPARC hem de x86 sistemleri destekliyor. Sun’ın ZFS için iddaları şöyle:

En Yeni Windows Yetkili Satıcısı: SUN Microsystems

elrond

Geçen aylar içerisinde SUN NASDAQ Ticker sembolunü JAVA olarak değiştirmek için başvurduğunda Allah bu adamlar diğer işleri komple bitiriyor dediydim içimden. Yıl oldu yazmıyorum ama eskiler bilir bu haberi benim yazmamın şart olduğunu. Şöyle Google "SUN Job R&D Cuts" diye bir arama yapınca 2001' den günümüze her sene bir felaket olduğu rahatlıkla görülebilir. Bugün ne oldu derseniz SUN Windows satmaya karar verdi.

Solaris sunuculara Denial of Service Atakları...

elrond

Evet. Fazla da beklenmeyen bir durumdu ama oldu. Sanırım artık bu tip güvenlik açıkları peşinde koşup onları afişe eden uzmanlar MS dışında olan diğer ürünlere de yavaştan saldırmaya başladı. Solaris te olan ve daha öncede bilinen -iki ay önceden- bir güvenlik açığını kullanan kötü adamlar DoS atakları ile bir Solaris makinasını erişilemez hale getirmiş durumdalar. Aynı açığı kullanarak, download edilen backdoor ile arkadaşlar kendilerini sisteme istediği an giriş yapabilir hale getirmişler. Problem bilinen adıyla tipik bir "buffer overflow" durumu. Bu açığı kullanmak için yollanan online vandallar, önden yollanan özel bir TCP/IP paketi sayesinde sistemin tümüne erşim sağlıyabiliyormuş. Solariste uzaktan uygulama çalıştırmak için kullanılan bileşenlerde problem var imiş.
Ne oldum değil ne olacağım demek lazım;-) Selamlar.