SuSE 9 İncelemesi ve Kurulum Rehberi

0
ghanthar
SuSE ana bayisi Linux34 ün SuSE.web.tr sitesinde SuSE 9 incelemesi yayımlandı. Ekran görüntüleri ve adım adım kurulum anlatımı ile oldukça detaylı olan bu incelemeye ulaşmak için tıklayın.

İlgili Yazılar

Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması sonuçlandı

huseyin

IBM Türk açık kodlu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 15 Ekim'de sona erdi.

21 projenin finale kaldığı yarışmada, Önsel Armağan, Hüseyin Ergün ve Murat Kumaç 'ın hazırladığı Turquaz, açık kodlu muhasebe yazılımı birinci oldu.

Proje ekibi, ödül olarak IBM bilgisayar ve AISEC'ten yurtdışı staj imkanı kazandı.

Torvalds: Performans testlerini sıklaştırıyoruz

sefalet

Linus Torvalds, çekirdeklerdeki açıkların ortaya çıkarılması için benchmark performans testlerinin daha sık yapılması için çağrı yaptı.

Açık kaynak Linux işletim sisteminin tasarımcısı Linus Torvalds performans testlerinin önceki çekirdeklerde gözden kaçan eski açıkları ortaya çıkaracağını savunuyor.

Mandrake ve HP elele

sundance

Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

GNU/Linux masaüstü kullanışlılıgı ile ilgili son araştırma

Phaedrus

Almanyada özel bir BT danışma şirketine yaptırılmış olan Linux masaüstü kullanışlılığı ile ilgili bir araştırma artık Linux´un son kullanıcı dedigimiz masaüstü kullanıcılarına zor zamanlar geçirtmediğini, XP´ye yakın bir rahatlık sunduğunu gösterdi. Haberin devamı burada.

Open Source File Sharing

anonim

Windows`daki imesh`ler, kazaa`lar, napster`lar hepsini bir kenera bırakın. kurtuluş open source`da dememiş miydik size? giFT (internet file transfer), açık kaynak kodlu bir dosya paylaşım programı ve shareware programlardan eksiğinden çok fazlası var. hımmm bunu kanıtlamak lazım, şöyle ki: matrix`in 538 mb`lik divx filmini indiriyorum şu an, darısı sizin başınıza...matrix divx yazdığımda yaklaşık 10 tane sonuç buldu ve elbette bu bağlantıların en yavaşı 56 k modemde 2.5 kb'lık bir dosya transferine sebep oluyor, eğer bağlantınız hızlı ise gerisini siz düşünün...
Bunun dışında sadece video değil her ama her türlü dosyayı aratabiliyorsunuz, yeterki karşıdaki adam sharing'e açık tutmuş olsun... ne diyim artık gözümüz aydın...
gift.sourceforge.net