SVCD

0
hasan
DVD fiyatlarını çok buluyorsunuz. İzlediğiniz ve sevdiğiniz filmleri arşivlemek de istiyorsunuz..

Mükemmel bir seçeneğiniz var DIVX ama sadece bilgisayar platformunda.

Merak etmeyin standalone yeni playerlar için de kaliteli görüntüyü ucuza elde etmek için bir alternatif var.
Her ne kadar Türkiye piyasasında satışı olmasa da illaki izledğim filmi arşivimde tutmak istiyorum ama DVD´ye bu kadar para vermekte beni aşıyor diyenler SVCD´ye bayılacak.

http://www.vcdhelp.com
http://www.doom9.net

İşte aşağıda PAL ve NTSC için SVCD´nin getirdiği teknik özellikler;

PAL
Görüntü : 2600 bit/sn MPEG2 formatında 480 X 576 saniyede 25 kare görüntü 4 altyazıya kadar destek
Ses : 32-384 kbit/sn MPEG-1/2 2 dublaja kadar destek

NTSC
Görüntü : 2600 bit/sn MPEG2 formatında 480 X 480 saniyede 29,97 kare görüntü 4 altyazıya kadar destek
Ses : 32-384 kbit/sn MPEG-1/2 2 dublaja kadar destek

Açıkcası ben ülkemizde satışa sunulan ve artık video kaset devrinden sonra 2.kez piyasamıza oturduğunu gördüğümüz VCD'ye sıcak bakmıyorum. Ses ve görüntü beni tatmin etmiyor. Seslendirme belki çoğu kişi için iyi olsa da filmi atmosfer bakımından katlediyor. Hele o arada kareleşen görüntüsüne diyecek söz bulamıyorum..

Evet tüm dediklerim sizin içinde geçerliyse çözümün özünü merak ediyorsunuz.

Biraz masraf ve zaman en başta gerekiyor bunu peşinen söylemem lazım. İlk önce SVCD destekli bir DVD Player temin edeceksiniz. Dikkat! çok zor bulunuyor ama yok değil. Philips´in modellerini araştırmanızı öneririm. Standartlaşmaya başlarsa ileride vcd player gibi türeyebilir; bunu umut ediyorum şimdilik bir kipırtı olmasa da:)

Buraya kadar herşey yolundaysa 2.olarak geriye DVD film bulmanız kalıyor. Kiralayarak ya da satın alarak bu kısmada OK diyorsanız http://www.vcdhelp.com ve http://www.doom9.net adreslerini incelemeniz gerekiyor. Verdiğim bu adreslerde adım adım hangi programı ne zaman nasıl kullanacağınız herşeyi buralardan öğrenebilirsiniz. Adreslerde uygulandığı gibi DVD filmi SVCDye çevirin. Epey zaman aldığını söylemeyi de unutmayalım!

Daha sonra size bol bol dvd kiralama yada değiş tokuş yapmak kalacak. Sonuç olarak daha ucuza kendiş arşivinizde de kalmak üzere çok net filmler elde etmiş olacaksınız. Bu işi değiş tokuş ederek daha da ilerletebilir hatta bir SVCD piyasası oluşturmak için çevre yaratabilirsiniz. Bu oldukça basit çünkü SVCD hem bilgisayar da hem destekleyen playerlar da çalışması, çok net görüntüsü ile herkesi kendine çekecektir. DVD den tek farkı biraz görüntü kalitesi ki onuda normal tv ekranında farketmek çok zor, bir dğier farkı ise 5.1 ve DTS gibi ses özelliklerinden yoksun olması. DVD bir filmi 1 disk üzerinde barındırırken SVCD ile 2-3 disk üzerinde ama ekonomik ve çok çok tatmin edici olarak arşivinize katabileceksiniz. Bu işe tüm meraklılara SVCD üzerine daha fazla bilgi toplamak üzere verdiğim adresleri ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.

Görüşler

0
sleytr
bence svcd nin pek şansı yok. (en azından türkiyede)
divx hiç olmazsa bilgisayarı olan film meraklıları arasında bir popülerlik kazanmaya başladı ama svcdnin getirisi divx ile kıyaslayınca yetersiz. Tamam kalite iyi ama 2-3 cd biraz fazla değilmi. divx ile vhs video kalitesinde tüm bir film 1 cdye sığıyor...
0
hasan
SVCD''nin şansı olmadığı konusu doğru olabilir nitekim sonucu da ortada kimse bilmiyor bile.. Fakat kıyaslama yaparken birinin 2-3 cd olmasını değil standalone playerlar da çalışabilmesini ön planda tutmak gerekir.

Divx filmler için bir format bir çözüm bulunur ve standalone olarak çalıştırmaya başlayabilirsek SVCD''yi konuşmamıza gerek kalmayacak.

VCDlerde berbat görüntü kalitesi ile DVDlere oranla fiyat gözününde olunca SVCD harika bir alternatif olarak hala popüler -ülkemiz hariç.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net TRT2´de...

acemi_

Pazar günleri saat 11:10'da TRT2'de yayınlanan Internet TV programında, bu hafta fazlamesai.net tanıtıldı. Canlı olarak sunulan programın Site Önerileri bölümünde, siteden görüntüler verildi ve sitede yer alan bölümler kısaca tanıtıldı.

Programın web sitesi olan internettv.gen.tr adresinden, program hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümle ilgili bilgilere, bir süre sonra arşiv bölümünden ulaşabilirsiniz.

Ev-Ofis Kullanım Kılavuzu

sundance

Zor günler (yıllar) geçirmekte olan ülkemizde, özellikle bilgisayar sektöründe şirket kurmanın, yeni bir ofis açmanın yükünü kaldırmak istemeyen birçok kişi Small Ofice-Home Ofice olan SOHO'lara yönelmektedirler. Öte yandan çalışmakta oldukları işten çıkmış ve bu şekilde SOHO modunda evden iş yapmayı tercih eden de oldukça büyük bir kesim var.

Bu yazıda böyle bir ofis kurarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini, verimli bir şekilde çalışabilmek için nelerin önemli olduğunu adım adım göreceğiz.

İsminizi Ay'a gönderin...

RoR

NASA'nın Ay araştırmaları için kullacağı NRO uzay aracında bulunan bir mikroçip'e isminizi yazdırabiliyorsunuz...

Son başvuru 27 Haziran 2008

NASA'nın NRO uzay aracı yeni teknolojileri kullanarak, potansiyel kaynakları ve karakterize çevresel etkenlerini inceleyecek...

Kaynak: http://inosci.blogspot.com/2008/05/isminizi-aya-gnderin-nro-nasa.html

An Gelir...

butch

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....