Tekir İle İşler Tıkırında

0
FZ
PC Magazine dergisi, Şubat sayısında Tekir'in 1.1 güncellenmiş sürümünü okurlarına dağıtıyor. CD olarak dağıtılan bu sürüm yine Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta. Dergi sayfalarında ayrıca Tekir'in kurulumu ve temel özellikleri anlatan detaylı bir de yazı bulunmakta.
Tekir Ticari Otomasyon ve Ön Muhasebe Uygulaması, AGPL ile geliştirilmiş, platform bağımsız, sunucu bağımsız, tarayıcı bağımsız ve donanım bağımsız “özgür” bir iş platformudur.

* Özgür
Tekir Ticari otomasyon, GNU AGPL lisansı ile yayınlanan ve tüm haklarınızın korunduğu Özgür bir yazılımdır.

* Platform Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon Java EE teknolojileri kullanılarak geliştirildi. İşletim sisteminden ve donanımdan bağımsızdır.

* Sunucu Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, Java EE 5 standartlarına uyularak geliştirilmektedir. Bu standartları destekleyen tüm sunucularda çalışmaktadır.

* Tarayıcı Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, internet standartlarına uyularak geliştirilmektedir. Bu standartları destekleyen tüm tarayıcılarda çalışmaktadır.

* Veri Tabanı Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, veri tabanı yalıtım katmanı ve standartlara uyularak geliştirilmektedir. Güncel veri tabanlarında çalışabilmektedir.

Becerileri:
Cari Hesap Takibi
* Müşteri ve satıcı ilişkilerinizi
* Borç Alacak durumunuzu
* Müşteri Virman Dekontları

Kasa / Hesap Takibi
* İstenildiği Kadar Kasa Tanıtımı
* Kasa Hareketleri
* Döviz Desteği

Stok Takibi
* İstenildiği Kadar Depo Tanıtımı
* Stok Hareketleri
* Depo Hareketleri
* Barkod Desteği

Fatura
* Hizmet ve Stok Faturaları
* İrsaliyeli ve İrsaliyesiz Fatura Desteği

Görüşler

0
afsina
Ben gelistiricilerden degilim ama haberdeki hatalari gormek cok zor degil Duzeltmeler:
"AGPL ile geliştirilmiş" deniyor. hayir AGPL lisans sadece. Sistem JBoss Seam ile gelistirilmis. Muhtemelen en sorunsuz Jboss ve Glassfish uzerinden calisir.

"Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta". Bu da eksik. Sistem java 5 olan tum isletim sistemlerinde calisir saniyorum.. Ayrica JPA (hibernate gerceklemesi) kullandigindan asagi yukari tum veri tabanlarinda calisir. Eger hicgi isletim sistemi secmezseniz otomatik olarak gomulu hsqlb kullaniyor gorunuyor.

projeyi gelistirenlere tebrikler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sinir test eden yazılımlar ve eklentiler

iozeren

Kullanıcıların sinirlerini test eden yazılımlarla ve eklentilerle hiç alakasız kişilerin bile karşılaşması olası. Ben de her seferinde istemediğim ama sürekli önüme çıkan "yok bu programın güncellemesi geldi kurayım mı?", "Ben Java'yı kuracağım ama yanında Yahoo Toolbar'da kurayım. Java ile alakası yok ama belki işine yarar" tarzı uyarı ve arkandan çalışan gıcık eklentilerin başı çekenleri.
ZDNet Bağlantısı

GNU/Linux İçin TextMaker

FZ

GNU/Linux üzerinde çalışacak hafif ve özellikli (ikisi birarada imkansız mı?) bir kelime işlemci: TextMaker.

Augmented Reality: Gerçeklik Anlayışımızda Yeni Bir Boyut

FZ

Önce VR vardı yani Virtual Reality, yani Sanal Gerçeklik, kafaya geçirdiğiniz kask ile tamamen bilgisayar tarafından oluşturulmuş dünya gözlerinizin önüne geliyordu. Şimdi ise yeni bir kavramla yüz yüzeyiz, Augmented Reality. Nasıl tercüme edilir doğru düzgün bilmiyorum ama bu kavramla anlatılmak istenen gerçek dünya görüntüleri üzerine bilgisayar grafiklerini bindirmek ve böylece mevcut algılayışınızı çok öteye götürmek.

Tyler Mitchell´in blogunda anlatılanlara bakılacak olursa Avustralyalı araştırmacılar bir hayli aşama kaydetmiş durumdalar. Fiziksel ortamınızda 3B modelleri nasıl yaratıp onlarla oynayabileceğinizi videolarla gösteren Tinmith Technologies sitesine ve benzer bir teknolojinin kullanıldığı Augmented Reality Quake sitesine göz atmakta fayda var.

Düşünsenize bu Avustralyalı amcaların hazırladığı sırt çantasını ve kaskı giyiyorsunuz, sonra terk edilmiş ve tekinsiz bir binada ilerlemeye başlıyorsunuz, her an koridorun köşesinden korkunç bir canavar çıkabilir ya da belki arkadaşınız sizi vurmaya çalışıyor olabilir. Hangisi gerçek, hangisi hayal? Tabii insanlar bunu coğrafi bilgi sistemleri gibi daha faydalı işler için de kullanmayı düşünüyorlar ;-)

0x7D3, Perl, NTP, vs.

FZ

Yeni yılda FM için yazacağım ilk makaleye başlamadan önce tüm okurlara ve katılımcılara barış dolu bir ömür diliyorum.

Bilen bilir zaman konusunda biraz hassasımdır. Hayır yani aşırı değil ama benimle "adama bak, ofisteki PC saatini California'daki bir atom saatine göre senkronize ediyor, deli midir nedir?" şeklinde dalga geçilmesine yol açacak kadar hassasım :).

Gmail´i Genel Depolama Alanı Olarak Kullanın!

FZ

GmailFS size Gmail hesabınız için ayrılmış Gmail disk alanını "mount" etmenizi sağlayıp sonra da bunu genel bir disk alanı gibi kullanmanıza izin veren bir tür sanal dosya sistemi sunar. GmailFS bir Python uygulaması olup FUSE isimli altyapıdan ve libgmail fonksiyon kitaplığından faydalanmaktadır.

GmailFS, "read", "write", "open", "close", "stat", "symlink", "link", "unlink", "truncate" ve "rename" gibi işlemleri destekler. Bu da şu demektir, Gmail hesabınız için size ayrılmış uzaktaki disk alanı sanki kendi makinanızdaymışçasına ve sanki normal bir disk alanı gibiymişçesine " cp", "ls", "mv", "rm", "ln", "grep", vb. komutları çalıştırabilirsiniz.

Meraklısı GmailFS ana sitesine bakabilir.

Bu yazılıma dikkatimi çeken Can Burak Çilingiroğlu'na teşekkürler.