Teşekkürler Elendil.......

0
mambo
Hani hep derler ya en iyi okul hayat okuludur diye sanırım bunu en yoğun ve en güzel yaşayanlardan biri de benim.
Bilgisayarla tanışmam yaklaşık 1.5 - 2 yıl oluyor ondan önce bilgisayara şeytan icadı diye bakardım çünkü hiç bir şey anlamıyordum arkadaşımın bilgisayarı vardı onlara gider Fifa97 oynardık ve vay anasını nasıl oyun yapmışlar diye ağzımın suyu akardı. Daha sonraları mahalleden bir abi ve 3 arkadaşı Beşiktaş'ta internet cafe açtılar Serdar abi Allah rahmet eylesin benim cafe de işe başlamamı istedi. Bende böylelikle DNF (Duke Nukem Forever)internet cafe camiasına katılmış oldum işte hayat okulu o anda başlamış oldu benim için. işteki ilk günümü hatırlıyorumda sabah gidip bilgisayarları açıyordum bastım power tuşuna açılırken dos sesinden korkup bilgisayarı kapamıştım :)) DNF de gördüğüm insanların birbirlerine olan saygı sevgileri gerçekten beni çok etkilemişti.DNF kapanalı yaklaşık 1 yıl oldu ben ise hala onlarlayım hepsi bana kardeşleri gibi davranır çoğu zamanımızı birlikte geçiririz. Sanırım hayatımın son 3 yılındaki en güzel olay bu insanlarla tanışmaktı. Şu anda bilgisayar konusunda bir şeyler biliyorsam bu onlar sayesindedir belki bildiklerim şu an devede kulak ama bir iki yıl öncesine göre bayağı bişeyler öğrendiğim kesin. Öğrendiklerimi bu kişilere yani Kıvılcım , Boran ,Ahmet ve Emre'ye borçluyum. Bu yazıyı sadece onlara teşekkür etmek için yazdım Tabiki en büyük teşşekürü Serdar abi nam-ı diyar Elendil hak ediyor. Teşekkürler Elendil Nur içinde yat :(

Görüşler

0
anonim
sanırım aynıı yollardan bende geçtim zaten seniide yakından tanıryorum ve sana katılıyorum
fatih
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Facebook takipte! Çevrimdışı olsanız bile!

parsifal

Bu adreste detaylarını görebileceğiniz üzere facebook'un reklam servisi, çevrimdışıyken bile kullanıcılarının bilgilerini raporlamaya devam ediyor. CA güvenlik uzmanlarının belirttiklerine göre kullanıcılar bilgilendirilmeden facebook'a bilgi göndermeye devam ediyorlar. Bunu aktif hale getirmekiçin tek yapmanız gereken "beni hatırla" seçeneğini işaretleyip giriş yapmanız.

Ne fenaymış on yıl öncesinin siteleri!

sundance

Günümüzde bir şirketin en önemli vitrinini Internet sitesi oluşturmakta. Birçok insan, birlikte iş yapacağı firmayı öncelikle sitesini gezerek değerlendirmekte ona göre güvenilir ya da güvenilmez bulmakta. Bu sebeple de şirketler bu alana milyonlarca dolarlar yatırmaktan çekinmiyorlar.

Peki bu hep böyle miydi? Çok değil bir on yıl önce acaba Mc Donalds, Pepsi ya da Best Buy gibi devlerin web siteleri ne durumdaydı? Buyrun 96'nın WWW'sine
Kaynak: Digg

Hayat Üzerine Çeşitlemeler

sundance

Hepiniz malum hikayeyi biliyorsunuz, bir e-ticaret toplantısında amcanın teki `hersey iyi hoş da ne zaman para kazanmaya başlayacağız bu işten` dedi ve NASDAQ düşmeye başladı.

Herşey iyi hoş da ne zaman güzel, huzurlu bir dünyada yaşamaya başlayacağız derse peki biri ne olacak ?

Gerçek hayat!!!

sundance

Pazartesi günü işe geldiniz, bilgisayarınızı açtınız, sabah kahvenizi yudumlarken, haberleri deşiyorsunuz ve karşınıza yine bir SecondLife haberi çıktı. Yok şu olmuş, yok bu olmuş, SecondLife'da ilk defa şu durumla karşılaşılmış vs.

Sizin de içinden "Yahu gidin de kendinize bir hayat edinin" demek geliyor mu? İşte karşınızda 6,5 milyar üyesi ile GetAFirstLife

Sanal İlişkiler

mambo

Geçenler de uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımla karşılaştım yolda birbirimizi yaklaşık 2-3 senedir görmüyoruz. Fakat işin ilginç tarafı ikimiz de birbirimizin ne yapıp ne ettiğinden haberdarız. Oturduk konuştuk, uzun süredir görüşmememize karşın mail ve cep telefonu yoluyla bunu hallettiğimizin farkına vardık.

Akşam eve gidince düşündüm, sanırım teknoloji ilerledikçe ilişkiler de gittikçe sanal yaşanacak. Teknoloji insanları birbirine yaklaştırması gerekirken uzaklaştırıyor mu?

Belkide biz (ya da sadece ben) teknolojiyi yanlış mı kullanıyoruz? İlişkilerimizi arkadaşlıklarımızı sadece dijital yolu kullanarak idare etmek daha mı kolay geliyor? Belki bilgisayar ve de cep telefonunun arkasına saklanarak yüz yüze konuşmanın stresini bize hissetirmediği için bu yolu kullanıyoruzdur. Bilemiyorum.