Türkçe-İngilizce Terim Kütüphanesi

0
SHiBuMi
Uzun zamandan beri Internette İngilizce doküman hazırlarken kullanabileceğim bir sözlük arıyordum. Şimdiye kadar rastladıklarım ya aşırı derecede kullanışsızdı (aralarında Türkçe sözlük içersinde Türkçe harfleri aramada problem yaşayanlar var) ya da aradığını bulmak mümkün değildi. Biraz önce www.zargan.com daki sözlüğü keşfettim. Bu sözlük terimler sözlüğü olarak geçiyor ama oldukça geniş bir veritabanına sahip ve her aranılanı bulmak mümkün. Ayrıca veritabanı değişik kategorilere ayrılmış ve sonuçlar iş dünyası terimleri, genel sözlük, bilişim sözlüğü vs. diye listelenebiliyor. Oldukça kullanışlı bir sözlük, İngilizce terimlerle sık uğraşanların bir gözatmasını tavsiye ederim.

Görüşler

0
ttk
Adres ve gayet yararlı bu bilgi için teşekkürler.
0
ttk
Bu arada, haberin girildiği zamandan bu yana sistemin halen ayakta olması işi yapanların ciddiyetini de göstermiş oluyor.
Memlekette hevesle başlatılıp çabucak yok olan epey bir şeyi gören bir vatandaş olarak belirtmeden geçemedim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sizi Rahatsız Eden Kavramları Google İle Değiştirin!

FZ

Savaş karşıtı slogan tespit edildi, hedefi saptırıldı ve Google ile temizlenip pırıl pırıl yapıldı.

Bu yıl, meşhur "1984" romanının yazarı George Orwell'in 100. doğum yıldönümü. Orwell, dilin gücünün politika bağlamında ne kadar etkili olabileceği üzerine bir hayli düşünmüş ve yazmıştı. Yazar, Internet aracılığı ile kavramların nasıl kısa sürede ve güçlü şekilde çarpıtıldığını görse idi herhalde küçük dilini yutardı!

fazlamesai.net'e soralım: İçerik - Her şeye rağmen mi?

anonim

Sundance'in Wikipedia ile ilgili haberde yapmış olduğu Wikipedia Şövalyeleri yorumu :) ile ilgili yorumu temel alırsak, Internet'te içeriğin (bilginin) insanlara ulaştırılırken bu içeriğin sunumu ile ilgili içeriği sunanın sorumlulukları nelerdir sizce?

Örneğin bir PHP sitesindeki Php ile Programlama felsefesi ve Planlama başlıklı yazıda olduğu gibi, imla hataları ve cümle düşüklükleriyle dolu, içeriğin sunumu ile ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamış bir belge ilgili o sitenin yönetimi ve o içeriği hazırlayan kişinin sorumlulukları nelerdir?

memecodes: başımıza memeor yağacak

FZ

Jan Philipp Lenssen, bir yerde programcı olarak çalışıyor, minik bir google blog’u tutuyor, google API’sini kullanarak kendi über arama motorunu yazıyor, sosyal deneyler yapıyor, oyunlar programlıyor, elinden çizim yapmak bile geliyor.

Şimdilerde şöyle kerata bir deneye girişmiş: rastgele kelimelerden oluşan beşbin kadar doküman üretmiş, ve bunları görülebilir yerlere linklemiş. Dolayısıyla bu dokümanlar google ve diğer arama motorları tarafından keşfedilmişler.

Şimdi içinde bu kelimelerin geçtiği bir arama yapıldığında ve aramayı yapan kişi linke tıkladığında sayfamız doğum yapıyor. Yani aranan kelimeleri de içeren yeni bir versiyonunu üretiyor. Bu yeni sayfa da linkleniyor ve dolayısıyla keşfediliyor. Bunlar olurken üzerine tıklanmamış sayfalardan biri de ölüveriyor. Jan Philipp, bir kaç yıl sonra bu sayfalarda bir takım metinlerin oluşma ihtimalini yüksek buluyor.

Haberin detayları ve devamı burada.

Akdeniz Havzası Fiberoptik Kablo Sistemi

yalcink01

TürkTelekom; "Akdeniz havzasında, uzantıda Avrupa ve Amerika’ya geniş kapsamlı erişim sağlanması amacıyla ülkemizde ve İtalya (Katanya)’da termine olacak bir uluslararası denizaltı fiberoptik kablo sisteminin temin ve tesisi " işi ihalesini sonuçlandırdı. 6 aylık bir süre içerisinde bitirilmesi planlanan bu projeyi 37.000.000 USD bedelle MEDITERRANEAN NAUTILUS LIMITED şirketi gerçekleştirecek. İş hem İtalya hem de Türkiye' de yürütülecek. Bu işin sonunda umarım internet yurtdışı çıkışlarında bir rahatlama meydan gelir. Uzakta, bizim olmayan bir köyde meydana gelen depremle, yıkılmayacak bir internet erişimi dileğiyle.......

NOT: henüz resmi sözleşme imzalanmadı. Ayrıca bu işin sonunda ne kadarlık bir bant genişliği elde edileceği hakkında bir bilğiye ulaşamadım. Şayet bilen varsa, bizide aydınlatırsa sevinirim.

İnteraktif pembe dizi!

larweda

Geçmiş yılların en başarılı komedi-dram filmlerinden biri olan Full Monty`nin yazarı Simon Beaufoy www.handbag.com bünyesinde dünyanın ilk interaktif e-mail dramasını başlatıyor. Bunun anlamı, insanlar olayın mailing listesine üye oluyorlar, ve hergün konunun gelişimi ve dizideki insanların ilişkileri hakkında e-mail üzerinde tartışıp konunun gidişatına karar veriyorlar. Bu sekiz hafta boyunca böyle sürecek ve sonunda tüm senaryosuna izleyicilerin karar vermiş olduğu bir dizi ortaya çıkmış olacak. Detaylı bilgi için: www.handbag.com/arts/emailsoap/