U-571

0
FZ
Yeni bir film değil ama Fitaş Sinema merkezinde tekrar vizyona giren "U-571" adlı filmi herkese hararetle tavsiye ederim.

1942 baharında yani II. Dünya Savaşının en civcivli günlerinde Amerikan denizcileri bir Alman S-33 denizaltısına binerek içinde Almanların o güne dek çözülmemiş şifreleme sistemi olan Enigma ile ilgili makinayı barındıran U-571 denizaltısını zorla ele geçirmek üzere yola çıkarlar.
Tabii kendilerini bekleyen maceradan hiçbiri haberdar değildir...

Bu arada bilgisayar bilimleri üstatlarından, İngiliz dahi, Turing makinası fikrinin kurucusu Turing'in de Enigma şifreleme sistemi ile uğraştığına da dikkatinizi çekerim. >:-)

Tabii bir de filmin ağır toplarından Harvey Keitel üstadımızı da burada anmak isterim. Küçük rollerden birinde Jon Bon Jovi de var.

Görüşler

0
wogon
Conani , tanirim hem liseden hem de universiteden. Tabii ki butun yazilara maydanoz olacak hali yok ama gene de cogunu okuyodur herhalde. Bi de boyle bir baslik gorunce mutlaka okur.
Bu tanitimi yazan arkadasin gercek tarihle pek alakasi yok herhalde. Sadece sunu soylemek istiyorum. Almanlar Hollywood filmlerinde izlediiniz kadar basiretsiz degillerdi. Onunde kabak gibi giden dusman denizaltisini 5 denemede vuramayan alman topcusunun aklina ilk once askeri mahkemede nasil hesap verecegi gelirdi. Bu motivasyonla savas ortaminda yasamanin zorlugunu da hepimiz anlayisla karsilariz herhalde. Demek istedigim film bence Harvey Keitel''e yakismiyor. Savas filmi izlemek istiyorsaniz Ennemy at the Gates gerceklerle daha cok hasir nesir olmus bi film gibi geldi bana. Ama yok kardesim ben denizaltidan cikmak istemiyorum derseniz, ille de Das Boot.
Sevgili FZ, savasi biraz daha ciddiye almani dileyerek, maceraları gizli yedilerin yasadigini hatirlatmak isterim sana. Savasta muhabere denir o maceralara, ve genellikle maceraperestlerin yarisindan cogu bir daha nefes almamak uzere basarisiz olur.
Gorusmek Uzere
0
conan
Yawlum Wogon, naber?
Yukardaki wogon arkadasimiz 2. dunya savasi masteri yapmistir. Führer bilgisi cok iyidir hehe ;)

Bu konuda ben yine maydonoz oluyim peki. Gecen gun enigma, eniac filan gezdim gordum, bunlarin fotograflarini burada yayinlayalim mi? Nasil yapsak? Site sahipleri ne dersiniz bu konuda?
Benim iki adim otemde bi ton II. Dunya savasi teknolojik gelismelerinin anlatildigi muze vb yerler var. V2`lerden Thunderbird`lere, enigma`dan, ilk telegramlara....

Ayrica kriptografi muzesi de bir ok atimlik(!) mesafemde. Alayim dicital kamerami goruntuleyip fazlamesai`de yayinlayalim.
Bu konuda bi haber girsek mi? Ya da IRC`de filan tartissak mi? Gusel olabilir.

DURUN COSTUM! Hatta kriptografi tarihi diye bir sayfa yapalim hiayt! OLM`daki yerinizi yemek istemezseniz benden de size web space ;) Neyse konusalim, bilgiyi dagitalim.

Cekildim koseme, byes.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Memento: Oldukça değişik bir film

conan

Geçenlerde Memento filmine bir kere daha gittim. Bir kere daha diyorum çünkü film, yapısı itibari ile beyne oldukça cimnastik yaptıran bir film. Dolayısıyla ilk seferinde filmi tam olarak çözememiştim! :)

StarWars Episode II: Attack of the Clones

gumush

Eğer StarWars 2`yi merak ediyorsanız bu trailer`i kaçırmayın derim ... Yoruma gerek yok sanırım ;)Hmm. az daha adresi unutuyordum:
http://www.apple.com/trailers/
sadece 32mb.

Le Pacte des Loupes / Kurtların Kardeşliği

FZ

Amerikan dağıtım oligopollerinin es geçtiği Avrupa ve bağımsız Amerikan filmlerini getirmesiyle sinemaseverlerin takdirini kazanan Avşar-Pinema dağıtımın yeni armağanı, Fransa'da gişede tam bir hit olan ama ABD'de henüz gösterime girmemiş ve ulusal ölçekte gösterime girip girmeyeceği henüz belirsiz durumdaki "Le Pacte des Loupes / Kurtların Kardeşliği" oldu.

Tam bir BiletiX Macerası

anonim

Sinema gündeminde "Yüzüklerin Efendisi" olunca bize de bu filmi görmek düştü.Şimdi kim gidip sıraya girecek hemde bir gün sonraki seans için. Evet İstanbul'dayken çokça panolarda gördüğüm BiletiX sitesine(www.biletix.com) giriyorum.Bölge seçimiyle Ankara Odeon Cineplex sinemasında istemediğim bir koltuğa(bilgisayar koltuk seçimini kendisi yapıyor) bilet alma girişimim "Maestro Card" kabul edilmediği için kursağımda kalıyor.Ne yapalım sinema sinema dolaşıp bilet bulacağız!Oda ne gittiğim ilk sinemada saat 18:00 için bilet olduğunu söylüyor kasiyer bayan.Ama benim yılbaşı akşamını sinemada geçirmek gibi bir düşüncemde yoktu.Üç arkadaş Ankara sokaklarında gezerken ne yapalım diye düşünüyor ve üzerinde çalıştığımız projeler hakkında bilgi alış-verişinde bulunuyoruz.Yani eğleneceğimiz günde bile iş konuşur oluyoruz.Ve yeniden bu filmi seyretmeye karar veriyoruz ama nasıl!?

Kampanya: Bilim kurgu dizilerimi geri istiyorum!

korhan

Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü tarafından başlatılan kampanyaya katılımlarınızı bekliyoruz.

TRT'nin tek kanallı olduğu zamanlarda, yayın saatleri sınırlıydı ama hayal dünyamızı genişleten, bize farklı düşünmeyi öğreten, ilk defa duyduğumuz bilimsel terimlere bizi aşina kılan bilimkurgu dizileri vardı. Oysa şimdi onca televizyon kanalı olduğu halde bu tür dizileri seyredemiyoruz.