Ubuntu 8.04 çıktı

0
coskung
Ubuntu'nun, ilk çıktığı günden bu yana süregelen altı ayda bir yeni sürüm duyurma özelliği devam ediyor. Her yıl Nisan ve Ekim aylarında yeni sürümü duyurulan Ubuntu'nun, yeni versiyonu 8.04 Hardy Heron çıktı.
Hardy Heron sürümünün özelliği, 6.06 Dapper Drake'ten sonra çıkan ilk LTS versiyon olması. LTS (Long Time Support – Uzun Süreli Destek) özelliği ile çıkan sürümler için, masaüstünde üç yıl, sunucularda ise beş yıl boyunca güncelleme ve destek devam ediyor. LTS özelliği olmayan sürümlerin güvenlik güncellemeleri, bir sonraki sürüme kadar devam ederken, bu özel sürümler çok daha uzun süre versiyon yükseltmeye gerek duymadan çalışma özelliği ile ilgi görüyor. Ubuntu 8.04 LTS – Hardy Heron'la birlikte Firefox 3, Brasero CD/DVD yazma uygulaması, GVFS sanal dosya sistemi katmanı ve Xorg'un son sürümü olan Xorg 7.3'te Linux severler ile buluşuyor. (www.ubuntu.com)

Görüşler

0
koraypeksayar
Bunu bekliyordum. Biliyorum ki bir çoğunuz da...

Kutlu olsun ;)
0
tejas
LTS olmayan Ubuntu sürümleri bir sonraki sürüme kadar desteklenmiyor, 18 ay boyunca (ki bu da 2 sürüm sonrası demektir) destekleniyor.
0
realist

Tek sistem; sunucuya, masaüstüne, yeni başlayana, unix ustasına, herkese tek sistem.

Bir uyarı: Daha önceki sürümlerde 'server' etiketiyle gelen kernel paketi artık 'generic', varsayılan hale gelmiş. Masaüstünde kullanacakların linux-rt paketini kurup, sistemi yeniden başlatmaları önemle rica olunur. (Preemption meselesi.)

0
yilmaz
7.10 kullanıyordum upgrade edeyim dedim ama felaketle sonuçlandı. upgrade den sonra menu.lst e 2 farklı kernel ekledi biri hiç boot etmedi 16 olan kernel ile boot edince ses,kablosuz ağ çalışmadı. kurmuş olduğum programları guncelleyemedim. paket bağımlılığı hataları aldım.
sistemi 7.10 ile açtıktan sonra yedeklerimi alıp temiz bir yukleme yaptım. şu ana kadar herhangi bir hata ile karşılaşmadım fakat hp notebook ve intel wireles varsa kablsouz ağı açında işlemci tavana vuruyor. 7.10 da mutlu bir hayatı olanlar 1-2 ay daha beklesin. ben pişmanım :)
0
nyx
Ben de Gutsy'den Uprade edemedim. Üstelik sistem yapılandırmasının da içine ettim :D . Allah'tan elimdeki Dapper Drake CD'leri atmadım. Bu sabah Dapper kurdum ve Hardy'yi kurdum. Kuşu gayet hoş. Eğer bir Dapper CD'niz ve boş bir bölümünüz varsa bence geçmeyi deneyin. Ayrıca Hardy'nin e güzel özellikleri Firefox 3.0b5 , Gnome 2.22 ve OpenOffice.org 2.4 ile gelmesi. Ayrıca sistemde göze batan bir hızlanma oldu.
0
yilmaz
gnome da biraz değişiklik var. onun dışında firefox surekli kitleniyor. açılma süresi baya uzun fakat sistem kararlı gibi.
0
Tarık
Ben bugün ancak deneyebildim ve pek sevemedim nedense (!) neden? bilmiyorum 6.10 dan beri ubuntu kullanmak pek gelmiyor içimden. ayrıca bu sürümde xmms de depoda mevcut değil. debian'a ihanetin bedeli bu psikolojik doygunluk mu yarabbim :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Jaunty Jackalope Çıktı!

parsifal

Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope yayında!

Buradan indirebilirsiniz!

Ubuntu Breezy Badger Geliyor!

darkhunter

Yakın bir taihte Tux Award kazanan, hepimizin sevgilisi Ubuntu Breezy Badger (5.10) ile görücüye çıktı (Preview Release).

Ubuntu Studio

parsifal

Ubuntu Studio'nun ilk sürümü yayınlandı. Ses, görüntü ve grafik yazılımlarının en iyilerini bünyesinde biraraya getirip profesyonellerin ve "gayretli" kullanıcıların beğenisine sunulmuş bu sürüm şu anda sadece Intel i-386 uyumlu.

Ubuntu 6.06 - Dapper Drake Çıktı!

tongucyumruk

Bir Ubuntu sürümü için oldukça uzun sayılabilecek bir süredir beklenen Ubuntu Linux 6.06 "Dapper Drake" çıktı. Birçok önemli yenilik içeren bu sürümün en önemli özelliği ise masaüstünde 3, sunucularda ise 5 yıl gibi oldukça uzun sayılabilecek bir destek süresine sahip olması.

Ubuntu Türkiye

sunriseright

Türkçe konuşanlar için bir grup ubuntu linux kullanıcısı http://ubuntu-tr.com sitesi ve freenode'daki #ubuntu.tr IRC kanalını faaliyete soktu.